Fraterhuis verplaatst buitenfilm wegens WK

Zwolle – Filmtheater Fraterhuis verplaatst haar traditionele buitenfilm aan het Meerminneplein in de binnenstad wordt van 5 juli naar 20 september. Dit vanwege de wedstrijd Nederland – Costa Rica die tegelijkertijd met de buitenfilm (22.15 uur !) zou plaatsvinden.

Om alle Zwollenaren, voetballiefhebber of niet, de kans te geven te genieten van de buitenfilm koos directeur Henriëtte Boerhof er voor naar een andere datum te zoeken. “Deze buitenfilm is ons jaarlijke cadeau aan de stad. Een topfilm als ‘The Butler’, is dan gratis te zien in de buitenlucht. Daar moet iedereen van kunnen genieten. Het zou heel zonde als er twee feesten doorelkaar gaan lopen in de binnenstad”. 20 september nieuwe datum Het Fraterhuis organiseert ieder jaar buitenfilms: voorstellingen van topfilms op prachtlocaties in en rondom de Zwolse binnenstad. Laagdrempelig filmcultuur en bovendien gratis te bezichtigen. De editie van dit jaar is verplaatst naar 20 september.

Boerhof: “Gelukkig lukte het zo snel een nieuwe datum te vinden. Ook door de medewerking van de gemeente Zwolle bij het omzetten van allerlei vergunningen. Het is dan voor veel Zwollenaren wellicht geen hoogzomer of vakantie, maar deze datum is gegarandeerd WK-vrij.”
 
Beeldbepalend
 
Met ruim 70.000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsvehikel van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer