Rodetorenplein gaat los na winst Oranje

Zwolle – Zaterdagavond en nacht hield menigeen zijn hart vast op het Rodetorenplein, aangezien Oranje steeds maar weer de kansen niet wist te verzilveren.

kwartfinalerodetorenplein20140705-2.jpg

Na de verlenging werden tijdens de penalty’s de handen voor de ogen gehouden. Onbekenden hielden elkaar vast om de spanning samen aan te kunnen. Uiteindelijk was daar dan de verlossing, en ging het hele plein los. Ook verder in de binnenstad barstte het feest los, nadat Oranje de kwartfinale wist te winnen.

kwartfinalerodetorenplein20140705-3.jpg

kwartfinalerodetorenplein20140706-2.jpg

kwartfinalerodetorenplein20140705.jpg
Meer foto’s via lees meer… 

kwartfinalerodetorenplein20140706-3.jpg
kwartfinalerodetorenplein20140706.jpg
Artikel delen:
Reacties 54
 1. Fijn dat ik weer wakker mocht liggen van een stel idioten die zo nodig zwaar vuurwerk af moesten schieten na een dom spelletje voetbal.
  Jammer dat ze toch nog gewonnen hebben.
  De helft van nederland geniet ervan maar de andere helft die er niks mee heeft wordt het wel opgedrongen en ermee lastig gevallen.


  Maak melding

 2. Misschien kun je dan maar beter emigreren naar Nova Zembla, “Mij”. Lekker rustig en geen last van volksvermaak nummer 1


  Maak melding

 3. De verhouding ligt denk ik 90% / 10%. En je kiest er zelf voor om in het centrum of in de buurt van het centrum te gaan wonen waar zulke dingen gebeuren.


  Maak melding

 4. Och de persoon vind zelf niks leuk , gun eens andere mensen wat , types zoals jij verpesten het vakl voor iedereen , ga bij de klaag oudjes wonen


  Maak melding

 5. Het was gezellig te horen al lag ik in bed. Geen zware bassen. Alleen het vuurwerk met het oog op de huisdieren was wat minder. een paar pijltjes kan wel maar dit was iets te veel.


  Maak melding

 6. @Jeanine, Kan ik met dit formulier bij de gemeente ook klagen over de klagers? Dit vanwege de mentale overlast die zij bij mij veroorzaken 🙂


  Maak melding

 7. altijd weer dezelfde mensen die zeiken over geluidsoverlast. vier het feest een keer mee zou ik zeggen, veel meer vreugd!


  Maak melding

 8. Heb het al eerder gezegd, als een ander zijn/haar feestje maar mag hebben (lees: nemen) en de ander daar maar overlast van moet hebben (lees: geven).
  De helft van de Nederlanders vindt er geen donder aan maar moet wel de overlast er van hebben. Jij hebt toch ook geen last van mij?
  Volksvermaak nr. 1. Zuipen, schreeuwen, woede, haat, vernielingen aanrichten, enz., enz. Zegt heel wat over deze mensen, ja.

  Verhuizen naar Nova Zembla, als het er warmer zou zijn zou ik de eerste zijn die daar ging wonen, weg van alle negatieve invloeden om mij heen.


  Maak melding

 9. Natuurlijk heb ik, aan de rand van het centrum wonende, de feestvreugde ook kunnen horen, maar daar heb ik me, opgetogen als ik zelf ook was, niet aan geërgerd.
  Ik erger me wel aan lieden die vinden dat je de stad dan maar verlaten moet, ook al woon je er al 30 jaar. lang voordat het centrum de lawaai-zóne van Zwolle werd.


  Maak melding

 10. Tjonge jonge, wat een notoire zeurpieten hier. Als je in het centrum van een stad woont,weet je dat dit kan gebeuren. Eigenlijk vind ik enkele reacties zoals die van mij en Jeanine enorm sneu. Zielig eigenlijk. Laat die mensen lekker feest vieren. Het is prachtig om te zien hoe deze mensen zo massaal feest vieren.


  Maak melding

 11. @mij..

  Dus jij bent de helft van Nederland?? 😮 bijzonder.. Dus omdat jij het niets vind moet een ander het ook maar niets vinden?? En dan vervolgens huilen om wat gejuich en paar knalletjes van de vuurwerk?

  Zoek een leven man..  Maak melding

 12. Ik heb een aantal jaren met veel plezier in de binnenstad gewoond, en kan niet anders kan concluderen dat het geweldig is! Wel is het zo dat je daardoor verplicht bent festiviteiten mee te vieren. Dit is een bewuste keuze als je in de binnenstad gaat wonen. Dit is ook de reden dat ik een aantal jaren geleden uit de binnenstad verhuisd ben ivm gezinsuitbreiding. Naar mijn mening is het een bewuste keuze om in de stad te gaan wonen, of er te blijven wonen. De enige oplossing die je kan vinden is vaak bij jezelf. Wil je geen last meer hebben van de activiteiten/festiviteiten is de snelste weg toch echt verhuizen, en niet proberen de grote menigte aan te passen op je eigen wensen.


  Maak melding

 13. Wat zullen sommige mensen toch een verschrikkelijk zwaar leven hebben zeg die van elk geluidje last hebben en meteen een klacht in willen dienen. Ga dan niet in een stad wonen maar ergens op een boerderij oid !!! >:(


  Maak melding

 14. Ach,zo gaat het elke keer….. De klaagmuur van Zwolle
  Dat word wat als we wereldkampioen worden…(en dat worden we):D:D:D


  Maak melding

 15. @ Mij en alle andere die klachen of zouden klachen ga dan allemaal ergens in Staphorst wonen of zo of ergens in een boerderij…
  Het was een superfeestje gisteren!!!  Maak melding

 16. @Mij

  Jammer dat je mensen betiteld als idioten. Erg jammer, vooral omdat je een goed punt hebt qua overlast met vuurwerk en de harde muziek. Dat kan namelijk best wat minder als men daar last van heeft.

  Feit blijft wel dat het een enorm feest is voor meerdere mensen, ook jij zult voor een avond je standaarden even aan moeten passen.

  En aan bijna alle mensen die hier aankomen met argumenten als “ga dan niet in het centrum wonen” of “”wat superzielig en sneu dat je klaagt:

  Het is een gunst dat je feest mag vieren op straat en daar ook nog geluid bij mag maken. Het is en blijft verstoring van de openbare orde, zowel wettelijk als juridisch. Daar wordt nu (gelukkig) niet tegen opgetreden. Dus een beetje meer inlevingsvermogen in mensen die gewoon rust aan de kop willen kan geen kwaad.


  Maak melding

 17. @mij Let op: woendag weer feest op het plein. Nu een nog veel groter scherm.
  Als je nou hier alvast klaagt, kunnen we op het artikel van a.s. woensdag gewoon leuke, vrolijke, gezellige reacties van feestvierders plaatsen, en zo met alle positief en tolerante mensen een leuk artikel bouwen.


  Maak melding

 18. @wim141

  Je slaat volledig de plank mis, door over tolerante mensen te beginnen. Dat heeft daar niks mee te maken. Er zijn gewoon mensen die last van ‘ons’ hebben. Dat mag en kan.


  Maak melding

 19. Ik heb de feestvreugde van een afstandje bekeken. Geef zelf niets om voetbal. Leuk dat mensen plezier vinden in de voetbalwedstrijden. Wij gaan laat naar bed en hebben geen last van het lawaai. Dus lang opblijven en ’s morgens uitslapen.
  De Rodetorenbrug is sinds vorige week verlicht. Daar geniet ik van.
  Veel plezier a.s. woensdag!


  Maak melding

 20. Fijn dat ik weer wakker mocht liggen van een stel idioten die zo nodig zwaar vuurwerk af moesten schieten na een dom spelletje voetbal.
  Jammer dat ze toch nog gewonnen hebben.
  De helft van nederland geniet ervan maar de andere helft die er niks mee heeft wordt het wel opgedrongen en ermee lastig gevallen.

  Vuurwerk hoeft van mij ook niet, maar als ik wat bewaard had vloog het nu ook de lucht in. Welk evenement trekt zoveel mensen hun huizen uit om op een groot scherm naar het evenement te kijken? Een eindronde voetbal is met niks te vergelijken. Als je niks om voetbal geeft, snap je het ook niet. Het is ook niet uit te leggen. Ik stond in april in de Kuip te juichen voor PEC, maar in 2006 stond ik op een plein in Leipzig naar een scherm te kijken en dat was toch echt genieten 2.0 hoor.
  Voetbal kan een enorm dom spelletje zijn, kijk de wedstrijd Duitsland – Frankrijk nog maar eens terug.
  Je vind het jammer dat ‘ze’ toch nog gewonnen hebben; volgens mij zet je dat er alleen maar bij om reacties mee uit te lokken omdat jij bij de helft van Nederland zit; niet van voetbal houdt; en dus waarschijnlijk een standaard zaterdagavond hebt gehad, terwijl er op gehoorsafstand nieuwe vriendschappen ontstonden en de lucht vol van gezelligheid was. Dat mis je denk ik in je leven waardoor de frustatie jegens voetbal alleen maar groeit. Wat jou niet lukt; lukt een dom spelletje wel. Mensen hun huis uit en bij elkaar op bezoek ipv via Facebook vragen hoe het gaat.

  Kortom: voetbal verbroedert. Kijk eens naar de uitzichtloze situatie in de sloppenwijken (favela’s) van Rio. Wat houdt de jeugd op de been? Wat verbroedert? Wat kan iedereen? …..juist. Een dom spelletje.


  Maak melding

 21. hoe komen ze erbij dat de helft van NL het WK niet boeit?? toch niet gebaseerd op de kijkcijfers van de tv he?

  Dan zijn ze de andere miljoenen vergeten die op pleinen staan, bij familie, vrienden etc etc…. ik ben blij dat het allemaal kan en mogelijk word gemaakt hier in zwolle :D:D


  Maak melding

 22. Dag Mij,

  Overal op weblog Zwolle waar een artikel word geplaatst over een activiteit in de binnenstad/park zie ik je commentaar weer verschijnen!

  Ik heb maar 1 vraag aan jou: waarom woon jij in godsnaam in de stad?

  Daarnaast: een WK of EK wordt om de vier jaar georganiseer! Wat doe je nou huilie huilie als wij Nederlanders lekker blij omdat we gewonnen hebben!

  Triest figuur!


  Maak melding

 23. @jeanine @mij…waarvoor gaan jullie in een binnenstad van een stad wonen?? Volgens mij kan er in jullie ogen niks goede gebeuren in de stad en klagen jullie gewoon om het klagen..ga alsjeblieft in hutje op de hei wonen hebben wij geen last van jullie en jullie geen last van ons want een binnenstad hoor te bruisen van het leven…als je daar niet tegen kunt moet je er niet gaan wonen simpel


  Maak melding

 24. Hmmm. Probeer maar eens een hutje op de hei te vinden. En een beetje betaalbaar graag. Ik kan niet zo gauw iets vinden…  Maak melding

 25. Lekker door feesten mensen!!!! WE WORDEN WERELDKAMPIOEN!!! Maar als het aan ‘Mij’ ligt mag het uitgaansleven/feesten wel afgeschaft worden… dus niet door mij maar door ‘Mij’…


  Maak melding

 26. Jullie geven die klagers/zeikers veel te veel aandacht je moet geen enkel notitie hiervan nemen.

  Deze hele topic gaat alleen maar over die zeikers, en niet over het geweldige succes van Oranje!!!

  Ik heb weer genoten, en op naar de halve finale.  Maak melding

 27. Herrie hoort erbij als je in de stad woont. Verbazingwekkender is de reden waarom mensen herrie maken en feestvieren (want dat hoort blijkbaar bij elkaar): na 120 minuten 0-0 tegen een C-land en dan met penalty’s door. Ga je daarvan uit je dak?


  Maak melding

 28. Door het vele (geluids)overlast op het Rodetorenplein raken ze de woning die gebouwd worden op het Kraanbolwerk dan ook met géén mogelijkheid kwijt, want wie wil er nou tussen al die herrie wonen?

  Dus Gemeente stop de herrie daar en de woningen zullen in no-time verkocht worden (en dat is wel goed voor de economie).

  Zwolle maakt van zichelf een probleemstad.


  Maak melding

 29. De helft? Bij de andere wedstrijden al ruim 8 miljoen kijkers. Tel daar bij op de radioluisteraars en de mensen die niet kunnen kijken ivm werk, en je komt op heel veel meer dan de helft uit.


  Maak melding

 30. Bericht door adriaan, op 7 juli 2014 0:34
  Jullie geven die klagers/zeikers veel te veel aandacht je moet geen enkel notitie hiervan nemen.

  En zo is het.:D


  Maak melding

 31. Speciaal voor de klagers die er van overtuigd zijn dat er net zoveel voetballiefhebbers zijn als haters neem ik woensdag wat extra vuurwerk mee.


  Maak melding

 32. Ik moet eerlijk toegeven dat ik bij de gemiddelde feestjes hier in de stad best wel eens geluidsoverlast ervaar en het soms ook best wel irritant vind.

  Nu vind ik voetbal een perfecte reden voor een feestje, zeker als NL beter presteert dan verwacht, dus mij hoor je sowieso niet klagen, maar…

  Wat ik niet zo goed begrijp: je woont in de binnenstad, daar zijn nu eenmaal geregeld evenementen buiten op straat. Volgens mij is dat 1 van de hoofdzaken die je afweegt voor je in de binnenstad gaat wonen.
  Zelfs als je al 30 jaar op die plek woont en er dus ruim eerder woonde dan dat er geluidsoverlast was, zou je kunnen overwegen om ergens anders te gaan wonen, toch?!
  Ik bedoel: tenslotte vind jij het blijkbaar erg storend dat er geregeld geluidsoverlast is in de binnenstad. Een goed argument voor jou om een wat rustigere plek op te zoeken, zodat je meer woonplezier ervaart.

  Tot die tijd: accepteer gewoon dat eens per 2 jaar het WK en het EK een paar feestjes in de binnenstad oplevert. Scheelt je al een hoop frustratie.

  Woensdag staat het volgende feestje op de planning 😀 😀


  Maak melding

 33. Het beleid van de gemeente in de afgelopen jaren om in het centrum van Zwolle een pretpark als Biddinghuizen te realiseren staat op gespannen voet met de visie om wonen als belangrijk element in de centrumvisie te op te nemen. Bestaande bewoners voelen zich ernstig bekocht en potentiële bewoners bedenken zich. Bewijs van het laatste is het pijnlijke falen van het project Wonen boven Winkels en de uitblijvende interesse voor het Kraanbolwerk. Wonen in een levendige en gezellige binnenstad heeft potentie, wonen in een (banaal) pretpark is een tegenstrijdigheid in zichzelf.


  Maak melding

 34. Moet je nagaan wat ze daar in Berkum niet moeten denken..
  Die gasten daar zijn al lang blij dat het niet bij hun in de buurt gebeurt, hahah  Maak melding

 35. Het beleid van de gemeente in de afgelopen jaren om in het centrum van Zwolle een pretpark als Biddinghuizen te realiseren staat op gespannen voet met de visie om wonen als belangrijk element in de centrumvisie te op te nemen.

  Dit lijkt mij een zeer juiste conclusie.
  Maar zolang het college van B%W niet, net zoals de meute hier, gaat roepen “als het je niet bevalt dan koop je maar een hutje op de hei” dan heb ik nog hoop op een gunstige bijstelling van het evenementenbeleid.


  Maak melding

 36. @Zwollenaar01 schreef

  …dat eens per 2 jaar het WK en het EK een paar feestjes in de binnenstad oplevert. Scheelt je al een hoop frustratie.

  Dat kun je niet stellen. Er zijn regelmatig geluidsrijke feestjes in de binnenstad. Het leven bestaat niet alleen uit voetbal. Met bagatelliseren los je niks op.


  Maak melding

 37. Ben ik helemaal met je eens Bernard.

  Ik vind dat een voetbalfeestje moet kunnen. Maar dat dat een beetje binnen de perken blijft, kan geen kwaad. En vier jaar geleden liep het na de finale toch wat uit de hand.

  De mensen die het voetbalfeestje vieren (inclusief mezelf) dienen zich aan te passen. Niet andersom!


  Maak melding

 38. @ bernard,

  maar met klagen los je ook niets op.
  Als jij degene bent die ergens een probleem mee heeft, kan je beter zorgen dat jijzelf een oplossing voor dat probleem vindt.

  Het afzetten tegen je omgeving en verwachten dat die maar veranderd is niet erg realistisch en zorgt met name bij jezelf voor behoorlijk wat frustratie.

  Tuurlijk zijn het WK en EK niet de enige feestjes met geluidsoverlast, maar om nu te stellen dat dit niet maar mag omdat er enkele mensen last van het geluid hebben lijkt me nou niet bepaald correct.


  Maak melding

 39. …maar om nu te stellen dat dit niet maar mag omdat er enkele mensen last van het geluid hebben lijkt me nou niet bepaald correct.

  Dat heb ik dus ook niet geschreven, Zwollenaar.
  Het probleem hier is altijd de neiging tot zwart-wit-denken. Waarom niet eens geoefend in win-win-denken.


  Maak melding

 40. Die heb ik nog niet bedacht. Mag ook iemand anders doen. Het gaat mij meer om de manier van reageren. Voor of tegen. Je ziet het ook weer bij dat zwarte-pieten topic. Voor of tegen! Dan kom je nooit ergens.


  Maak melding

 41. Het zwart/wit denken is wel geheel in de trend van de zwarte pieten discussie trouwens…;)

  Maar op zich heb je een punt. Ik vraag me alleen af of je dat er ooit uit zult krijgen. Tenslotte zijn we zeer assertieve Nederlanders die bij het minste of geringste ons standpunt in nemen en dan nog maar met moeite te overtuigen zijn van het tegenover gestelde..

  Via een site als deze, lijkt me jou insteek onbegonnen werk.


  Maak melding

 42. Lieve Mensen,

  ik werk ook zeer vroeg.
  wanneer nederland nog licht te ronken gaat mijn wekkertje weer en ja ik heb ook wel last van geluids overlast maar niet die keren dat er wat te doen is in de stad of in de buurt.
  Woon je in een stadje zoals zwolle dan is de kans aanwezig dat er evenementjes zijn die jouw niet kunnen bekoren… BIG Deal 8)

  Waar ik me wel aan erger is dat er niet of nauwelijks word opgetreden aan bepaalde gestoorde individuen die uitzonderlijk vaak s’nachts de nachtrust verstoren ,oud ijzer boeren met een geestelijke beperking van een kaaps viooltje.
  ja een weekie vast bij oom agent: De wijk agent “ja ik ken hem al zolang we kunnen er verder nix méé ! ”
  ja daar kan ik pislink over worden totdat mijn lontje op is en iets zelf onderneem… OOH mag niet sorry .

  Heb je daar ook een formulier voor? we zijn al 3 jaar aan het bakkeleien met politie en verhuurder…………….8)


  Maak melding

 43. Ach dit is niet iets van voetbal alleen! In Frankrijk de tour, Azie de vechtsporten, Vs football, basketbal, honkbal, Engeland en vele landen rugby, olympische spelen, schaatsen Heerenveen, om dan alle mensen die nu meeleven tijdens dit wk idioten te noemen is wel erg kortzichtig.
  Laat iedereen toch genieten waar hij van wil genieten. Inderdaad Mij Nova Zembla is voor jou te koud, maar de woestijn is een redelijk alternatief al je toch wilt verhuizen zoals je aangaf. OP NAAR DE FINALE!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

Reageer