Reactie Isala bericht ontslagvergoeding manager

Zwolle – RTL Z heeft vandaag gemeld dat Isala een ontslagvergoeding van 340.000 euro heeft betaald in 2014 aan een manager. Isala bevestigt dat deze betaling heeft plaatsgevonden. Hiervan is ook melding gedaan volgens de Wet Normering bezoldiging topfunctionarissen topinkomens publieke en semipublieke sector (WNT). Betreffende functionaris is geen topfunctionaris in de zin van de WNT, maar valt wel onder de openbaarheidsplicht.

Van de ruim 500.000 euro totale ontslagvergoeding in 2014 waar RTL Z naar verwijst in haar berichtgeving, is echter geen sprake. De betreffende manager is namelijk tot 1 maart 2014 in regulier dienstverband geweest van Isala.

De hoogte van de ontslagvergoeding is op zorgvuldige wijze tot stand gekomen volgens de gebruikelijke kantonrechtersformule. Isala is niet afgeweken van deze procedure, waarbij rekening is gehouden met leeftijd van de werknemer, het aantal jaren dienstverband en de omstandigheden. In tegenstelling tot de vermelding in de RTL Z berichtgeving is er geen sprake van een factor die hoger ligt dan 2. Isala gaat verder inhoudelijk niet in op deze zaak.

In de berichtgeving van RTL Z wordt ook verwezen naar een hoger beroep inzake een thoraxchirurg. Dit hoger beroep heeft eerder dit jaar gediend. Isala wacht momenteel het vonnis af.

Artikel delen:
Reacties 51
 1. Hebben ze daar te veel medicijnen ingenomen die gasten..
  340.000 voor de manager die nu eruit flikkert, dat bedrag meegeven….
  Terwijl een gewone burger die ontslagen is genoegen met paar manden UWV uitkering moet nemen en met de k.. uitkering werkzoeken in de k.. tijden…
  Je kunt wel zeggen hij is gestudeert maar dit slaat nergens op.. F>>


  Maak melding

 2. Waarom wordt de indruk door Weblog Zwolle gewekt dat dit een normale gang van zaken is. Waarom wordt alleen het verhaal van het Isala hier vermeld?


  Maak melding

 3. Beste Isala mensen: Jullie kunnen hier 400 verschillende doelstellingen, richtlijnen en normen op loslaten, Dit valt niet uit te leggen. In dit land is niemand zo onmisbaar dat hij / zij 340.0000 euro meegraait bij vertrek. Het valt NIET uit te leggen. Vandaar misschien dat jullie dat ook niet doen……


  Maak melding

 4. Iets wat krom is, valt niet recht te praten. Sterker nog, bovenstaande “uitleg” maakt het alleen maar erger. Walgelijk.


  Maak melding

 5. Die arme man moet toch ook gewoon zijn vaste lasten kunnen betalen. Misschien is 340.000 euri wel een beetje te veel van het goede.


  Maak melding

 6. Ik peins hierover en ben ’t met de strekking
  van de reakties lezende niet eens.
  In de zin van, -iemand krijgt 340K, en dat
  zal onterecht zijn-.
  Ik denk dat bestuurders aan ’t roer van Isala,
  de hele transitie voortreffelijk hebben gedaan.
  En daar past de beloning bij.
  Goed gedaan! Wel verdiend.  Maak melding

 7. Geen 340k Hans. Dat is echt buiten proportie. En nee, het is geen jaloersheid van mijn kant. Het is gewoon niet marktconform.
  Ik werk 40+ uur in de week voor een salaris waar deze ontslagen man niet eens zijn villa voor uit komt. En als ik om 100 eu loonsverhoging vraag wordt ik raar aangekeken.  Maak melding

 8. En op de werkvloer is het alleen maar bezuinigen en met minder handjes meer en nog meer werk verzetten. Elke dag moeten men weer de klus zien te klaren met veel te weinig mensen. De zgn Iflexers, mensen die als invaller ingezet werden zijn al wegbezuinigd. Met als gevolg een heel erg hoge werkdruk voor de verpleging. Waardoor veel uitval, ziekte, nog hogere werkdruk.
  Hoe ik dit weet? Ik werk er zelf als verpleegkundige…  Maak melding

 9. @ meneer hanshanzeland.
  Deze manager heeft het niet echt “verdiend” heb ik me laten vertellen. Hij is met stille trom vertrokken(?)…niet eens een afscheid, dus zegt ons, als personeel wel weer genoeg.

  En laat ik eerlijk zijn, liever 10 verpleegkundigen erbij, dan al die zgn managers die alleen maar vergaderen over hoe wij als personeel harder kunnen werken met nog minder personeel.
  Ik ben nu wel heel negatief, overigens nog nooit zo gehad in dit mooie werk als verpleegkundige (meer dan 17 jaar in Isala) helaas is het nog nooit zo hard werken geweest voor het “grondpersoneel”.

  Men is erg druk met profileren als mooiste en beste ziekenhuis. Beter zou zijn om eens goed naar het personeel luisteren.
  Want het personeel wil alleen maar
  het allerbeste voor….de patiënt!!


  Maak melding

 10. Viper,
  als je er kijk op hebt,
  zeur dan alsjeblieft niet over
  jouw 40+ uurtjes. En over je
  “loonsverhoging”.
  De “Isala operatie” is echt een mega
  project. En nog niet af ook.
  Ons allen past alleen maar respect,
  voor de luitjes die dat in goede
  banen leiden.  Maak melding

 11. Naar aanleiding van wat ik in wandelgangen hoor: klopt het, dat er ongeveer 500 vrijwilligers werken bij Isala? En dat er bovendien geen adequate onkostenregeling voor deze vrijwilligers is?


  Maak melding

 12. Dat zijn stelletje p….
  Hoeveel van dat soort gasten zitten nog in dat ziekenhuisje die dat soort abnormale bedragen krijgen bij ontslag of wat dan ook..
  Welke paarden lul heeft bedacht dat dat soort bedragen uitkeerd moeten worden bij ontslagen..
  Er zijn mensen die niet eens naar ziekenhuis durven te gaan omdat het zoduur is of hun verblijf daar niet eens kunnen betalen
  Politieagenten die hun leven lang risico lopen tijdens hun werk, brandweermensen die elke dag met de gevaarlijke situaties te maken krijgen, zelfs die krijgen dat niet eens maar nee een f… manager die krijgt340.000 gewoon zomaar mee…
  Ik vind dat er een onderzoek moet komen en dat de Ministerie zich ermee moet gaan bemoeien met dit soort praktijken..  Maak melding

 13. Hoezo, duur van dienstverband? Wat is nou 7 jaar>:(
  Hoe vaask worden er nog vasn zulke achterlijke contracten afgesloten?????:'(


  Maak melding

 14. @”Em J.” je noemt me ‘meneer’, dat mag.
  Maar laat me eens vragen, laat je ’t mooie
  werk door ‘managers’ verkloten? Deze tilde 340K
  zo te lezen.Je was erbij veronderstel ik?  Maak melding

 15. @hanshanzeland,
  Jij noemt Isala een megaproject. Dat is zeer relatief.

  Ons allen past alleen maar respect,
  voor de luitjes die dat in goede
  banen leiden.

  Of jij leeft in een volledig andere wereld of jij bent manager bij Isala.


  Maak melding

 16. Viper, ’t is een mega project.
  ‘Megaprojecten’ zijn relatief, mee eens.
  Maar dit is d’r eentje , echt.
  En ik leef in dezelde wereld als jij.  Maak melding

 17. Grappig al die afgunst. Had je wat beter opgelet op school had jezelf ook lekker kunnen beuren. Hoe zou je dan reageren??


  Maak melding

 18. Em J. heeft wel een punt.
  “liever 10 verpleegkundigen erbij, dan al die zgn managers die alleen maar vergaderen over hoe wij als personeel harder kunnen werken met nog minder personeel. ”  Maak melding

 19. Maar op de werkvloer horen ze maar één ding….loonmatiging.
  En gek dat we zijn pikken we het ook nog eens elke keer.


  Maak melding

 20. Op de werkvloer worden de mensen al jaren lang met allerlei bullshit termen bedonderd en gekleineerd. mijn salaris is nu 5 jaar bevroren. Wel heren managers: ik denk niet dat het ooit nog gaat ontdooien. Het “hart voor de zaak” wat ik altijd had is definitief weg. Het hele kapitalisme begint een behoorlijk ongeloofwaardige zaak te worden.
  Tijd voor revolutie!


  Maak melding

 21. Het is tenenkrommend dat er zoveel managers zijn ,met zon dik salaris terwijl er steeds harder gewerkt moet worden door het normale”personeel.Ik ben behoorlijk ziek dat er elke weer nieuwe bezuinigingen komen.


  Maak melding

 22. Voor de ??340.000 kunnen ze heel veel personeel aannemen om te zorgen dat er schoongemaakt wordt. Kijk in de spreek en onderzoekkamers je schaamt je toch verschrikkelijk. Niet overdreven, stof happen is echt normaal, kijk maar naar de beeldschermen en bureaus, de artsen durven er niets van te zeggen. Als je op een onderzoek tafel ligt of op de stoel zit en kijkt naar de omgeving, maak een foto, terwijl de arts achter zijn PC zit, stuur deze allemaal in naar raad van bestuur of zet ze op youtube, kijken of de Isala dan beter met hun uitbestede schoonmaak personeel omgaat?

  Daarnaast er zijn meer dan 500 vrijwilligers, nog even dan krijgen we ook vrijwillige artsen. JANSEN Steur kunnen ze vast vragen, doet het met plezier.

  Je zou zo graag even in de boeken van de boekhoud afdeling willen kijken en dan vooral het declaratie gedrag. Vooral bij het hoge segment. De administratieve krachten die de betalingen moeten uitvoeren en de declaraties voorbij zien komen durven geen tegengas te geven, kost dan je baan. Tenslotte tekend de ene goed betaalde manager de declaratie voor de ander en dan val je elkaar toch niet af?

  Ik gun ieder zijn of haar kantonrechters formule alleen waar is de Balkenende norm?  Maak melding

 23. Jarenlang heeft bij Isala Mevr.Sint daar als directrice de scepter gezwaait over het beleid.En mevr.Sint was van de PVDA .Overal wordt de laatste jaren door mensen van de PVDAverkeerd beleid gevoerd en dat zal hier ook wel gebeurd zijn,De rooien van de PVDA zijn lang niet meer de rooien van vroeger die voor de gewone burgers opkwamen .Nee die gasten plunderen nu de kas met geld en laten de gewone burgers bloeden met hun zorgbeleid en vullen de zakken van de zgn topfiguren .Boevenbeleid is het om een manager zo,n hoge ontslagvergoeding te geven zeker een verkeerd beleid .Hier moet de betreffende minister van gezondheidszorg onmiddellijk ingrijpen.Er lopen daar al veel te veel managers bij Isala die elkaar voor de voeten lopen en niks bijdragen alleen maar geld kosten.


  Maak melding

 24. Teveel managers en (vaak nog erger) interimmanagers die moeilijk kijkend en semi betrokken hun hypocriete PVDA of D66 hand ophouden om aanspraak te maken op achterlijke vergoedingen en werkelijk niets toevoegen aan het beter functioneren van een zorginstelling. Niet alleen in Isala, ook bij andere zorginstellingen is het aan de orde van de dag.Reorganiseren zo’n tent en alle overbodige lagen eruit snijden. In het ziekenhuis heeft zorg heeft prioriteit, in plaats van zakkenvullen.


  Maak melding

 25. @ hanshanzeland,

  jij vraagt aan andere te motiveren waarom ze dit schandalig vinden.

  Leg jij anders eens even uit aan iedereen hoe de berekening van die 340.000 euro tot stand komt, en hoe dit te rechtvaardigen is.

  Want hoe goed hij zn werk ook gedaan heeft (ik heb geen idee, maar daar zal ik niet aan twijfelen), 340.000 euro is BELACHELIJK veel geld! Volgens mij was 50.000 euro (om maar es een bedrag te noemen) ook een mooie blijk van waardering geweest, voor het gedane werk.
  Dat is nog een veelvoud van mijn eindejaarsuitkering…


  Maak melding

 26. Wat een afgunst en jaloezie bespeur ik hier.
  Die beste man had gewoon een arbeidscontract met zn werkgever waarin de ontslagvergoeding onderdeel was.

  wat is het probleem?


  Maak melding

 27. @ afgunst,

  jij werkt duidelijk niet in de Isala of wel?!
  Keiharde bezuinigingen, personeel die hun baan verliest, kwaliteit van de zorg die achteruit holt en aan de andere kant managers die met 340.000 euro de deur uit wandelen…

  Wat denk jij zelf dat het probleem dan is?


  Maak melding

 28. @afgunst, of je bent niet goed bij je hoofd wat erop kan duiden dat je een verkeerde behandeling bij isala kreeg, of je bent gewoon daar een werknemer van en een enorme kontenlikker bent…  Maak melding

 29. “Zij zijn groot, en ik ben klein, en dat is niet eerlijk!”
  Sorry hoor, maar volgens mij zijn wij met z’n allen onze kindertijd voorbij. Het overgrote deel van de reacties is wat mij betreft pure jaloezie.
  Natuurlijk snap ik ook wel dat 340K niet te verklaren valt als een aan de andere kant mensen worden ontslagen en de werkdruk toeneemt. Maar die man heeft een werkcontract en daarbij wordt bij ontslag rekening gehouden met de voor ons allemaal geldende kantonformule.
  Schoppen naar boven is erg makkelijk. Misschien is door de huidige hoger leidinggevenden de hoeveelheid te ontslagen mensen wel verminderd en had de toenemende werkdruk nog hoger geweest als deze mensen niet op hun posities zaten?
  Volgens mij hebben bestuurders van ziekenhuizen en zorginstellingen het niet makkelijk in deze periode waarin zij moeten besturen en reageren op wat er in Den Haag wordt besloten aan bezuiningsmaatregelen (in mijn optiek wellicht ook noodzakelijk in deze tijd)
  Rest mij te zeggen dat ik niet in het zieknehuis werk, ook geen manager ben en al helemaal geen ontslagvergoeding van 340K zal ontvangen…


  Maak melding

 30. Ik word een beetje moe van de mensen die hier klagen over de vergoeding. Ik ben zelf van mening dat wanneer deze personen zelf zo’n vergoeding zouden krijgen dat je ze dan niet hoort.


  Maak melding

 31. Natuurlijk accepteert iedereen zo’n vergoeding (je zou wel gek zijn als je het niet deed). Dat lijkt me ook niet het discussiepunt.
  Het is ook logisch dat wanneer er een geldende kantonformule is, dat deze gevolgd wordt.

  Wat echter niet logisch is, is dat er iemand met 340.000 euro op zak de deur uitstapt (hoe goed hij het ook gedaan heeft), terwijl aan de andere kanten mensen dr uitgeschopt worden.
  Zelfs al heeft hij er voor gezorgd dat dat aantal mensen nu minder is dan dat het anders geweest zou zijn, dan nog is dit bedrag niet te rechtvaardigen.
  En al helemaal niet als je bedenkt dat het gevolg daarvan is dat de kwaliteit van zorg achteruit rent.

  Als jij straks zelf in het ziekenhuis ligt, nodig naar het toilet moet, dit niet zelf voor elkaar kan krijgen, maar wel geacht wordt te wachten tot over een uur of 2 omdat het personeel dan pas weer tijd voor je heeft (om maar eens een voorbeeld te noemen), vraag ik me af of je het “deze manager heeft recht op 340.000 euro”-verhaal nog steeds zo geloofwaardig vindt.

  Dat heeft dus volgens mij weinig met jaloezie te maken, maar vooral met onbegrip over het betalen van zulke enorme bedragen. Echter: zodra je dat roept, word je meteen bestempeld als jaloers. Jammer.


  Maak melding

 32. Hoezo is dat niet logisch? Je suggereert dat de ontslagvergoeding te maken heeft met personeel wat weg moet terwijl dat volstrekt niet het geval is.
  Dat heeft dus ook niks met logica te maken.

  Het gaat wederom over de hoogte van het bedrag, wat heb jij daar mee te maken?
  Je kent de beste man niet, zijn doelstellingen niet, de casus niet, de boeken van isala niet, de managers en hun bezigheden niet, dus welk punt wil je maken?


  Maak melding

 33. @afgunst,

  Begrijp ik het goed dat jij het volstrekt normaal vindt dat aan de ene kant mensen ontslagen worden en aan de andere kant mensen met 3,5 ton de deur uit wandelen?

  Zolang jij dat inderdaad normaal vindt zal ik niet opnieuw een poging doen uit te leggen wat me hieraan nogal tegen de borst stuit.
  Maar vermoedelijk snap jij dat zelf ook wel.

  Natuurlijk heb ik niets te maken met wat die man verdiend, gelukkig niet zelfs. Ik heb echter wel te maken met de kwaliteit die er elke dag in het ziekenhuis wordt verleend. En aangezien die achteruit rent doordat er steeds minder geld is, maar vanuit datzelfde potje worden mensen wel met (gigantisch!) dikke premies weggestuurd, vind ik dat inderdaad stuitend.

  Kijk…leg ik het je dus toch nog een keer uit. Dit lijkt me vast niet heel lastig te begrijpen. Los van of je het er mee eens bent of niet.

  Ondertussen heb jij nog geen enkele onderbouwing gegeven voor het rechtvaardigen van zulke grote vergoedingen.


  Maak melding

 34. Hoezo moet het gerechtvaardigd worden? Ik ga daar niet over dus ik hoef er ook geen mening over te hebben.
  Je wordt simpelweg betaald naar je functie, kennis en ervaring.
  Die paar ton is een schijntje op een jaarbegroting en de toekomstige outlook, waar maak je je druk over want je gaat er niet over.
  Spreek dus ook niet voor je beurt 🙂


  Maak melding

 35. Bijzonder te horen dat je er geen mening over hebt, maar hier (samen met mij) wel het hoogste woord over voert.
  Maar ik snap je punt. Je schijnt het ook niet te kunnen rechtvaardigen. Begrijpelijk.


  Maak melding

 36. Er wordt nog een belangrijk ding vergeten. Wat denk je van het signaal wat hier vanuit gaat. Ik denk dat de werknemers nu minder gemotiveerd zijn om die stap extra te lopen en eerder denken waar doe ik het voor. Je neemt een stuk betrokkenheid weg door onvrede.


  Maak melding

 37. Wat ook een salaris van een manager of RVB is, daarnaast is er ook nog een declaratie gedrag wat de pan uit rijst. Als je het salaris en het declaratie bedrag optelt kom je wel op de ?? 340.000 minimaal inkomen per jaar.

  Deze manager ontvangt dan ook nog 70% WW uitkering van zijn inkomsten en deze formule maakt het wel riant.

  Wat zal de UWV met deze werknemer doen, mag hij / zij ook in het Workfast traject om zsm weer ingezet te worden in het arbeidsproces?

  Zou deze persoon ook verplicht worden om na 3 maanden WW werk onder zijn salaris niveau te moeten aanvaarden?

  Of bij nog langer WW dan deze manager in te zetten als vrijwilliger en dan specifiek voor de schoonmaak:) van de Isala

  Heerlijk zo even mijn gedachte spinsel neer te zetten en ons met zijn alle te prikkelen met de vraag wat is normaal?

  Ik weet het echt niet, een van jullie wel?


  Maak melding

Reageer