Uitslag IB Exam: 100% geslaagd

Zwolle – Voor de tweetalige leerlingen van de van der Capellenscholengemeenschap bleef het nog even spannend: ze waren weliswaar geslaagd voor Havo of Atheneum, maar de IB uitslag kwam pas op zaterdag 5 juli 13.15 uur GMT.

Greenwich Mean Time doet niet aan zomertijd, dus in Zwolle kwam de uitslag pas twee uur later binnen, wat het geheel nog spannender maakte. De van der Capellen scholengemeenschap is de enige school in Zwolle die de leerlingen in staat stelt op te gaan voor het International Baccalaureate exam, een examen dat wereldwijd wordt afgenomen.

Vooral voor de atheneumleerlingen is het een zwaar examen: zij doen het Language A Language and Literature Exam at Higher Level, hetzelfde examen dat ‘native speakers’ doen, dus leerlingen wier moedertaal Engels is, en ze doen dat examen ook nog eens op het hoogste niveau!

Bij de Language A groep behaalde Eva Rikaart het hoogste cijfer, een 6 (= very good). De schaal bij de IB exams is van 1 tot 7. De Havo-leerlingen deden het examen English B, language acquisition, ook op Higher Level. Zij behaalden een uitstekend resultaat, met zelfs een zeven. Het hoogst haalbare cijfer, dit cijfer werd behaald door Ashley Arindell: zij verdient dus het predicaat excellent!

Artikel delen:

Reageer