SMA-certificaten voor studenten Windesheim

Zwolle – Op dinsdag 8 juli ontvingen 13 afgestudeerden van hogeschool Windesheim het Kenniscertificaat SMA-B1. Zij namen allen deel aan de minor Sales & Accountmanagement die Windesheim in het bachelorprogramma heeft opgenomen. De hogeschool uit Zwolle is hiermee de eerste onderwijsinstelling die een Sales-minor biedt, die door de beroepsvereniging voor Salesprofessionals, de SMA geaccrediteerd is.

Windesheim heeft de topminor Sales & Accountmanagement ontwikkeld als verdieping van de opleiding Commerciële Economie. Het is een 20 weken durende specialisatie-programma in Sales, voor zorgvuldig geselecteerde vierdejaars hbo-studenten. De studenten hebben bij aanvang van deze minor al de nodige trainingen gehad zoals gesprek- en verkooptechnieken. Ze beheersen de theorie over sales- en accountmanagement. Hun kennis overstijgt het gemiddelde hbo-eindniveau. De minor is uitsluitend bedoeld voor ambitieuze en talentvolle studenten. Er is een selectieprocedure om tot deze minor toegelaten te worden.

Masja van Fruchten, bestuurslid van de Sales Management Association en verantwoordelijk voor accreditatie en certificering feliciteert de hogeschool met het resultaat. De SMA is zeer te spreken over deze ontwikkelingen op het vakgebied Sales en complimenteert de opleiding met het hoge studieniveau van de studenten die het kenniscertificaat SMA/B1 hebben gehaald.

Recent heeft Windesheim dat opnieuw bewezen door nogmaals de Dutch Student Sales Challenge te winnen. Deze Sales Challenge is een initiatief van Canon en de opleiding Commerciële Economie uit Zwolle. De SMA staat – als beroepsvereniging en platform voor commercieel succes – voor het verhogen van kennis.

Artikel delen:

Reageer