600.000e bezoeker Waanders In de Broeren

Zwolle – Op vrijdag 11 juli ontvangt Waanders In de Broeren haar 600.000e bezoeker. Omstreeks 14.00 uur zal deze – nog nietsvermoedende- bezoeker in het zonnetje worden gezet.

waanders.jpg 

Dit heuglijke gegeven valt samen met het feit dat Waanders In de Broeren een jaar geopend is. De bezoekersaantallen zijn sinds de opening op 13 juli 2013 overweldigend. Vijf weken na de opening stond de teller al op 100.000 bezoekers.

Samen met Museum De Fundatie, die in het eerste jaar na de opening 270.000 betalende bezoekers ontving, blijkt Waanders In de Broeren een ongekende publiekstrekker voor Zwolle.

De gerestaureerde en getransformeerde middeleeuwse Broerenkerk biedt een verrassend retail- en horecaconcept naast tentoonstellingsruimten en een podium. Het grote publiek, naast de fijnproever en cultuurminnaar, weet deze sensatie voor oog, oor en smaak goed te vinden. Zo kan er verrassend gewinkeld worden en zijn er regelmatig lezingen, concerten en tentoonstellingen.

"We zijn nu een jaar open en hoopten vooraf op grote interesse van het publiek." zo onderkent Ellen Waanders, mededirecteur van Waanders In de Broeren. "Dit overtreft al onze verwachtingen."

Waanders In de Broeren is het kloppend hart voor boek en design, kunst en cadeau, concert en theater en lekker eten.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Dat vroeg ik me ook al af. Bovendien wist ik niet eens dat de bezoekers geteld werden. Hoe doen ze dat? Ik heb daar nooit iemand bij de deur met een turflijst zien staan.


  Maak melding

 2. Bijzonder ondernemerschap. Om succesvol te zijn is het (dus) niet nodig je te laten ketenen door de grote ketens en hun politieke lobby. Complimenten.


  Maak melding

 3. Een gebakkraam in een kerk…
  Het heeft allemaal bijzonder weinig te maken met boeken. Slecht aanbod. Gelukkig is Zwolle weer een echte boekenzaak rijker: Bloks Boeken.


  Maak melding

 4. Is dat niet erg veel 600.000 bezoekers in 1 jaar tijd, dat zijn er 11.538 per week (dat komt neer op zon 250 bezoekers per geopend uur!), ik kom er regelmatig maar (erg) druk is het er nooit!


  Maak melding

 5. @Jeanine

  ik kom er regelmatig maar (erg) druk is het er nooit!

  Ik kom er ook regelmatig en ik vind het (bijna) altijd druk. ook voor de kassa. Mijn dagritme is blijkbaar anders.  Maak melding

Reageer