WK Oranjeplein eenmalig Tim Krul Oranjeplein

Zwolle – Na een zenuwslopende wedstrijd met verlenging en penalty’s tegen Costa Rica afgelopen zaterdagavond, konden de voetballiefhebbers op het laatste moment met duizenden weer genieten van een welverdiende overwinning op Costa Rica op het Rodetorenplein. Omdat de nationale held Tim Krul de 2 penalty’s stopte wordt het plein eenmalig omgedoopt tot het Tim Krul Oranjeplein. 

 

 kwartfinalerodetorenplein20140705.jpg

 

De organisatie hoopt dat rond de wedstrijd Nederland – Argentinië de weergoden het plein wederom goed gezind zijn. Nederland heeft in het verleden slecht een keer verloren tegen Argentinië, dat was de beruchte WK Finale in 1978. Viermaal wist Nederland te winnen en driemaal eindigde de confrontatie in een gelijkspel. Omdat er grote drukte wordt verwacht zal het plein groter worden gemaakt en uitgebreid worden. Ook zullen de barren anders neergezet worden, om meer ruimte te maken. Tevens zal er gezorgd worden voor meer sanitaire voorzieningen.

 

Visitatie

Aanstaande woensdag word er in verband met de veiligheid van de bezoekers op verzoek van de veiligheidsdiensten bij ingang gecontroleerd op glas, blik, vuurwerk en gevaarlijke objecten. Neem deze dus niet mee.

 

Verkeersmaatregelen.

De bussen zullen in de avond wederom worden omgeleid. Tevens zal de weg vanaf de jufferenwal tot de Nieuwstraat afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer.

 

Iedereen is wederom van harte welkom aanstaande woensdag. Het plein is open vanaf 20 uur. Vanaf 21.00 uur gaat de muziek aan. De halve finale begint om 22.00 uur.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Alleen een mega scherm is niet gelukt zie: http://www.destentor.nl/regio/zwolle/mega-scherm-niet-haalbaar-voor-zwolle-duitsers-drijven-de-prijzen-op-1.4440617
  iets teveel praatjes gemaakt en teveel beloofd wat hij niet waar kan maken? Of is de winst dan niet groot genoeg?

  Maar dat was hem toch niet gelukt want die staat in Rotterdam, zie http://www.telegraaf.nl/binnenland/22826369/__Grootste_WK-scherm_in_R_dam__.html

  Bij overlast z.s.m de politie bellen en dit formulier invullen: http://www.zwolle.nl/web/show/id=550735

  Fijne wedstrijd, ik kijk lekker thuis met vrienden en familie en een hapje en een drankje voor normale prijzen 🙂


  Maak melding

 2. Waarom lees ik hier niet dat het beloofde grote scherm niet komt, zoals wel staat bij het nieuwe op RTV Oost?!

  Grootste scherm staat in Rotterdam (122m2), die van Zwolle is maar 30m2.


  Maak melding

 3. Ik hoop toch echt op een ander scherm als afgelopen zaterdag. Qua piksels kwam dat scherm in de buurt van FIFA98


  Maak melding

 4. Hekel aan graaiers??

  Wat een reactie van je.. Wat denk je? Dat het niets kost allemaal om het op te zetten?? Sommige mensen zijn volgens mij nog te dom om z’n eigen reed af te vegen…8)

  Ik denk dat vandaag een stuk minder publiek erop afkomt door het weer… Tenzij ze daarop ook op voorbereid zijn?;)


  Maak melding

 5. In de Stentor stond dat het huren van het grootste scherm hem 22.000 euro voor 1 dag zou kosten. Dan zou ik het ook niet doen, helemaal niet met deze weersverwachtingen.


  Maak melding

 6. Als iedereen nou gewoon zijn eigen drank thuis zou laten en netjes de drankjes zou kopen bij de risicodragende ondernemer, is een volgende keer een groter scherm misschien wel haalbaar. Want het geweldig vinden om gratis met z’n allen naar de wedstrijd op een groot scherm te kunnen kijken, daarvoor de ondernemer te prijzen, maar vervolgens wel je eigen drank meenemen, is natuurlijk hardstikke hypocriet.


  Maak melding

 7. Het stukje van WLZ over visitatie is om je te bescheuren: “Aanstaande woensdag word er in verband met de veiligheid van de bezoekers op verzoek van de veiligheidsdiensten bij ingang gecontroleerd op glas, blik”.

  Wees dan eerlijk en schrijf dat het niet toegestaan om je eigen eten en drinken meet te nemen i.p.v. een nep verhaal over veiligheid!

  Het is voor de betrokken ondernemer alleen maar puur winstbejag en niks anders!


  Maak melding

 8. Lijkt me erg logisch dat men geen broodje of drankjes van huis uit mee mag nemen.. Dat ze gaan visiteren daarop vind ik meer dan normaal.. Het is toch ook ASO om je eigen drank mee te nemen? in een kroeg doe je dat toch ook niet??

  Dat ze daarop gaan visiteren is alleen maar goed.. waaronder ze ook wapens, vuurwerk, etc etc kunnen controleren.. anders komt MIJ weer om de hoek janken dat er weer vuurwerk is afgestoken… of iemand is neer gestoken…

  Waarom gunt men elkaar het licht in de ogen niet?? je bent NIET verplicht om naar het rodentorenplein te gaan toch Jeanine??


  Maak melding

 9. De bussen zullen in de avond wederom worden omgeleid. Tevens zal de weg vanaf de jufferenwal tot de Nieuwstraat afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer.

  Detail: Rodetorenplein ligt in een voetgangersgebied, waarbij alleen fietsers en bussen worden gedoogd.
  Is dus altijd al afgesloten voor gemotoriseerd verkeer!


  Maak melding

 10. Voordat de halve finales gespeeld waren ging het grapje rond over een Duitser die aan een Nederlander verteld dat ze dinsdag tegen Brazilië spelen, waarop de Nederlander reageert: “Wat leuk! Daar spelen wij volgende week tegen.”

  Nou, het is inderdaad uitgekomen…


  Maak melding

 11. @Jeanine, als je toch alleen maar zijkt op alles kun je beter nergens op reageren. Je voegt helemaal niets toe en bent alleen maar een domme dwarsligger.


  Maak melding

Reageer