Nieuw radio station in Zwolle

Zwolle – Radio Focus NL is een nieuw radio station in Zwolle. Van maaandag tot en met zaterdag heeft de nieuwe zender een vast programma via internet. Op zondag is er ruimte voor andere rubrieken. Op de website van de nieuwe zender is ook ruimte voor nieuws uit Zwolle, maar omdat het laatste nieuws dateert van 22 juni jl. ligt daar niet bepaald de nadruk op.

Radio Focus NL zoekt voor haar station in Zwolle een stagiair: "Heb je een passie voor radio en wil je graag stage lopen als programma / muziek redacteur, dj of (item)presentator? Wij zijn op zoek naar MBO-ers of HBO-ers die ons willen helpen met het verder vorm geven van het programma format middels de creatie en productie van radio items en/of de presentatie van een radioprogramma."

 

Interesse?

Mail je motivatie, cv, portfolio (teksten) of demo opname (waarop je zelf meerdere keren te horen bent met verschillende soorten items) naar: info@focusnl.nl.

Heb je geen demo of portfolio?

Geen probleem. Als jij denkt dat je geschikt bent en dat kunt motiveren nodigen we je graag uit voor een gesprek. Iedereen krijgt een reactie. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Heb even geluisterd (Frans Bauer – Jij bent de zon of zoiets) en het programmaoverzicht bekeken. Het komt op mij over als een zender met Nederlandstalige muziek. Een aardige Nederlandse zender. Maar het Zwolse aspect ben ik niet tegen gekomen.


  Maak melding

 2. Als ik de website zo bekijk, krijg ik het idee dat ze qua muziek alleen maar Nederlandstalig en piratenmuziek draaien. In dat geval sowieso geen volwaardig alternatief van ZOO.
  Website loopt trouwens in alles weken achter, zo ook de Top 30 die ze hebben staan.


  Maak melding

 3. Bovendien uitzending via internet vergelijken met uitzenden via ether is appels met peren vergelijken.
  Niet dat ik zo’n fan ben van Zoo trouwens…..  Maak melding

 4. We draaien inderdaad muziek van Nederlandse bodem gecombineerd met populair iTunes top 30 en Engelstalige gouwe ouwe. Dat betekent in bepaalde programma’s inderdaad Frans Bauer en in andere programma’s weer Gers Pardoel, Nielson, Jayh, Guus Meeuwes en bijvoorbeeld buitenlandse artiesten als George Ezra. Zo heeft ieder programma zijn specifieke doelgroep . En dat is ook de bedoeling omdat we per 1 november een beleidsplan gaan indienen om lokale omroep voor Zwolle te worden. Vanaf de laatste week van augustus gaan we het format uitbreiden met lokale nieuwsitems, weer en evenementen op de radio. Vanaf dan komt ook het lokale Zwolse karakter op de radio meer naar voren. Na de zomer wordt ook de app voor iPhone en Android gelanceerd. Dat het nieuws niet is bijgewerkt heeft te maken met de vakantieperiode en wat beperkte mankracht op dit moment Maar we vinden ook dat Weblog Zwolle zo ontzettend goed de nieuwsvoorziening brengt via internet dat het de vraag is of er nog een partij moet zijn die dit ook weer helemaal zelf uitvind en op haar website plaatst als geschreven bericht. Zo zijn er legio mooie initiatieven zoals ook Sportief Zwolle en de evenementensite van Marketing Zwolle. De kracht van een lokale omroep is immers ook samenwerking! En wij verzorgen straks graag het nieuws op het radio en tv kanaal in Zwolle.

  Wat betreft de muziek, dat is voor iedereen natuurlijk heel persoonlijk. Maar we horen heel graag jullie suggesties. We staan daar absoluut voor open! Kom maar op

  Radiogroet
  Radio Focus NL – team
  🙂


  Maak melding

 5. Moet ik jullie serieus op nemen,nee dus. Jullie hebben een grote mond maar jullie vergeten 1 ding. En daar mag jullie zelf over na denken  Maak melding

Reageer