Marieke Snoek Europees Kampioen Fietskoerieren

Zwolle – In het weekend van 4, 5 en 6 juli werd in Stockholm het Europees Kampioenschap voor Fietskoeriers gehouden. Marieke Snoek uit Zwolle schreef de 19e editie van het kampioenschap bij de vrouwen op haar naam, na een drie uur durende finale. Marcel Kleizen, eveneens uit Zwolle, was met een zevende plek de beste Nederlander bij de mannen.

Het kampioenschap, waarbij het fietskoeriersvak in wedstrijdvorm wordt nagebootst, werd verreden op de campus van de Universiteit van Stockholm. Op een afgezet parcours vol rotondes en eenrichtingswegen was het de bedoeling om zo veel mogelijk ritten tussen verschillende checkpoints af te ronden. Op koeriersmanifesten, die aan iedere koerier gedurende de race werden uitgereikt, stonden ritten genoteerd die konden worden gefietst. De combinatie van hard en slim fietsen, goed plannen en het kiezen van de juiste ritten is hierbij doorslaggevend voor het eindresultaat.

“Ik heb vanaf het begin van de race meteen op elk manifest dat ik kreeg aangekruist welke ritten de meeste punten waard waren en heb daaromheen geprobeerd zoveel mogelijk korte ritjes te combineren.”, aldus de kersverse Europees kampioene, die in het dagelijks leven operationeel directeur van Cycloon Post & Fietskoeriers is. “Ik ging voor een plaats bij de top 3, maar had nooit verwacht te kunnen winnen, omdat de concurrentie erg sterk was. De huidige wereldkampioene reed namelijk ook mee, maar gelukkig heeft mijn tactiek toch goed uitgepakt!”.

Het Europees Kampioenschap voor Fietskoeriers wordt jaarlijks gehouden. Volgend jaar zal Milaan het strijdperk vormen voor de jubileumeditie van het kampioenschap. In september zal het NK worden gehouden in Maastricht.

Artikel delen:

Reageer