Partners bevestigen unieke samenwerking MZ3.0

Zwolle – Het nieuwe werken, outsourcing, lage economie groei… Een lid van een ondernemingsraad moet tegenwoordig van goede huize komen om volwaardig gesprekspartner van de directie te kunnen zijn. De partners van het Consortium MZ3.0, t.w. ROC van Twente, hogeschool Windesheim, BMC en Moovs investeren in dit gewenste moderne en proactieve medezeggenschap. Met het convenant ‘MZ3.0’ bekrachtigen zij hun vernieuwende samenwerking op het vlak van opleidingstrajecten voor ondernemingsraden en onderzoek naar andere vormen van medezeggenschap. Met MZ3.0 blijft de OR ook in de toekomst strategisch partner van de directie en representatief vertegenwoordiger van de medewerkers.

De MZ3.0-opleidingen zijn gericht op (toekomstige) individuele leden van ondernemingsraden of medezeggenschapsorganen in de private en publieke sector. Deze vertegenwoordigers uit de organisatie moeten hun weg vinden in een snelle opeenvolging van maatschappelijke en economische ontwikkelingen. Een OR krijgt te maken met het nieuwe werken, flexibilisering van arbeid, sociale innovaties gericht op het verbeteren van de arbeidsproductiviteit, nieuwe arbeidsverhoudingen, talentmanagement en het outsourcen van activiteiten. Terwijl door de economische crisis zeggenschap en medezeggenschap onder druk staan. De MZ3.0-opleidingen ondersteunen OR-leden bij het invullen van modern en proactief medezeggenschap, waardoor zij weer strategische partner voor het bedrijf zijn.

Onderwijs op niveau
De vier partners bundelen hun kennis van beroepsonderwijs, bedrijfsvoering, strategische gedragsverandering en organisatieontwikkeling in een innovatieve aanpak van de opleidingstrajecten en onderzoek naar nieuwe vormen van medezeggenschap voor maatwerktrajecten. De opleidingen worden modulair en op maat gemaakt aangeboden op mbo- en (post) hbo-niveau. Er is een digitale omgeving gecreëerd waardoor leren op afstand mogelijk is. Meer informatie over MZ3.0 is op te vragen bij de vier partners.

Doelen van MZ-scholing
ROC van Twente, hogeschool Windesheim, BMC en Moovs investeren met de samenwerking in scholing die tot doel heeft:,
• de kwaliteit van het individuele OR-lid en de medezeggenschap te versterken;
• loopbaanmogelijkheden van OR-leden te vergroten;
• een open dialoog te stimuleren tussen bestuurders en OR-leden;
• onderzoek te doen naar nieuwe vormen van Medezeggenschap.

Voorlichting
Op donderdag 25 september 2014 organiseert het Consortium MZ3.0 een bijeenkomst waar voorlichting wordt gegeven over deze vernieuwende scholingsmogelijkheden. Deze bijeenkomst vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur op ROC-locatie De Gieterij (Gieterij 200, 7553 VZ) in Hengelo. Tijdens het eerste uur komt de algemene informatie over de partners en de ontwikkelde scholingsprogramma’s aan bod. Het laatste uur is bedoeld voor het verkrijgen van inzicht in de verschillende modules. Hier kan heel concrete informatie worden verkregen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Graag aanmelden via bedrijfsbureauCenO@rocvantwente.nl.

Partners
ROC van Twente, de onderwijsinstelling in de regio Twente, verzorgt beroepsopleidingen, trainingen en cursussen op diverse locaties in Almelo, Hengelo en Enschede of in-company bij bedrijven. ROC van Twente biedt het opleidingstraject MZ aan op mbo niveau 4.

Hogeschool Windesheim met vestigingen in Zwolle en Almere is een kennisinstelling voor hoger onderwijs en onderzoek. De hogeschool biedt opleidingen en cursussen voor professionals en maatwerktrajecten voor organisaties op (post)hbo niveau. BMC, is een management- adviesbureau dat organisaties in het semipublieke domein op een pragmatische wijze begeleidt bij het implementeren van maatschappelijke en sociale innovaties. Moovs, het kantoor voor strategische gedragsverandering en organisatieontwikkeling, verzorgt open en maatwerk trainingsinterventies in binnen- en buitenland. MZ3.0 kan aangeboden worden op één van de locaties van ROC van Twente, hogeschool Windesheim of in-company.

 

Artikel delen:

Reageer