VV Berkum ambassadeur IntermeZZo Zwolle

Zwolle – VV Berkum en haar hoofdsponsorgroep staan het komende seizoen achter IntermeZZo Zwolle. De hoofdselectie van de Zwolse eersteklasser gaat spelen met shirtreclame van dit nazorgcentrum voor kankerpatiënten en de club zal IntermeZZo samen met haar sponsoren ook op andere manieren steunen.

Wij hebben dit seizoen in plaats van één enkele hoofdsponsor een groep van topsponsoren. Die namen kunnen niet allemaal op een shirt en enkel het woord ‘sponsorgroep’ op de borst vonden we te nietszeggend. Vanuit de sponsoren kwam het idee om een goed doel te vermelden en dan liefst iets wat met Zwolle te maken heeft. Zo kwamen we bij IntermeZZo uit,” licht Rainer Fröhlich, Hoofd Commerciële Zaken bij Berkum, toe.

“Wij zijn blij dat Berkum gaat helpen om onze naamsbekendheid te vergroten,” zegt coördinator Corine den Hollander van IntermeZZo. “Als iemand bij ons komt en dan ‘Had ik dit maar eerder geweten’ verzucht, vind ik dat altijd zó jammer en onnodig.”

IntermeZZo ging vier jaar geleden van start en biedt nu steun aan zo’n 3000 bezoekers per jaar. Het doel is om mensen met kanker en hun naasten de regie over hun leven en hun levensvreugde terug te geven. Dat gebeurt niet alleen door het geven van informatie en het bieden van een luisterend oor, maar ook door diverse ‘doe-activiteiten’. Het nazorgcentrum ziet zichzelf als ‘plek tussen huis en ziekenhuis’ en werkt samen met het Isala Oncologisch Centrum. IntermeZZo werkt vrijwel alleen met vrijwilligers en is geheel afhankelijk van sponsoren en donateurs. De in voetbalkringen zeker niet onbekende Gaston Sporre is bestuursvoorzitter van IntermeZZo en in het comité van aanbeveling zitten bekende Nederlanders als Marjanne Sint en ex-tennisprof Jacco Eltingh. Wie meer over IntermeZZo wil weten kan op de site www.intermezzo-zwolle.nl  terecht.

VV Berkum speelt in het seizoen 2014-2015 in de 1eKlasse D van het zaterdagvoetbal. De club groeit al jaren, heeft nu zo’n 1100 leden en doet met bijna 60 teams mee aan de diverse competities. VV Berkum heeft zich als doel gesteld niet alleen actief te zijn als voetbalvereniging, maar wil ook een maatschappelijke functie hebben, zowel in de Zwolse wijk Berkum als daarbuiten.

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer