Creatieve workshops tijdens Kinder Zomeratelier

Zwolle – “Met het Kinder Zomeratelier richten wij ons op kinderen die niet vanzelfsprekend elke zomer op vakantie gaan. Niet alle ouders hebben de middelen voor een zomer vol uitstapjes”, aldus Rick Nijhof van RiMa-educatie. Reden genoeg om samen met cultuurwerkplaats R-10 een week vol creatieve workshops aan Rieteweg 10 te organiseren. Nijhof: “We verwachten ook veel aanmeldingen van kinderen met werkende ouders, of kinderen die gewoon zin hebben in een leuke dag.”

Tijdens de culturele dagen, die van maandag 4 tot en met vrijdag 8 augustus plaatsvinden, komen kinderen in leeftijd van 6 tot en met 12 jaar in aanraking met een groot aantal kunstdisciplines. Zo wordt er onder bevlogen en professionele leiding gebreakdanst, gewerkt aan een zeefdruk en nemen kinderen video’s op voor een echt ‘green-screen’. Elke dag wordt feestelijk afgesloten met een presentatie aan ouders en belangstellenden. De organisatoren werken samen met kunst en educatieprofessionals uit Zwolle. Om het Kinder Zomeratelier toegankelijk te houden, willen zij een aanzienlijk deel van de kosten dekken door sponsoring en crowdfunding. Door het project op VoordeKunst.nl te plaatsen, hopen zij op steun van particulieren en bedrijven. Voor meer informatie: www.kinderzomeratelier.nl.

 

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Was Rima-educatie ook niet betrokken bij Summerschool Zwolle waar geen aanmeldingen voor kwamen?
    En had dat gebrek aan aanmeldingen misschien te maken met de prijs? E 40,- per kind per dag. Als je 2 kinderen hebt kun je van zo’n bedrag ook riant uitstapjes maken of op vakantie lijkt me.
    Nu gooien ze het blijkbaar over ene andere boeg: Met het Kinder Zomeratelier richten wij ons op kinderen die niet vanzelfsprekend elke zomer op vakantie gaan. Niet alle ouders hebben de middelen voor een zomer vol uitstapjes⤝, aldus Rick Nijhof


    Maak melding

Reageer