Weekend met mishandelingen en bedreiging

In de Voorstraat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 september twee mannen van 22 en 23 jaar uit Zwolle mishandeld door een andere man. De 23-jarige heeft daarbij een klap gekregen, waardoor hij even buiten westen is geraakt. Ook liep hij een snee in zijn wang op en brak er een stukje van zijn tand af. Hij werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte ging ervandoor. Omdat hij wel herkend is, is zijn identiteit bekend en is er een nader onderzoek ingesteld.

In een horecagelegenheid in de Voorstraat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 september twee mannen aangehouden voor mishandeling en vernieling. Twee groepen, die onenigheid met elkaar hadden, begonnen te vechten, waarbij er met bierglazen werd gegooid. Hierbij sloeg een 22-jarige verdachte uit Oldebroek een 21-jarige man uit Wezep op zijn hoofd met een glas en in zijn nek. De man raakte gewond aan zijn hoofd en nek. Vervolgens ging de 22-jarige eveneens op de vuist met een 18-jarige verdachte uit Wezep. In het gedrang van de vechtpartij raakte een 27-jarige vrouw uit Zwolle gewond aan haar knie en moest zich onder doktersbehandeling stellen. In totaal sneuvelden er 16 bierglazen. De eigenaar van de gelegenheid deed aangifte van vernieling.

Bij een horecagelegenheid aan de Voorstraat is in de nacht van zaterdag op zondag 9 september een 23-jarige man uit Dalfsen gewond geraakt, nadat hij een vuistslag van een portier had gehad. Naar eigen zeggen wilde de man zijn vriendin ophalen die binnen zat, maar kreeg hij geen toegang omdat het na sluitingstijd was. Vervolgens kreeg hij van een ander wel toegang, maar werd hij door de genoemde portier in zijn gezicht geslagen. Een medewerker van de gelegenheid verklaarde op zijn beurt dat het slachtoffer eerst een andere portier bij de keel zou hebben gegrepen, en dat de vuistslag van de ene portier bedoeld was om zijn collega te ontzetten. De exacte toedracht wordt nog nader onderzocht. Het slachtoffer is met een wond boven zijn oog door de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Aan het Almelose Pad is in de nacht van zaterdag op zondag 9 september een 19-jarige man uit Zwolle aangehouden voor bedreiging. De man zou drie andere Zwollenaren hebben bedreigd met een mes, nadat men bij hem een scooter wilde terughalen die hij van één van de aangevers gestolen zou hebben. Hierop heeft de verdachte om zich heen geslagen en de bedreigingen met een mes gedaan. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Aan de Molenweg zijn zaterdagavond 8 september drie mannen aangehouden voor mishandeling dan wel openlijke geweldpleging. Buiten werden fietsen omgegooid, waarop twee Zwollenaren van 22 en 25 jaar naar buiten liepen. Daar troffen ze een 29-jarige Zwollenaar aan, waarop een en ander meteen in een vechtpartij ontaardde. Alledrie wilde men aangifte doen van mishandeling. Omdat niet duidelijk werd wie als eerste geslagen had, zijn ze allen aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Op de Melkmarkt is in de nacht van zaterdag op zondag 9 september een 46-jarige man uit Zwolle aangehouden voor aantasting van de openbare orde. De man liep in de binnenstad en viel uitgaanspubliek lastig. Ook gooide hij fietsen om en liep te schreeuwen bij en te slaan op de plaszuil terwijl mensen hier gebruik van maakten. Hij werd gevorderd de binnenstad te verlaten. Enige tijd later viel hij wederom mensen lastig. Hierop is hij aangehouden en ingesloten.

Op de Grote Markt zijn in de nacht van zaterdag op zondag 9 september twee Zwollenaren van 26 en 21 jaar aangehouden. De 26-jarige stond te urineren tegen een politiebus. Op het moment dat hij werd aangehouden begon de 21-jarige de politie verbaal te beledigen. Hierop is hij ook aangehouden.

Artikel delen:

Reageer