Twee gewonden bij aanrijding Hasselterweg

Zwolle – Op de kruising Hasselterweg met de Frankhuizerallee in Zwolle zijn vrijdagmiddag rond 13.15 uur twee automobilisten met elkaar in botsing gekomen en gewond overgebracht naar de Isalaklinieken in Zwolle.

11-07-2014_hasselterweg1.jpg

Foto’s: Pascal Pellikaan  

Een 31-jarige automobilist uit Assen naderde het kruispunt vanaf de Westenholterallee. De andere automobilist van 90 jaar uit Zwolle reed op de Hasselterweg vanuit Zwolle. Door nog onbekende oorzaak kwamen de twee met elkaar in botsing op de met verkeerslichten beveiligde kruising. De beide slachtoffers zaten bekneld in hun auto’s en zijn door de brandweer bevrijd en in ambulances overgebracht naar het ziekenhuis. Ook is een traumahelikopter ter plekke geweest. Het Team Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie heeft op de kruising onderzoek verricht om de oorzaak te achterhalen. De politie zoekt getuigen die het ongeluk hebben zien gebeuren. Zij kunnen contact opnemen met 0900-8844.

img_5665.jpg 

11-07-2014_hasselterweg2.jpg

 11-07-2014_hasselterweg3.jpg 

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ongeacht wie er schuldig is aan het ongeval, maar wat doet een 90 jarige nog in en auto?, op die leeftijd heb je toch al lang niet meer de reactie en het gezichtsvermogen om goed in het huidige drukke verkeer mee te kunnen doen?


  Maak melding

 2. Bijzondere uitspraak hierboven, maar er zijn mensen van 90 die nog zeer goed te been zijn en een beter opletten dan de gemiddelde sms/whatsapp’er welke er nu achter het stuur zitten. Of Jeannine, kijk jij nooit op je smartphone als je auto rijdt?


  Maak melding

 3. Foto’s hebben in dit soort gevallen altijd een meerwaarde. Alleen jammer dat op de eerste foto veel beton te zien is. Bijna de helft van de foto wel, en dat is zonde. Het was best een mooie foto als het beter bijgesneden was geweest.


  Maak melding

 4. Dat kun je inderdaad zo niet stellen, Jeanine. Ik ken ook 90-ers die net zo fit als een jonge kerel zijn. Bovendien iedereen boven de 70 wordt om de 5(?) jaar gekeurd. Kennelijk heeft ook deze man de reactie en het gezichtsvermogen om goed in het huidige drukke verkeer mee te kunnen doen.


  Maak melding

 5. @ Rich, jij vindt het blijkbaar normaal dat je al rijdende met je snuffel in je smartphone zit. Ja, ik ben idd. iemand die dat niet doet en dan ben ik nog lang niet een bejaarde maar iemand met het gezond verstand bij de weg.


  Maak melding

 6. Blijft een raar kruispunt daar. Je zou zeggen, met die stoplichten, dat daar amper iets mis kan gaan. Toch gebeuren er geregeld ongelukken.

  Ik ben zelf een half jaar geleden ontsnapt aan een ongeval daar, toen 1 of andere imbeciel door rood reed s ‘avonds laat en al slippend me net wist te ontwijken…

  Misschien toch maar eens kijken hoe dit nog verbeterd kan worden?
  Tenslotte gun je de situatie op bovenstaande foto’s aan niemand lijkt me.  Maak melding

Reageer