Doe mee aan de eerste Zwolle Cityswim

Zwolle – De triatleten van triatlonvereniging Triade hebben al twee jaar achtereen door de stadsgrachten van Zwolle gezwommen, Stichting Tegenkracht wil op 30 augustus de eerste heuse Cityswim houden. Wie mee wil zwemmen is van harte welkom. 
 
cityswim.jpg 
Foto: Rein Tuininga
De Zwolse stadsgrachten zijn voor veel zwemmers een uitdaging. Wat is er mooier dan de stad vanuit het water te bekijken. En dan het kan bewezen de triatleten van Triade al twee jaar achtereen,  zij zwommen  via de stadgrachten. Voor Stichting Tegenkracht het sein om een Cityswim te gaan organiseren. Op 30 augustus duiken zwemliefhebbers bij het Maagjesbolwerk in het water om via de park Eekhout en het Groot Wezenland en de Thorbeckegracht naar de finish te zwemmen. Een rondje van 2.5 kilometer. Er kan zowel individueel als in teamverband worden gezwommen.

De start op 30 augustus is om 13.00 uur met prominenten en wedstrijdzwemmers/(tri)atleten. Vijf minuten later gaan de bedrijven en estafetteteams het water in, gevolgd door de overige startseries. Naar verwachting is om 15.30 uur iedereen weer aan wal. 
De bedoeling is om geld in te zamelen voor stichting Tegenkracht. Deze organisatie helpt (ex-)kankerpatienten met sport. Men verwacht dat de cityswim zo’n tienduizend euro gaat opleveren. Iedereen vanaf zestien jaar en in bezit van een zwemdiploma kan zich inschrijven. Deelnemers dienen minimaal vijftig euro sponsorgeld op te halen om mee te mogen doen. 
Wie meer wil weten en zich wil inschrijven kan dat doen viawww.tegenkracht.nl.
Artikel delen:
Reacties 2

Reageer