Europese jongeren laten zich horen

Zwolle – Deze week verblijven 60 jongeren uit Finland, Frankrijk, Italië, Spanje en Nederland in Overijssel. Ze hebben een Europese jongerenuitwisseling waarvan de Jongerenraad Overijssel de gastheer is. Gedurende de week zijn er in Enschede en Zwolle verschillende activiteiten geweest (zoals een Democratiespel op het provinciehuis in Zwolle).

img_7643.jpg 

Vrijdagmiddag vond er op de Grote Markt in Zwolle een flashmob plaats. De flashmob wordt uitgevoerd door de jongeren. Zij verblijven deze week in Overijssel in het kader van een uitwisseling rondom het thema burgerschap. Een flashmob is een activiteit waarbij voor omstanders onverwacht mensen één voor één beginnen te dansen of zingen en na afloop weer opgaan in de menigte. De jongeren wilden met de flashmob aandacht vragen voor het geluid van jongeren in Nederland en Europa. Het thema van de uitwisseling is: ‘make yourself heard, make some noise’.

img_7710.jpg

img_7614.jpg

img_7590.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Aan het eind van de flashmob lag er een groot doek van 20 meter op het plein, waarop de omstanders hun mening konden geven over twee vragen van de jongeren. Na de actie in de stad gingen de jongeren naar het provinciehuis, waar ze met ambtenaren en volksvertegenwoordigers in gesprek gingen over hoe het geluid van jongeren in de democratie gehoord kan worden.

img_7594.jpg 

img_7630.jpg 

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer