Regisseur aanwezig bij vertoning in het Fraterhuis

Zwolle – Filmmaker Hans Busstra is zondagmiddag 13 juli bij de voorstelling van 16.30 uur in Zwolle aanwezig om zijn documentaire"De Onzichtbare Vriend" kort in te leiden en na afloop vragen van het publiek te beantwoorden.

Kun je een einde aan je religieuze twijfel maken als de zekerheden waarmee je bent opgevoed je ontvallen? Hans Busstra reist met deze vraag langs zijn familie en vrienden. Domineeszoon Hans Busstra wilde een documentaire maken over gelovigen die niet gehinderd door enige twijfel en met Jezus aan hun zijde door het leven gaan. Hij vond ze. Maar hij eindigt met zichzelf voor de lens.

Zijn film over religieuze twijfelloosheid werd een film over zijn eigen diepe geloofstwijfels. In een roadtrip door Nederland maken we kennis met Michael die het winkelpubliek de blijde boodschap toeschreeuwt, met Johan en zijn zoon Joop die Nederland volplakken met ‘Kies voor Jezus’-posters, met Jozef, een orthodoxe kluizenaar, maar ook met Klaas Hendrikse, Nederlands enige atheïstische dominee.

Deze film is te zien op:
zondag 13 juli om 16.30 uur, in aanwezigheid van de regisseur
maandag 14 juli om 20.30 uur

Fraterhuis – Beeldbepalend
Met ruim 70.000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer