Supportersgroep boycot duel Johan Cruijff Schaal

Zwolle – De PEC Zwolle suppoportersgroep Far East Ultras boycot het duel om de Johan Cruijff Schaal in de Amsterdfamse Arena. Daar wordt 3 augustus de wedstrijd PEC Zwolle – Ajax Amsterdam, het duel tussen de bekerkampioen en de landskampioen van het afgelopen voetbalseizoen 2013-2014, gespeeld.

Via hun twitteraccount @FEUZwollle laten ze de PEC Zwolle fans het volgende weten: "i.v.m. de vervoersregeling en bijbehorende prijzen maken wij geen gebruik van de verplichte bus-/autocombi.". Niet alleen de vervoersregeling is de supporters een doorn in het oog. Ook de bejegening van de fans tijdens de laatste uitwedstrijd bij Ajax leverde veel ongenoegen op. Voor PEC Zwolle is het de tweede keer in korte tijd dat de club na het winnen van de KNVB Beker tegen Ajax (5-1) een prijs kan pakken.

Artikel delen:
Reacties 55
 1. indruk wekkend dit onsamenhangend bericht, zielige vertoning. Kom met evt oplossingen ,suggesties of idieen ipv van dit nietszeggende kul verhaal.


  Maak melding

 2. De tweede keer in korte tijd een tweede prijs?

  Die beker was toch echt de eerste prijs… :D:D:D

  En die schaal wat mij betreft weer. 😉


  Maak melding

 3. De behandeling die je in het uitvak daar krijgt, slaat ook he-le-maal nergens op, mens onterend. Dus ik kan me het enigszins wel voorstellen. Zou knap zijn, als de onze twitterkoning hier op inspringt.


  Maak melding

 4. Kijk dit zijn de echte supporters, laten hun hun in de steek. En maar klagen tegen de zogenaamde nepsupporters. Een echte PEC supporter laat zijn club niet vallen.  Maak melding

 5. Het zal waarschijnlijk wel zo zijn dat een groot gedeelte van de FEU in de bouw werkt en vakantie heeft, of het kaartje gewoon niet kan betalen. Dat komt steeds meer voor hoor.


  Maak melding

 6. goede actie, 50 euro voor de bekerfinale was al ernstig aan de prijs, ik en veel mensen die ik ken kunnen dat niet meerdere keren per jaar opbrengen.


  Maak melding

 7. Dit is ook soortgelijke wedstrijd als de troost finale op het WK, je hebt er niets aan. Wie weet, zonder te Googlen, wie vorig jaar de schaal heeft gewonnen? Ik geef FEU groot gelijk, laat ze daar gewoon schoolkinderen gratis naartoe gaan, leuk voor die kids. Ik blijf ook ver weg bij die Ajakes betonbak.:P


  Maak melding

 8. Ik kan mij wel voorstellen dat een groot aantal supporters teleurgesteld zijn in de hele gang van zaken mbt JC schaal met name de prijs en hoe men met ons omgaan in de Arena.
  De prijs: WAAROM BETAALD DE AJAX SUPPORTER VOOR EEN KAARTJE ?? 25,- zie http://www.ajax.nl wij varierend van 42 tot ?? 47,50 begrijpelijk wel met de bus maar dan nog!
  Als ik met de auto ga betaal ik ?? 45,- en mijn eigen brandstof.
  Tijd voor het bestuur van Pec en de supportersvereniging voor actie richting de KNVB.  Maak melding

 9. Dit geldt overigens niet alleen voor de FEU. Er gaan heel veel supporters niet heen, en terecht. Er is een klacht ingediend tegen de stewards en de politie van A’dam voor hun zinloos optreden tijdens de laatste uitwedstrijd. Hierbij werden vaders met kinderen in het nauw gedreven door politie te paard en werd onnodig de wapenstok gebruikt. Het resultaat van dit onderzoek heeft als uitslag dat de lokale driehoek alles goed heeft gedaan en dat het, weer, ligt aan de supporters. Het jaar daarvoor heeft zich hetzelfde afgespeeld waardoor ik besloten heb om de uitwedstrijden tegen Amsterdam links van me te laten liggen. Jammer? Ja, want ik ben fanatiek supporter en ga alle uit en thuiswedstrijden al jaren lang! Ik laat mij echter het beleven van mijn club niet verstieren door die club uit Amsterdam en de KNVB, die samen wel bepalen hoe het gaat! De prijs is voor mij geen probleem, maar wanneer je naar een voetbalwedstrijd als deze gaat dan moet je wel met je gezin of kids er heen kunnen, vind ik. Dan is zo’n dag toch al snel een paar honderd euro en ja, dat moet wel kunnen.
  Ik hoop dat PEC de schaal wint, maar helaas zonder mij.


  Maak melding

 10. Ja, het is me toch wat, wat daar in Adam gebeurde, oh en ja de prijzen zijn echt veel te hoog, en die Van Wonderen is ook al zo’n oplichter, en zo gaat het maar door…… Lekker thuisblijven allemaal dan heb ik wat meer ruimte:)


  Maak melding

 11. Ik kan een eind meegaan met de FEU.

  Op een of andere manier zijn bijna alle fans van Ajax nare persoonlijkheden met gemene trekken. Ook buiten het stadion, hier op straat pluk je ze er ook zo uit. Zowel in gedrag als levensopvatting. Gewoon misselijkmakend.

  Ik snap de FEU dus wel dat ze daar geen zin meer in hebben. Toch ga ik wel, ik laat me niet wegzettend en intimideren door arrogantjes en het winnen van een tweede hoofdprijs wil ik niet missen!


  Maak melding

 12. We kunnen pas echt een statement maken als iedereen thuis blijft. Dat ziet dan heel Nederland. Vermoedelijk spelen ook anti- Ajax sentimenten hier (stiekum) een rol, als ik het zo lees.


  Maak melding

 13. Wat een zielig stelletje die FEU !

  Met veel vertoon aankomen in amsterdam tijdens de competitie wedstrijd ( zie foto’s van hen op site’s en facebook) vervolgens daar op worden aangesproken en actie is volgens mij reactie!!!

  En nu zielig doen over hoe je behandelt word en de prijs .

  Kan het misschien zo zijn dat van Wonderen ze geen geld geeft voor hun tripje !!!!

  De prijs maakt mij niks uit ik ga hoe dan ook ik volg mijn club overal .

  Het zal mij benieuwen hoe ze reageren op de prijs van de europese wedstrijd maar als het aan mij ligt dan mogen ze dan ook wel thuis blijven !!!!


  Maak melding

 14. Bericht door nomen, op 13 juli 2014 11:58
  We kunnen pas echt een statement maken als iedereen thuis blijft. Dat ziet dan heel Nederland.

  Mee eens, ik ben er ook niet bij, wie volgt.


  Maak melding

 15. Wat is de reden dat er ooit voor de auto/bus combinatie is gekozen. Juist omdat er supporters zijn, die zich niet weten e gedragen. De goeden lijden onder de kwaden.En bij welke groep de FEU hoort mogen ze zelf in vullen.


  Maak melding

 16. Sissy’s zijn het. Soms geef je en soms krijg je, hoort er allemaal bij. Niet gaan zitten janken als je ze soms wat vaker krijgt. Laat ze voortaan die sneue sfeeracties ook maar lekker bij hun papa’s en mamma’s in de tuin doen, die zijn er misschien wel van onder de indruk.


  Maak melding

 17. Wat een zielige reactie’s hieronder.

  Allemaal trieste personen die weer onder hun schulp kruipen als er weer iets negatiefs te melden kan worden over een bepaalde groep! Als je het twitterbericht goed leest boycotten ze niet de wedstrijd, maar de vervoersregeling!


  Maak melding

 18. God god god, typische zwolse ANONIEME reacties weer. Wees een held en gebruik je eigen naam!

  Ik snap de FEU wel, ik ga ook niet. Heb 3 kinderen en dan 4x ??47.50 moeten betalen voor een busreisje/kaartje voor de Johan Cruijff Schaal?

  Nee dank je! Wij besteden dat geld liever binnen pec

  Als ik zo iedereen hoor binnen pec, boycot bijna iedere fanatieke groep de combi/prijs/wedstrijd (FEU, Z038)  Maak melding

 19. Aan alle azijnzeikers hierboven, de feu heeft nooit gezegd dat ze niet gaan door de behandeling die je in Amsterdam krijgt. Maar puur door de prijs die op dit oefenpotje staat.


  Maak melding

 20. 47,50 voor de busreis plus kaartje? Leuke prijs toch? Ga zelf maar eens met de auto naar Amsterdam plus een ticket voor je JC schaal 😉


  Maak melding

 21. Supporters ajax betalen 25 euro voor een kaartje. En mogen op eigen gelegenheid

  Leg mij eens uit wat het verschil is !?!?

  En nu lees ik ook een reactie over de sfeeracties van de feu. Wat heeft dat met deze wedstrijd te maken?


  Maak melding

 22. Supporters ajax betalen 25 euro voor een kaartje. En mogen op eigen gelegenheid

  Leg mij eens uit wat het verschil is !?!?

  pec fans betalen ook ?? 25,- en ?? 22,50 BUS

  ajax speelt thuis de arena staat in a *dam 8)8)8)


  Maak melding

 23. Pikant detail:

  De supportersvereniging PEC Zwolle snapt het besluit. “Dit is wederom niet heel gastvrij te noemen van de gemeente Amsterdam”, vertelt voorzitter Freddy Eikelboom bla bla bla. Nu dit weer. Ik was liever naar Rotterdam gegaan.”

  Persoonlijke voorkeur voor Fe(u)yenoord?


  Maak melding

 24. Blog Linda Bergsma:

  Geen Johan Cruijf schaal voor mij

  Geplaatst op juli 12, 2014 door lindabergsma

  PEC Zwolle heeft op 20 april 2014 de bekerfinale geweldig gewonnen van Ajax. Waardoor we nu het voetbalseizoen 2014-2015 starten met de JC schaal tegen de landskampioen. Veel vaste supporters gaan er niet heen, dit omdat je in de Amsterdam Arena als beest behandeld wordt..

  Ik ga nu enkele jaren mee naar de uitwedstrijden van PEC Zwolle. Als ik mensen vertel dat ik naar alle wedstrijden ga, dan word ik regelmatig vaag aangekeken en meestal worden dan één van de volgende vragen gesteld: is dat niet eng? Is het niet gevaarlijk? Moet je vaak vechten? Sta jij dan wel je mannetje? Ben je een hooligan?

  Op al deze vragen is mijn antwoord: nee, behalve in de Amsterdam Arena. In de rest van de stadions van Nederland wordt je prima behandeld. Je staat met je groep voetbalvrienden naar de wedstrijd van je club te kijken, staat gezellig te praten en/of de club aan te moedigen. Je juicht als we scoren en je baalt als we een tegendoelpunt krijgen. Waarop we automatisch de club weer harder aan gaan moedigen. Je eet een broodje en drinkt een drankje, en na de wedstrijd gaan we weer met zijn allen rustig naar Zwolle. Dit lijkt mij de normale gang van zaken, in alle stadions van Nederland is dit ook de normaalste zaak van de wereld. Maar in de Amsterdam Arena is dit niet mogelijk, dit omdat je te maken hebt met provocerende Ajax stewards.

  Tijdens de wedstrijd heb je altijd stewards en politie op het vak, voor als er iets mocht gebeuren. In de meeste stadions heb je stewards op het vak van je eigen club, en is er dan vaak één veiligheidscoördinator van de thuisspelende club. In de Amsterdam Arena heb je tientallen provocerende stewards van Ajax op het vak. Deze stewards willen de macht, drijven je in een hoek en zijn er niet vies van om een supporter vanuit het niks te duwen of te slaan. Wij zijn daar nu twee seizoenen achter elkaar asociaal behandeld. Het afgelopen seizoen zijn er verschillende eredivisie clubs die geklaagd hebben over de behandeling die je bij Ajax krijgt.

  De Amsterdam Arena maakt het slechte beeld waar wat veel mensen van voetbal hebben. Maar dan zijn het niet de supporters die het veroorzaken, maar het zijn de ??beveiligingsmedewerkers?? van Ajax die het veroorzaken.

  Ajax en Feyenoord zijn clubs waar veel kinderen fan van zijn. Als wij tegen Ajax of Feyenoord uit moeten spelen gaan er veel ouders met kinderen mee. Bij Feyenoord is dit geen probleem, daar wordt je gewoon als mens behandeld. Maar bij Ajax wordt je super slecht behandeld, en het maakt ze daar niks uit dat er veel kinderen tussen staan.
  Afgelopen seizoen is dit bij Ajax helemaal uit de hand gelopen. Onze supporters werden buiten het stadion in een fuik gedreven door ME te paard. Deze politiepaarden lieten ze op de mensen inlopen. Even voor de duidelijkheid: je staat met een paar honderd supporters in een fuik, je kan geen kant op en ze komen met politiepaarden op je aflopen. Veel kinderen waren aan het schreeuwen en/of huilen. Deze ouders die dit meegemaakt hebben zullen misschien wel nooit meer naar de voetbal gaan, omdat ze dit beeld van voetbal gekregen hebben door Ajax. Als ze nu bedacht hadden om met hun kind naar Feyenoord, AZ of FC Groningen mee te gaan, dan was er niks aan de hand geweest. En dan waren deze ouders misschien wel vaker met de kinderen gezellig mee naar de voetbal gegaan.

  Na de wedstrijd tegen Ajax laten de stewards een gedeelte van onze supporters het vak aflopen. Op het moment dat dan de omloop vol staat dan wordt de rest van de supporters vastgehouden op het vak. Maar de omloop is bij de uitgang nog gesloten, je staat dan met een grote groep supporters in één ruimte. De stewards die dan van Ajax op één lijn staan doen elke keer een stapje naar voren, schelden je uit en/of gaan je duwen. Dit is uitlokken, je staat daar met een grote groep supporters in een kleine ruimte, je kan geen kant op, je weet niet hoelang je nog vast gehouden wordt en dan gaan de stewards je uitdagen. In het seizoen 2012-2013 zijn we daar drie kwartier vastgehouden, ondertussen gingen de stewards onze supporters slaan en duwen. Waardoor je een gevaarlijke situatie kreeg in een kleine ruimte met veel mensen en kinderen.

  Dat ik niet meer naar eredivisie wedstrijden in de Arena ga, dat staat vast. Maar ik heb er wel weer over nagedacht om naar de JC schaal te gaan. Dit omdat dit misschien wel de enige keer is dat Zwolle deze wedstrijd speelt in mijn leven. En als Zwolle een prijs wint dan wil je daar als supporter bij zijn, dat wil je meemaken en meebeleven. Maar door wat wij de afgelopen twee seizoenen meegemaakt hebben in de Amsterdam Arena wil ik daar absoluut niet meer naar toe.

  Als de Johan Cruijff schaal in een ander willekeurig stadion van Nederland gespeeld werd dan had ik er geen moment over nagedacht en was ik meegegaan. Maar het wordt in de Amsterdam Arena gespeeld, al kreeg ik geld toe dan ging ik daar nog niet heen..


  Maak melding

 25. Mensen weten jullie ook dat FEU geen hooligans zijn???vandas en joet vechten.. Feu maakt sfeer met trommels, spandoeken en soms was vuurwerk.. Die spandoek in de kuip? Feu, kampioenswedstrijd tegen eindhoven ? Feu…. Triets hoe veel mensen met vooroordelen reageren… Ik sta al jaren op vak 13 met rechts van mij vak noord en de jongens van feu zijn fanatiek op een sfeer verhogende manier… PEC is de enige club in nederland waar de autocombi duurder is dan de buscombi..echter vandas en joet gaan al jaren niet meer naar uitwedstrijden (ook niet naar deventer)!!! Ik ga wel naar die wedstrijd voor ??25,00 ga ik met eigen auto naar de arena toe ik raadt anderen dit met mij te doen.. V wonderen zet fans bewust tussen thuispubliek in onze thuiswedstrijden omdat hij vindt dat dit moet kunnen… Laten we dit dan eens bij amdere clubs testen..


  Maak melding

 26. Bericht door Robbin, op 13 juli 2014 13:57
  47,50 voor de busreis plus kaartje? Leuke prijs toch? Ga zelf maar eens met de auto naar Amsterdam plus een ticket voor je JC schaal

  Stel, we gaan met 4 man met de auto naar de Arena.
  Neutraal vak ?? 25,00 p/p
  Benzinekosten ?? 10,00 p/p
  Parkeren, ergens in de buurt, ?? 0,00
  Bij elkaar is dat ?? 35,00!

  Seizoen 2013-2014
  Uitwedstrijd Ajax – PEC Zwolle met de bus.
  ?? 27,00 voor leden supportersclub.

  Ik begrijp dat de kaarten voor de bekerfinale duurder zijn maar daar kregen we ook wat voor terug met een fanplein bij vertrek en aankomst. Nu voor de JC schaal is er niets georganiseerd. Het is hetzelfde als bij een reguliere uitwedstrijd.  Maak melding

 27. Dus je rijdt met je eigen auto voor ?? 10,- naar Amsterdam en denkt dan ook nog dat je gratis kan parkeren ? Hahaha..
  ?? 47,50 voor een kaartje en busreis is een reele prijs.
  Smoesjes..


  Maak melding

 28. 0
  Bericht door Erwin, op 14 juli 2014 8:55
  Dus je rijdt met je eigen auto voor ?? 10,- naar Amsterdam en denkt dan ook nog dat je gratis kan parkeren

  LEZEN!
  4 x ??10 is ??40

  Parkeren in de buurt, dus niet op de parkeerterreinen van de Arena!
  Bovendien al vaker gedaan.  Maak melding

 29. ?? 47,50 voor een kaartje en busreis is een reele prijs.

  Als dat een reële prijs is, kom dan met een onderbouwing.

  Competitiewedstrijd

  kaartje kost ??25,00
  combikorting van 40%, dus ?? 15,00 voor toegang.
  Buskaartje (bij volle bus) was ?? 11,00
  Dus ??26,00 totaal.  Maak melding

 30. De stewards e.d. zijn niet in dienst van Ajax, dus de club zelf kan er weinig aan doen. Wat hier niet wordt vermeld is het uitdagende gedrag van de Zwolle supporters. Dat de ?beveiliging? dan buitenproportioneel reageert is meer dan spijtig.
  Het statement wat men nu wil bereiken, voegt echt totaal niets toe!!
  De slogan ?support your local? hoeft dus niet meer van stal gehaald te worden.


  Maak melding

 31. Kaartjes kopen in neutraal vak, met groep in de trein( meermanskaart,kortingkaarten), Ben je goedkoper uit en heb je de vrije hand.


  Maak melding

 32. @ kattekop:

  ===
  Op een of andere manier zijn bijna alle fans van Ajax nare persoonlijkheden met gemene trekken. Ook buiten het stadion, hier op straat pluk je ze er ook zo uit. Zowel in gedrag als levensopvatting. Gewoon misselijkmakend.
  ===

  Smakelijk om gelachen….over mensenkennis gesproken

  😀


  Maak melding

 33. Van wonderen en arjan jansen maken de club kapot zo als ook ze bedrijven kapot zijn .. heel veel goede mensen werkeloos nu maar arjan heb ze zakken vol .. en nu op loonlijst van pec maar vreet geen flikker uit >:(


  Maak melding

 34. Remo ik heb toevallig het rapport gelezen van uitdagende gedrag van de zwolle supporters wordt niet gesproken. Enkel van de ajax hooligans was er volgens het rapport sprake. Waarom mannen vrouwen en kinderen!! Voor het honk moesten uitstappen en vervolgens met volle bier blikken werden bekogeld wordt nogal voorbijgegaan… Mensen zwolle supporerta zijn veelal goede supporters de mensen die niet voor voetbal komen zijn er bij uitwedstrijden doorgaans niet bij…

  Een ieder die met deze zwakke en foutieve argumenten komt heeft zijn/haar mening al klaar staan en kan dus niet mee gediscuseerd worden…


  Maak melding

 35. Als WIJ STAAN BOVENAAN roepen in dat achtergebleven gehucht al uitdagend gedrag is…:(
  Iedere groep supporters met meer dan twee werkende hersencellen zou z?n schouders ophalen en misschien (hopelijk zelfs) met een sarcastische reactie terug reageren. In Paaldorp zijn ze allang vergeten hoe een supporter/mens zich zou moeten gedragen en is dit schijnbaar genoeg aanleiding om je als een beest te gedragen.

  Niks nieuws btw, de laatste keer dat ik het genoegen mocht hebben een wedstrijd daar te bezoeken was het niet veel anders. Als groepje stoere mannen een Zwolse knaap van een jaar of 13/14 z?n bakje friet uit de handen slaan en bedreigen in de hoop dat de oudere supporters zich er mee gaan bemoeien, bah!

  En aangezien zowel de club ajax, als de gemeente amsterdam en de politie schijnbaar nogal onder de indruk zijn van dit soort volk zie ik het nog niet heel rap beter gaan daar…

  Een wedstrijd bezoeken bij de zogenaamd grootste en mooiste club van het land zou een topervaring moeten zijn maar als ik eerlijk ben heb ik volgens mij nog nooit iemand echt positief horen praten over een bezoek aan de arena jammer maar helaas…

  Als je dan als Zwollefan het lef hebt om daar heen te willen dan gelden er natuurlijk allerlei extra beperkingen mbt vervoer, waar je mag/moet lopen, en wat je zoal kunt zeggen daar. Het is voor je eigen veiligheid dus dat mag wat kosten, toch?  Maak melding

 36. PEC wist van actie

  Vind het een raar verhaal vanuit de KNVB. Het idee achter de combi is dat er geen supporters op eigen vervoer gaan, sterker nog je riskeert een stadionverbod van 12 maanden bij het niet voldoen aan een verplichte combiregeling…

  Dus eigenlijk zegt de KNVB nu dat ze PEC wel de auto/buscombi hebben verplicht en daarbij tevens hebben gezegd tegen PEC dat het gewoon mogelijk is dat supporters gratis een kaartje kunnen krijgen bij een sponsor en daardoor de combiregeling kunnen omzeilen?

  Wat was dan ?berhaupt de hele gedachte achter die verplichte combiregeling?

  Lekker makkelijk indekken en de schuld doorschuiven naar PEC


  Maak melding

Reageer