VVD Zwolle wil meer aandacht voor homo-tolerantie

Zwolle heet een homo vriendelijke stad te zijn.  Zowel vanuit de media als via het COC valt echter te beluisteren dat de homo-tolerantie, ook in Zwolle,  nu minder is dan voorheen.

Waar dat aan ligt, hoe daar in Zwolle beleid op kan worden aangepast wil de VVD graag in een wat ruimer gestelde tijd in de commissie Welzijn bespreken. Homo-emancipatiebeleid heeft over het algemeen geen prioriteit binnen het gemeentebeleid. De negatieve spiraal op het gebied van homo-tolerantie is echter een signaal wat om meer aandacht en tijd voor bespreking vraagt dan de in de agenda van maandagavond gestelde 15 minuten.

Voor mogelijke bijstelling van het Zwolse Homo-emancipatiebeleid zal wat de VVD betreft bij de bespreking betrokken moeten worden:

–        De beleidsvisies uit het  rapport “Gewoon Doen” opgesteld door het Sociaal Cultureel Planbureau op verzoek van de ministeries Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van Defensie.

–        Dit mede tegen het licht van uitkomsten van het eind augustus aan het College aangeboden advies van de Integratieraad.

Artikel delen:

Reageer