PEC Zwolle contracteert Dimitrios Ferfelis

Zwolle – Dimitrios Ferfelis is door PEC Zwolle vastgelegd. De 21-jarige aanvaller tekent een contract voor één seizoen, met een optie voor nog eens twee jaar. Ferfelis speelde in de jeugd van partnervereniging SV Werder Bremen en kwam de vorige twee seizoenen uit voor TuS Koblenz. Voor deze club scoorde de spits in totaal 19 treffers in 33 officiële wedstrijden. Ferfelis beschikt over de Duitse nationaliteit, maar heeft ook een Grieks paspoort.

Technisch directeur Gerard Nijkamp over de nieuweling: ,,Het doet mij goed dat het gelukt is om Dimitrios vast te leggen. Hij traint hier tweeënhalve week mee en heeft in die periode al groei laten zien. Dimitrios is een fysiek sterk aanspeelpunt, waardoor de technische staf mogelijkheden heeft om qua speelstijl keuzes te maken. Onze selectie komt met Dimitrios dus nog beter in balans. Het is namelijk een andere type spits dan de vorige week gecontracteerde Nikos Ioannidis."

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Als het net zo’n goede spits is als andere gescoute spelers van de afgelopen tijd dan zitten we weer gebakken!

  En voor weinig!


  Maak melding

 2. Ik heb deze jongen nog niet in actie gezien jammer genoeg.
  Hopelijk hebben ze het weer heel goed gespot bij PEc en gaat de groep snel aan elkaar wennen! Forza Zwolleeeee!!!8)


  Maak melding

 3. Ik heb hem diverse keren zien spelen en trainingen gezien, ik kan zeggen: Een prima spits en aankoop.

  Goed gedaan Nijkamp.


  Maak melding

 4. Dus als ik het goed begrijp gaat de club op zijn Grieks spelen. Als ik naar het team in zijn geheel kijk dan heb ik het gevoel dat we in de beloften competitie thuishoren.

  Niks te nadele van de jonge spelers die gekocht zijn maar een aanval Thomas – Ferfelis – Karagounis of Thomas -Ionnadis – Karagounis kan je de competitie zo wel nationaal als internationaal niet mee in.

  In mijn ogen is dit team niet in balans en ik verwacht dan ook dat je met dit team geen wonderen.

  Daarom vind ik het ook verbazingwekkend dat men een subliem goed jaar heeft afgesloten met een verlies dat geen 100.000 euro maar in de wandelgangen gezegd dat het meer dan een miljoen is.

  De heer Visser en zijn discipelen van de raad van Bestuur hadden en hebben geen grip over de directie die met geld smijt. Lees de column van de heer Visser waarin hij rept dat er in de winterstop te veel geld is uitgegeven aan spelers en te veel geld aan zaken uitbreiding stadion.

  Ik ben benieuwd wat voor koers er gevaren gaat worden zowel op sportief als financieel bestuurlijk. De koers die Visser aangeeft is een ramkoers.  Maak melding

 5. Hoppa,

  Je bericht is wel erg zuur. De spelers heb ik wel vertrouwen in en ik geloof ook wel dat de ploeg zich weer handhaaft gezien de andere ploegen. Excelsior en Dord hebben geen geld en een te kleine accommodatie voor de Eredivisie.

  Ik ben het wel met je eens dat hij mij ook verrast dat PEC verlies heeft gedraaid. En dat betekent waarschijnlijk ook dat het eigen vermogen van de club ook nog steeds negatief is.


  Maak melding

 6. Het is een kunst om gedurende de roerige transferperiode de rust te bewaren en vast te blijven houden aan de uitgezette koers die de afgelopen jaren succesvol is gebleken.
  Laat Gerard Nijkamp maar z’n gang gaan en er zal komend seizoen weer een sprankelend en winnend elftal op het verfoeide kunstgras staan.


  Maak melding

 7. Natuurlijk ga ik de selectie een kans geven, maar met 3 onbekende Grieken in de aanval hou ik mijn hart vast. Rienstra, Moro, Marinus en vooral Dekker lijken me versterkingen voor de toekomst.


  Maak melding

 8. Teunis, dat geloof ik niet helemaal.

  We zitten namelijk niet in cat3. bij de KNVB. En het EV was nog steeds flink negatief vorig jaar…


  Maak melding

 9. Als je met de prestaties van vorig seizoen, de stijgende bezoekers aantallen en het winnen van de bekerfinale nog steeds verlies draait terwijl je met een relatief goedkope spelersgroep werkt dan gaat er in het management iets faliekant mis.
  Maar ik heb wel vertrouwen in Jans en Nijkamp en denk dat Pec komend seizoen rond de 10e en 12e plek zal eindigen.


  Maak melding

 10. @Teunis

  Waar blijkt uit dat de club financieel gezond is. De jaarrekening die de KNVB heeft en de jaarrekening die gepresenteerd is op de site van de club is wel heel verschillend.

  Of heeft de club het geld van Mokotjo (Bundesliga) en Boer(Ajax) al uitgegeven. Mokotjo speelt de JC niet meer mee en Boer vertrek in augustus naar Ajax.

  In de afgelopen winterstop heeft Zwolle twee spelers gehaald met een afkoopsom waar in feite geen geld voor was. De ruim 300.000 euro die Zwolle betaald heeft voor Karagounis (had nog een half jaar contract) was veel te veel en is weggegooid geld. De RvC had voor deze transactie een stokje moeten steken.  Maak melding

 11. Een blamage bleef de semi-profs van Go Ahead Eagles echter bespaard. De 3-4 voorsprong hield, met kunst en vliegwerk, stand tegen het Sallands Streekteam.

  Blijkbaar wordt dit niet als een blamage gezien. Geweldig toch!! Een 3-4 overwinning op een camping elftal.

  Dit wordt weer een seizoen lachen met die Koekhappers.  Maak melding

Reageer