TV Triade op dreef in triathlon Utrecht

Zwolle – In de vierde wedstrijd van de 1eDivisie triathlon competitie hebben zowel het dames- als het herenteam goede zaken gedaan. De heren eindigden in Utrecht op een uitstekende tiende plek waarmee ze twee plaatsen stegen in de tussenstand. De heren staan nu op de 12e plaats. De dames van de Zwolse triathlonvereniging stegen door hun prestatie in Utrecht van een achtste naar een zevende plek in de tussenstand.

In het centrum van Utrecht stond afgelopen zondag een sprinttriathlon op het programma. Dit betekende 750 zwemmen in de Veilinghaven, gevolgd door 20 km fietsen en 5 km hardlopen in de omgeving van de Jaarbeurs. Bij de dames finishte Saskia Bekhuis als 20ste dame, gevolgd door Rolien Duiven op de 34ste plaats en Carina Slingerland op de 49ste plaats. Door deze prestatie eindigde het damesteam in Utrecht als achtste. In de tussenstand van de 1eDivisie competitie schoven ze daarmee één plaats op. Het damesteam van TV Triade staat nu op een zevende plaats, met nog één wedstrijd te gaan.

Ook de heren van TV Triade waren op dreef. Het team eindigde op een uitstekende 10e plek in Utrecht, waarmee ze maar liefst twee plekken stegen in de tussenstand. In Utrecht stonden Han Peter Lucas, Sebastiaan van den Berg, Frank Eggink en Geert-Jan Vos aan de sart. Een sterk zwemonderdeel van Lucas, Van den Berg en Vos zorgde ervoor dat ze voor in het veld aan het fietsonderdeel konden beginnen. Op de fiets deden de heren niet voor elkaar onder met een gemiddelde snelheid van zo’n 40 km/uur. Eggink maakte na een minder zwemonderdeel veel tijd goed bij het fietsen en lopen. De heren staan nu op de 12e plaats, waarmee een top-10 klassering in de 1eDivisie lonkt.

De 1eDivisie triathlon, de een na hoogste teamcompetitie in de vaderlandse triathlonsport, gaat over in totaal vijf races. De laatste wedstrijd vindt plaats op 21 september in Maastricht waar een triathlon Olympische afstand op het programma staat. Dit betekent dat de deelnemers achtereenvolgens 1500 meter moeten zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen. Vorig jaar eindigde het damesteam op een uitstekende 5e plaats. Het herenteam van TV Triade kwam vorig jaar uit in de eredivisie. Zowel het dames- als het herenteam worden gesponsord door FastForward Wheels en KokkieBikes.

Voor meer informatie TV Triade: www.tvtriade.nl

Voor meer informatie 1eDivisie triathlon: www.eerstedivisietriathlon.nl

Artikel delen:

Reageer