Echtpaar Kooijker-Westrik 65 jaar getrouwd

De heer en mevrouw Kooijker-Westrik waren op maandag 14 juli 65-jaar getrouwd. Wethouder Nelleke Vedelaar bracht het echtpaar een bezoek om hen te feliciteren. Als cadeau kreeg het echtpaar graag het boek ’80-jaar in Zwolle’ van de hand van Joop van Putten.

14-07-2014_echtpaar_kooijker-westrik_65jr_getrouwd-nelleke_vedelaar01.jpg  

 

Op 14 juli 1949 zijn Hendrik Kooijker en Geertruida Westrik getrouwd. Hij is geboren onder Wijhe (Broekland) op 8-12-1921 en zij in Zwollerkerspel op 14-7-1922. Inderdaad, ze zijn op haar verjaardag getrouwd! Ze hadden wel eerder willen trouwen maar eerst moest “zussie” nog meehelpen met het binnenhalen van het hooi, in juli was geschikter…. Ze zijn nu dus weer beide 92 jaar oud.

 

14-07-2014_echtpaar_kooijker-westrik_65jr_getrouwd-nelleke_vedelaar03.jpg

 

14-07-2014_echtpaar_kooijker-westrik_65jr_getrouwd-nelleke_vedelaar02.jpg 

Mevr. Kooijker-Westrik is geboren en getogen op de boerderij aan de Haersterveerweg te Berkum. Ook toen ze gingen trouwen, “trouwden ze daar bij in”. Later werd het een eigen deel van de boerderij die door de broer werd gerund. Ze heeft daar 89 jaar gewoond en pas de laatste 3 jaar vind je het echtpaar in een aanleunwoning aan de Berkumstede. In hun kamer hangen veel foto’s. Van alle vier kinderen met hun echtgenotes, de  14 kleinkinderen en de 20 achterkleinkinderen. Maar ook een afbeelding van de Sassenpoort. Want onder die poort gaf Henk zijn Trui het eerste kusje. Zwolser kan het toch niet. 

 

Henk  heeft voor zijn trouwen gewerkt als boerenknecht,en later bij de melkfabriek 

De Blokmelk en bij Scado aan de Centuurbaan (nu DSM). Trui heeft naast het huishoudelijk werk nog heel wat jaren “haar” schooltje schoongemaakt. En als er tijd over was, was ze altijd graag bezig in de tuin. Bloemetjes en de tuin hebben haar altijd veel plezier gegeven. Dat is nog te zien. Henk heeft naast zijn werk zich altijd ingezet voor allerlei kerkelijk werk en is ook lid geweest van de kerkenraad van de Geref. Kerk (vrijgm.) te Berkum. Het geloof en dus de kerk hebben altijd een grote rol gespeeld in hun leven en dus in hun huwelijk. Ook nu bezoeken ze nog samen de kerkdiensten in de Ichtuskerk. Niet voor niets staat boven de “feestkaart” de Bijbeltekst : “Zonder Mij kunt gij niets doen”Joh. 15:5b.  Nu vind je hen geregeld “met de neus in de boeken”, 

ze lezen graag.

 

Henk rijdt nog met veel plezier in z’n auto. En denk niet dat dat niet vertrouwd is of te langzaam gaat. Hij kan nog best foeteren op “een slome” voor hem! Die auto geeft natuurlijk ook nog veel zelfstandigheid, ook om de verjaardagen links en rechts om hen heen, ook verderop in het land, te bezoeken. Hoewel, voor het autotijdperk was hij ook al knap zelfstandig. Voor een ziekenhuisopname ging hij op de fiets naar (het oude) Sophiaziekenhuis, zette die fiets tegen het hek en voor hij ontslagen werd, sprong hij al weer op de fiets. Huiswaarts! Daar is het beter als in de ziekenboeg.

 

Trui is met name het laatste jaar wat minder mobiel geworden. De rollator moet mee in de auto en de extra hulp vanuit Berkumstede komt nu heel goed van pas. Maar ze weet alles nog heel goed, praat nog graag mee en leeft ook mee met iedereen die langs komt. En bezoek krijgen ze! Velen kenden vroeger al de weg naar de Haersterveerweg, nu naar de Zernikelaan. Daar treffen ze een echtpaar dat nu dus al 65 jaar lief en leed deelt.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Vanuit een zonnig Hongarije Wil ik u beide hartelijk feliciteren met het 65jaar huwelijk. Mevr. Kooojker ook heel hartelijk gefeliciteerd met u verjaardag.
    Ik hoop dat u samen nog vele jaren mogen genieten van elkaar en van de kind/kleinkinderen.
    Met vriendelijke groeten van mij. Flora de Haan. Zoals jullie mij misschien nog kennen.xxx


    Maak melding

  2. Van harte gefeliciteerd. Zo leuk, mijn ouders zijn een dag na jullie getrouwd. En vieren dus vandaag hun 65 jarig huwelijk.


    Maak melding

Reageer