Zonder polsbandje geen alcohol bij Dancetour

Zwolle – Dankzij een speciaal ontwikkeld polsbandje blijft het gratis festival Dancetour voor alle leeftijden toegankelijk, ook tijdens de komende editie in Zwolle. Het polsbandje is in nauwe samenwerking met Jupiler ontwikkeld en wordt alleen verstrekt aan bezoekers boven de achttien jaar. Jongeren zonder polsbandje kunnen geen alcohol bestellen aan de bar op het festivalterrein. Dancetour Zwolle vindt zondag 20 juli plaats in Park de Wezenlanden.

dancetour_5.jpg 

Naast het polsbandje hebben Dancetour en Jupiler ook nog andere oplossingen bedacht om aan de strengere regelgeving te voldoen en tegelijkertijd het festival voor alle leeftijden toegankelijk te houden. Zo worden er bij de ingang strengere leeftijdscontroles gehouden en heeft het barpersoneel een training ‘verantwoord serveren’ gevolgd bij Jupiler. Magchiel Koekkoek van Dancetour is blij met de oplossingen die samen met Jupiler zijn bedacht: “Voor ons is het allerbelangrijkste dat Dancetour voor alle leeftijden toegankelijk blijft. Het aanbod voor jongeren onder de achttien is namelijk behoorlijk verschraald, omdat veel festivals ervoor kiezen om een leeftijdsgrens in te stellen. Voor Dancetour is dit echter nooit aan de orde geweest. Met deze oplossingen zorgen we ervoor dat iedereen onbezorgd kan genieten van Dancetour, ook in Zwolle.”

Kim Vogten, Corporate Affairs Manager bij AB InBev, de brouwer van Jupiler, is ook tevreden over de samenwerking met het dancefestival: “Dancetour is voor ons een mooie gelegenheid om bezoekers bewuster te maken van verantwoorde alcoholconsumptie. Dit doen we door de organisatie te ondersteunen bij de training van het personeel. Maar ook door het verstrekken van voorlichtingsmateriaal. Zo is op de polsbandjes de tekst ‘Drink Responsibly’ prominent aanwezig.”

Dancetour is op zondag 20 juli gratis te bezoeken in Park de Wezenlanden in Zwolle. Daar zijn vanaf 13.00 uur optredens te zien van top-dj’s zoals La Fuente, Jordy Dazz en Bassjackers. De komende maanden doet het festival nog vijf andere steden aan, waaronder Goes, Apeldoorn en Roosendaal.

Artikel delen:
Reacties 59
 1. Alweer herrie in de stad? Dit slaat toch helemaal nergens op!

  Wonen we in een stad of wonen we in een opgevoerde set geluidsboxen?


  Maak melding

 2. Straks is de zomer weer voorbij en gebeurt er weer 7 maanden helemaal niks in Zwolle. Dan kunnen mensen als Jeanine gelukkig ook weer gewoon verder met hun leven. Maar waarschijnlijk beginnen ze dan te klagen dat er niks te klagen valt.


  Maak melding

 3. Systeem van niks. Degene met polsband haalt pils voor degene zonder polsband 😮

  En inderdaad het was alweer lang stil genoeg geweest! Zondag party party 😀


  Maak melding

 4. Jeanine Jeanine, de grootste Zwolse klaagmachine! :P:P:P

  @FCZZ Zinloos systeem inderdaad. Of ze moeten met iedere klant een beveiliger meesturen die toeziet dat het niet aan kindertjes uitgedeeld wordt. Alleen een 18+ toegang en legitimatie werkt.

  Tot zondag FCZZ, party hardy in bluefingercity! :D:D:D


  Maak melding

 5. Ik weet nog steeds niet waar ik de kosten kan declareren, die ik moet maken om iedere keer de herrie te ontvluchten, zodat FCZZ, Robert76, Erwin, J en de andere respectlozen hun feestjes kunnen vieren.
  Zo langzamerhand gaat het echt wel in de papieren lopen.


  Maak melding

 6. @doermin : Iemand anders iets ontzeggen omdat het niet in jou straatje past is minstens net zo respectloos. Praat niet over respect al je niet weet wat het betekent.


  Maak melding

 7. @doermin

  Wil je niet suggereren dat ik op dat soort feestjes kom? Integendeel!! maar ik gun een ander wel zijn plezier en zeik niet overal over behalve over de zeikers. Dat is het verschil. 😉


  Maak melding

 8. Ja, mensen die om welke reden dan ook, hinder ondervinden van de grote festivals “zeikerds” noemen vind ik respectloos.
  En ik MOET inderdaad zeer regelmatig de stad uit vanwege die festivals, maar dat zullen jullie
  Ik gun een ander zeker wel zijn plezier en vond het geen probleem toen het nog om een paar keer per jaar ging. Inmiddels is het 2 tot 3x per maand en dat is niet meer op te brengen.
  Ik ontzeg niemand iets, vraag alleen om een oplossing (financiële bijdrage) voor het PROBLEEM waar ik mee opgezadeld word doordat tegenwoordig alles en iedereen kennelijk moet wijken voor groot, groter, grootst en hard, harder hardst.  Maak melding

 9. Doermin je hebt last van de muziek dat geloof ik graag. Een financiële bijdrage lost niks maar dan ook helemaal niks op, zeg je bent toch niet op het geld uit h??

  Zwolle wil festivalstad van Nederland worden 😀


  Maak melding

 10. helemaal eens met Jeanine en Doermin. het is van de zotte zoveel lawaai het zeker wel gaat worden, gelukkig maar tot 22.00 uur. Kan ik in ieder geval nog 7 uur slapen als ik er om 05.00 uur op moet.


  Maak melding

 11. @Robbin
  Nee ik ben niet op geld uit. Wat ik aan probeer te geven is dat de feestjes van sommige mensen meer betekenen dan wat velen noemen “een beetje overlast voor sommige zeikerds” en dat dat niet simpel op te lossen is door “dan maar weg te gaan of te gaan verhuizen”. Als mensen zo graag naar de vele festivals gaan: Mogelijkheden genoeg in Nederland.
  Zwolle wil een stad zijn voor IEDEREEN. Dat betekent ook, dat er grenzen zijn aan de geluidsoverlast van de vele festivals.
  Ik volg het advies “dan maar weg te gaan” al jaren op, alleen is het zo langzamerhand financieel niet meer op te brengen omdat het er te veel zijn geworden.
  Nogmaals: Een paar festivals per seizoen (2 tot 3) is best op te brengen en dat gun ik ook iedereen. Ik ga daarvoor met plezier de stad uit. Wil je er meer: Prima, maar dan ergens anders in het land of indoor. Hedon en de IJsselhallen bieden ook vaak concerten.

  Kortom: Ook met 2 of 3 festivals per seizoen blijft er in Zwolle nog genoeg te doen. https://www.zwolle.nl/vrije-tijd  Maak melding

 12. Doermen, heb je geldproblemen of zo? Hoezo MOET je de stad uit, wat een onzin. Wen er maar is een keer aan dat Zwolle een stad is. Woon zelf dichtbij het Weezenlandenpark en je hoort mij en vele buurtbewoners niet klagen. Mooi dat er zoveel festivals zijn, en Zwolle steeds meer op de landelijke kaart gezet word. Een beetje reuring in de stad.


  Maak melding

 13. hahah al die zeikerds ( met name da volkje dat daartegen protesteerde en wat omwonennden) worden zeker gek van die feestjes
  Maak er een leuke dagje van allemaal!!!;)


  Maak melding

 14. Inderdaad Doermen Zwolle wil een stad zijn voor IEDEREEN dus niet alleen voor jou. Je andere opmerking dat er in Nederland genoeg festivals georganiseerd worden om heen te gaan slaat ook nergens op. Egoïstisch gedrag.


  Maak melding

 15. Grappig te zien dat er maar 1 persoon in bovenstaande reacties met een onderbouwd verhaal komt (los van of ik het daar mee eens ben) en dat de rest niets anders doet dan er keihard tegen aan schoppen.

  Enig meedenken over eventuele oplossingen zodat Zwolle een stad voor iedereen is (en niet alleen voor festivalgangers of anti-festivalmensen), hoef je volgens mij niet te verwachten van de gemiddelde “festivalganger” die op deze site reageert.

  Wie het hardst schreeuwt, lijkt men te denken, heeft het recht aan zn zijde. Keurig! 😉


  Maak melding

 16. Enig meedenken over eventuele oplossingen zodat Zwolle een stad voor iedereen is (en niet alleen voor festivalgangers of anti-festivalmensen), hoef je volgens mij niet te verwachten van de gemiddelde “festivalganger” die op deze site reageert.

  Ik heb in het verleden een poging gedaan, helaas lopen de emoties bij de tegenstanders dusdanig hoog op dat ik daarna door andere reageerders enkel uit werd gemaakt als asociaal, waren mijn hersenen aangetast door de drugs (?) en mijn oren verkloot door de herrie.

  Net als de tegenstanders betaal ik ook mijn belastingen en verwacht ik dat de gemeente zo nu en dan aan mijn eisen voldoet. Waar de tegenstanders verwachten dat de gemeente de stad bewoonbaar houdt door te zorgen voor rust, verwacht ik dat de gemeente de stad bewoonbaar houdt door mogelijkheden te bieden voor verschillende evenementen. Gelukkig heeft de gemeente ervoor gekozen beiden tegemoet te komen en dus een beperkt aantal evenementen toe te staan welke moeten voldoen aan strenge regels.  Maak melding

 17. Mooi dat er in Zwolle nu ook van alles te doen is in tegenstelling tot enkele jaren geleden. Toen was er nauwelijks iets te vieren outdoor , behalve bevrijdingsfestival. Eindelijk hebben de kortzichtige bestuurders in de Gemeente plaats gemaakt voor meer openminded bestuurders. Voor elk wat wils maar uiteindelijk kun je nooit iedereen helemaal tevreden maken. Leven in een maatschappij gaat met geven en nemen. Beide kanten op is het vaak lastig. Over en weer is het een kwestie van gunnen. Bij sommige zit de overlast tussen de oren en sommigen slaan door in hun “moet kunnen” modus.
  Gelukkig zijn de mensen die hier reageren niet direct representatief voor de stad.

  Ik ben blij dat ik in een stad woon waar regelmatig wat te doen. Is het mijn ding niet? Dan ga ik niet mezelf zitten opvreten en ergeren maar zoek ik een oplossing waardoor ik geen ‘last” ervaar.  Maak melding

 18. @Jenniss:
  Lijkt me een prima plek om de festivals te houden. Genoeg ruimte om ongestoord feest te vieren, zonder overlast voor anderen.


  Maak melding

 19. en Bernard: het gaat niet om “geluidrijk” het gaat om 12 uur lang onafgebroken blootstaan aan de enorme basdreunen met de daarbij behorende trillingen. Daar word ik letterlijk doodziek van en dus MOET ik weg.
  En zoals ik al vaker heb gezegd: 2 tot 3 keer per jaar vind ik dat helemaal niet erg. 2 tot 3 keer per maand, zoals het nu is, is te veel.
  Als iedere gemeente in Nederland 3 festivals per jaar houdt, zijn er bijna 1.000 festivals. Waarom heeft Zwolle dan een veelvoud aan gelijksoortige dansfestivals nodig tot midden in de nacht?
  Dancetour geeft aan geen geluidsoverlast te veroorzaken. Ik wil ze het voordeel van de twijfel geven, ook omdat dat om 13.00 uur begint en om 22.00 uur stopt. Want ook dat maakt het al een stukje dragelijker (is toch 25% minder!). En ik hoop dat zij minder basdreunen zullen hebben.
  Maar goed, de laatdunkende opmerkingen van de mensen die vinden dat alles moet kunnen zolang zij hun feestje maar hebben zullen wel weer komen. Ik ga ze niet meer lezen en er ook niet meer op reageren.


  Maak melding

 20. Het is ook niet mijn feestje… Maar moet ik de mensen het maar niet gunnen? Verbieden dan maar? Dat is pas egoïstisch… Over 2 maand heb je weer een winter lang rust buiten….:D

  En anders verhuizen? Bespaar je vast wat eurootjes… Hoef je niet te vluchten zoals je aangeeft8)


  Maak melding

 21. Het is inderdaad de eentonige bas die je constant hoort en zelfs boven de tv of je eigen muziek hoort.
  Het geluid moet gewoon een stuk zachter en ja er worden teveel festivals gehouden. Als je er vlak bij woont is het echt niet leuk, laat staan de vogels die er broeden die verstoord worden en andere zooi die zomaar daar in de natuur gegooid wordt.


  Maak melding

 22. Zwollenaar… Daar wil hij wel naar toe… Maar wat doen we moeilijk? Het is een handje vol zeikers die het niet willen hebben tegen duizenden? Plezier makende mensen op zo’n feest.

  Ik zeg de meeste stemmen gelden toch? 8)

  Sjeshhhhhhhhh


  Maak melding

 23. Nee, de meeste stemmen gelden helemaal niet! Dat noemen ze ook wel de dictatuur van de meerderheid.
  Inplaats van tegenstellingen uitvergroten kun je ook naar oplossingen zoeken. Dat maakt alles en stuk plezieriger. Trouwens tegenwoordig stemt er niemand meer toch?


  Maak melding

 24. Zou het niet van heel veel respect tonen van Zwolle als dit feest evenement wordt afgelast i.v.m. nagedachtenis aan de ramp met de MH0017?


  Maak melding

 25. Ik heb toch wel een beetje dubbel gevoel bij de opmerking van Jeanine. Als het ieder ander willekeurig persoon was geweest met die opmerking had ik er zeker wel begrip voor gehad.

  Helaas heeft Jeanine aardig door laten schemeren dat zij behoorlijk anti-evenementen is. Hierbij heb ik toch wel een beetje het gevoel dat er nu een tragedie aan wordt gegrepen om persoonlijke belangen te behartigen…


  Maak melding

 26. 173 landgenoten uit de lucht geschoten, vrouwen en kinderen op weg naar hun vakantiebestemming.
  Douw maar gewoon een paar pillen in je mik en bouw een feestje, moet kunnen want Zwolle is immers een grote stad. 🙁


  Maak melding

 27. Ik vind het respectloos om dit bij deze discussie te slepen. Wellicht zijn er ook Zwollenaren die iemand hebben verloren.
  Iemand verwoordde op Twitter goed wat ook mijn gevoel is:

  Op dit soort dagen, wanneer heel het land zich laaft aan rouw, voel ik mij een vreemde.  Maak melding

 28. Waarom is het respectloos? Toen in Enschede 22 mensen om het leven waren gekomen, toen werd het Songfestival ook niet meer uitgezonden.

  Nu zijn er veel meer mensen omgekomen. Ik vind het juist een goed punt als het nu in ieder geval heroverwogen wordt. Ik denk dat het misschien meer komt op die manier hoe het hier gebracht wordt?

  Ik denk dat niet heel veel mensen nog zin hebben om nu wat te gaan vieren. Voor mij is de lol van de tropische dagen, het WK er ook wel af na gisteravond.


  Maak melding

 29. Respectloos omdat het inderdaad hier als vals argument gebruikt wordt in een andere discussie.
  Als er iets mee gedaan moet worden laat dat dan aan de organisatie en de deelnemers over. Laten buitenstaanders zich er buiten houden.


  Maak melding

 30. Helemaal met je eens Bernard! Het is zeer respectloos om die ramp hier te misbruiken om je eigen voordeeltjes te halen!

  Ik heb de discussie wat gelezen en deze vond ik vooral goed:

  Bericht door doermin, op 16 juli 2014 19:48
  en Bernard: het gaat niet om “geluidrijk” het gaat om 12 uur lang onafgebroken blootstaan aan de enorme basdreunen met de daarbij behorende trillingen. Daar word ik letterlijk doodziek van en dus MOET ik weg.

  Dus, doermin, op het moment dat er een festival in de buurt is met muziek die jij kunt horen en wellicht een beetje voelen word je dusdanig ziek dat het levensbedreigend is?!? Je stelt immers, dat je letterlijk doodziek wordt.
  Als dat echt zo is zal de gemeente of de organisatie van dergelijke festivals je echt wel helpen hoor! Maar ik zou een dokter opzoeken…zou me ernstig zorgen maken hierover!  Maak melding

 31. Natuurlijk zijn er mensen die daar gevoelig van zijn, maar werkelijk er ziek van worden dat het levensbedreigend is lijkt me sterk kattekop


  Maak melding

 32. Ik begrijp dat het verhaal van Doermin is dat hij om gezondheidsredenen de stad moet verlaten als er een evenement is dat veel geluid (bastonen) produceert en dat die reiskosten zo in de papieren lopen dat hij financieel in de problemen raakt. Dat kan. Maar dat zou de ziektekostenverzekering toch moeten betalen? Ik ben zelf een leek op dit gebied, maar de taxikosten naar een ziekenhuis krijg je toch ook vergoed?
  Of anders, zoals Plantje ook al aangeeft, kan ik me voorstellen dat de organisatie ook wel open staat voor een regeling.


  Maak melding

 33. Bij mij IS ook altijd lawaai in de soendastraat en geen festival te bekennen hoor ka n ik nu geld terugkrijgen ergens

  Groeten karin


  Maak melding

 34. Prima idee JeanJacques, ik heb er geen probleem mee. Ik heb ook niets met welk geloof dan ook.

  Ik las dat Kampen het uienfestival heeft afgeblazen uit respect. Alle lof voor Kampen, wat een sociale stad is dat, dit in tegenstelling tot Zwolle, waar het is van ikke ikke en de rest kan stikke.


  Maak melding

Reageer