Acht jaar cel voor fatale inbraak Westenholte

Zwolle – Een 23-jarige man uit Enschede is door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar. Op 31 januari dit jaar duwde de man bij een inbraak de bewoonster omver. De 72 jaar oude vrouw overleed de dag daarna in het ziekenhuis aan de gevolgen van de val. 

De veroordeelde stelde niets met de inbraak te maken te hebben, en beriep zich op zwijgrecht. Echter hebben getuigenverklaringen, een DNA match op een breekijzer en telefoongegevens van de man in de omgeving van het plaats delict ertoe geleid dat de verdachte toch veroordeeld werd. Het feit dat de man al eerder voor diefstallen en inbraken veroordeeld is, achtte de rechtbank een gevangenisstraf van 8 jaar passend en geboden.

De man wordt daarnaast veroordeeld voor een inbraak in een sportcomplex in Reutum en bezit van 7840 gram amfetamine met een geschatte straatwaarde van 120.000 euro. Ook dit zijn misdrijven waarvoor een aanzienlijke onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats is. De inbraak met fatale afloop heeft heel wat stof doen opwaaien, en heeft er zelfs voor gezorgd dat er een burgerwacht is opgericht. Deze burgerwacht heeft zelfs de landelijke media behaald.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Is toch veel te weinig wat zo een figuur krijgt,van die 8 jaar gaat goed gedrag af en die klootzak loopt in 2019 weer los en kan zn volgende slag slaan.
  De nabestaanden hebben levenslang.
  Wat een idiote rechtspraak toch weer.


  Maak melding

 2. 5,5 jaar en hij is weer buiten om zo het oude vak weer op te pakken.
  Gelukkig zag de rechter dat het wel goed zit. Wat een land.


  Maak melding

 3. Hij beweert ook nog eens alles en zegt dat hij niets met de inbraak te maken heeft. Totaal geen gevoel in zijn botten en niets geen medeleven met de nabestaanden. Die inderdaad om niets een dierbare kwijt geraakt zijn. Meerdere misdrijven op zijn naam staan en één met dodelijke afloop…… en dan zo’n uitspraak van de rechterlijke macht….


  Maak melding

 4. Het was dood door schuld. Het was geen moord met voorbedachte rade. Acht jaar is best veel om achter de tralies te zitten! Maar voor de nabestaanden is het vreselijk en krijg je je familielid er niet mee terug en is 30 jaar zelfs nog niet genoeg.


  Maak melding

Reageer