Valbescherming op Peperbus

Zwolle – De Peperbus is gesloten voor publiek van maandag 14 juli tot en met 25 juli aanstaande in verband met het aanbrengen van de valbescherming. 

15-07-2014_werkzaamheden-aanbrengen_veiligheidsschermen-peperbus_begonnen_03.jpg 

De omgang op 52 meter hoogte wordt veiliger gemaakt zonder dat daarmee de monumentale en recreatieve waarde van de toren wordt aangetast. Burgemeester en wethouders vinden het belangrijk dat de monumentale Zwolse toren optimale veiligheid biedt, voor bezoekers en passanten. De wens van een veiligheidsconstructie komt voort uit een aantal tragische gebeurtenissen rond de toren, de afgelopen jaren.

15-07-2014_werkzaamheden-aanbrengen_veiligheidsschermen-peperbus_begonnen_05.jpg

15-07-2014_werkzaamheden-aanbrengen_veiligheidsschermen-peperbus_begonnen_01.jpg

15-07-2014_werkzaamheden-aanbrengen_veiligheidsschermen-peperbus_begonnen_02.jpg 

De afgelopen periode is studie gedaan en is een proefopstelling uitgevoerd naar passende mogelijkheden om dat te waarborgen. De proefopstelling is goedgekeurd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de welstands-en monumentencommissie.

Het ontwerp van architect Maarten Fritz gaat uit van de gesloten RVS netconstructie. De constructie volgt de balustrade,  zo blijft de ruimtelijke beleving (enige loopruimte en uitzicht) bestaan en worden loze ruimten in de hoeken voorkomen (onderhoud, schoonmaak). Het werk wordt uitgevoerd door het Zwolse bedrijf Eurosafesolutions.

 

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ben erg benieuwd of boven de balustrade de openingen in het netwerk ruim genoeg zullen zijn om vrijuit te kunnen fotograferen, ook met wat grotere lenzen.
    Bij de proefopstelling ging dat in ieder geval niet.


    Maak melding

Reageer