Ruim 20 podia tijdens Stratenfestival Zwolle

Zwolle – De Zwolse horeca zet dit jaar met 23 podia weer een gevarieerd aanbod neer tijdens de 35e editie van het Stratenfestival op vrijdag 15 augustus a.s.

17-08-2012_stratenfestival_02.jpg  

Op het HESZ podium in het Ter Pelkwijkpark wordt het traditionele festival afgetrapt vanaf 20.00 uur met een live show van Radio NL en TV Oranje. Op P2 bieden de Livingroom, Abdij en de Gezelligheid vanaf 20.00 uur Paper Motion aan, gevolgd door Tribute to Fleetwood Mac om 22.30 uur. Ook is vanaf 21.00 te luisteren naar De Zaak op P3 gevolgd door Doe Maar Na vanaf 23.15 uur. ’t Fluitje op het Koningsplein gaat voor Nederlandstalig en vanaf 20.00 uur treden daar Marco ten Cate, Pierre van Dam, Manus en Frank van Etten op. Ook ’t Trefpunt in de Sassenstraat kiest voor Nederlandstalig. De gezamenlijke horeca aan de Nieuwe Markt laat Juffrouw Jannie om 21.00 uur het spits afbijten, gevolgd door de dames van The Bluebettes om 23.00 uur. Sally O’Briens en La Bodega hebben gekozen voor tijdloze klassiekers tot de nieuwst tophits van de mannen van X-Static op het Betlehemskerkplein.

In de Voorstraat bij de Twee Heeren gaan de voetjes van de ‘straat’ op DJ Joshua Kayn en DJ Roy El Kei. Verderop in de straat bij Timeless, Bloopers en Het Vliegende Paard gaat ook het spreekwoordelijke dak eraf door de verschillende huis-dj’s van de cafés. Op de Blijmarkt bij Public kun je ook dansen, op Cataplana met een verrassende dansvloer! In de Luttekestraat komt bij café SAM om 20.00 uur La Stampa op bezoek en bij de Kleine is onder andere dj Kale Wim en Rob Hollander van de partij. Vanaf 20.00 uur kun je bij het COC genieten van de Meisjes van Plezier en bij Bar Stout van de top 100 band Cool Served.

En wanneer je toe bent aan nog meer dansen dan ben je ook op de Jufferenwal aan het goede adres. Want daar zorgen Hans Stroeve en DJ Orlando voor bij Café Bosch, de Bommel en de Zoete Inval tijdens de Hot Summer Night Sensation. Ook bij Spatjes en de Joffer kan gedanst worden vanaf 20.00 uur tijdens Drive in Le Fevre. In ’t Swolsch Café zorgt de Zwolse band Men in Music voor entertainment vanaf 20.00 uur. Bij Stapp’s Inn staat Georg Lötze vanaf 20.00 uur achter de microfoon, gevolgd door Maikel Heden om 22.15 uur en om 22.45 is het de beurt aan Glen Palm.

’t Beugeltje aan het Broerenkerkplein heeft Henk Klompenmaker & Friends uitgenodigd vanaf 20.00 uur en bij lunchroom Blocks aan de Diezerpromenade mag Jools vanaf 20.00 het spits afbijten. Echte rockliefhebbers moeten op de hoek van de Eekwal en Kamperstraat zijn, bij het podium van café de Pul. Daar verzorgen de mannen van Jurassic Park vanaf 21.30 uur de muziek. Bij Olympia op de Melkmarkt is vanaf 20.00 uur te luisteren naar zanger Ghijs, afgewisseld met een dj.

Nog meer dansen kan op het Rodetorenplein, waar Las Rosas onder andere DJ Erik E en DJ Jean heeft uitgenodigd om plaatjes te draaien. Om 01.00 uur stopt de muziek buiten, waarna iedereen binnen in de café’s van harte welkom is.

Artikel delen:
Reacties 55
 1. Hett ene herrie evenement is nog maar koud aangondigd of het volgende evenement staat alweer in de schijnwerpers. Ik kan maar een ding concluderen dat ze in Zwolle alleen maar rekening houden met de grootste schreeuwers en geluidsoverlast veroorzakers. Om knettergek van te worden. Blijf vooral klagen bij Gemeente en politie!  Maak melding

 2. Weer rijen C-artiesten en de nodige tributes. Jammer dat er ook deze editie geen grote publiekstrekkers tussen zitten. Dat was wel eens anders in het recente verleden.


  Maak melding

 3. Wat zal Staphorst een wereldstad worden en Zwolle een gehucht als iedereen die last heeft van geluidsoverlast naar Staphorst moet verhuizen!


  Maak melding

 4. Oh Jeanine, dus Zwolle is nu een wereldstad? Dat je ver van de werkelijkheid staat was al duidelijk maar nu overdrijf je toch wel heel erg…


  Maak melding

 5. Ik zal heel eerlijk zijn, ik heb voetbal gekeken op het Rode Torenplein en ik zal ook naar Stratenfestival gaan.

  Maar Jeanine mag toch ook gewoon een mening hebben? Zij stoort zich eraan, dat is een goed recht en dat mag ze uiten. Al vind ik het wel wat eenzijdig.


  Maak melding

 6. @Jeanine:
  Beetje respect voor Staphorst is wel op z’n plaats Jeanine
  Denk dat Staphorst in de wereld bekender is dan Zwolle is (zeg ik met 100% volle respect voor Zwolle).

  Zou zeggen kom hier eens kijken wat voor ‘werelddorp’ het nu al is.

  >:(


  Maak melding

 7. Van het Stratenfestival heb ik nog nooit last gehad, in tegenstelling tot die park- of plasfestivals. Daar is het geluidsniveau gewoon te hard.


  Maak melding

 8. Jeanine, je weet toch ook dat er ruim een week lang kermis in de binnenstad is h?? Dus je krijgt niet alleen last van het stratenfestival, maar ook van de kermis. Ik adviseer je in de toekomst een vakantie te boeken van 1 april t/m 30 september. Dan heb je nergens last van.


  Maak melding

 9. Ook nu weer komt de bijna filosofische hamvraag boven: hoe ga je met elkaar om met tegengestelde belangen?
  Het wordt tijd voor een experiment: zet voor-en tegenstanders (van welk evenement ook) om de tafel. Opdracht: formuleer samen de spelregels.
  Als iemand het organiseert, wil ik wel onafhankelijk voorzitter zijn.


  Maak melding

 10. Dank voor uw voorstel meneer van Boven, maar dit soort evenementen horen bij een grote stad, het is goed voor de lokale economie en het komt de sfeer in de stad ten goede. Daarnaast zijn die evenementen in de regel alleen in het weekend of op feestdagen en praktisch nooit na 23.00 uur afgelopen. Mij lijkt dat niet extreem.


  Maak melding

 11. Het gaat mij er om dat je elkaar te woord staat om argumenten uit te wisselen en begrip te krijgen voor het standpunt van de ander.
  Ik heb nu geen oordeel over de legitimiteit.
  Ik zoek naar een breed draagvlak op basis van elkaar iets gunnen. Met de nadruk op elkaar.


  Maak melding

 12. @JohnvanBoven
  U zult het ongetwijfeld goed bedoelen dat u zich wilt inzetten als onafhankelijk voorzitter. Helaas heeft u niet alleen de schijn maar ook de historie tegen. Onder uw fractievoorzitterschap is Zwolle zonder noemenswaardig verzet van uw partij uitgegroeid tot een doldriest pretpark. De door u gesuggereerde onafhankelijkheid staat daarmee wel op zéér gespannen voet.


  Maak melding

 13. Zwollenaar01,

  Ik bedoelde Schoonhorst, wijk van Stadshagen waar geen … te doen is.

  Zal de hitte wel zijn. Foutje bedankt.


  Maak melding

 14. Pauze, even los van wat je betoogt (doldriest pretpark), elke voorzitter heeft een standpunt over de zaken die een overleg bespreekt.
  Een onafhankelijk voorzitter heeft geen persoonlijk belang bij de uitkomst van het overleg.
  Ik heb dat dus niet, dat belang.  Maak melding

 15. @Pauze,

  Beter had je het niet kunnen formuleren. Wie zit er op nu nog op een ex politicus te wachten? Ik niet.

  Vraag alleen is, hoe krijgen we van dit lawaaiige pretpark weer een normale stad?


  Maak melding

 16. Pauze, helemaal met je eens.

  Meneer van Boven, uw fractie is medeveroorzaker van de tweestrijd die nu in Zwolle ontstaat. Uw fractie is doorgeslagen als het gaat om iemand iets te gunnen. In de periode dat er ferme beslissingen moesten
  worden genomen over het aantal evenementen en het aanwijzen van evenemententerreinen, waren u en uw fractie doof voor de critici en de tegenargumenten. Waarschijnlijk bent u dat vergeten, niet verwonderlijk want met zegt weleens:

  Om in de politiek te kunnen functioneren worden je hersencellen weggenomen. Na je politieke carri?re worden ze weer teruggeplaatst. Politici hebben daarom ook vaak last van geheugenverlies en weten achteraf niet meer wat ze ooit besloten hebben.

  Daarbij komt: een oud politicus bevuilt nooit zijn eigen nest.

  NEE meneer van Boven u heeft de schijn tegen.


  Maak melding

 17. Tsjonge, wat een uitspraken over nestbevuilen en weggenomen hersencellen.
  Op deze manier lukt het nooit elkaar te vinden.
  Het valt me wel op, dat het vooral de tegenstanders zijn, die zo reageren.
  Op basis van een standpunt wordt er geoordeeld.
  Vooral doorgaan, zou ik zeggen.
  Maar het dan ook niet gek vinden dat het zo blijft gaan.  Maak melding

 18. @ John van Boven,
  het lijkt er op dat je je vrije tijd voorlopig beter in de zon kan gaan doorbrengen. Hier zal je niet veel medestanders vinden voor je plannen, als ik het zo lees.

  Doet die politieke carri?re je naam toch minder goed dan je zou denken…


  Maak melding

 19. @ John van Boven,

  Als ik de reacties hier zo lees ben jij de enige die denkt dat je het goed hebt gedaan in de politiek in Zwolle.


  Maak melding

 20. Zwollenaar01.
  Kennelijk.
  Het vervelende is dat, zodra argumenten plaatsmaken voor opmerkingen in de persoonlijke sfeer, je geen steek verder komt.


  Maak melding

 21. Jeanine,
  Hoezo: ” jij bent de enige die denkt dat je het goed gedaan hebt in de politiek in Zwolle”
  Merkwaardige opmerking in het kader van het onderwerp.


  Maak melding

 22. Toch wel bijzonder dat juist de tegenstanders van evenementen ook niks met het idee van v. Boven hebben.

  Het is mij wel duidelijk dat er voor die mensen geen compromis mogelijk is. Alleen daarom zie ik al geen reden om met die mensen in discussie te gaan.


  Maak melding

 23. Nee bigge, er is uiteraard ruimte voor overleg, graag zelfs, maar niet met een voorzitter met boter op zijn hoofd die nu de mesias wil uithangen


  Maak melding

 24. @Johnvanboven
  Er zijn inmiddels twee kampen ontstaan. Het ene kamp bestaat uit degenen die zichzelf in meer of mindere mate schuldig maken aan geluidsoverlast, waarbij degene die er last van heeft en de moed heeft er wat van te zeggen, ook nog wordt veroordeeld op zijn uiterst sociale gedrag. Het andere kamp stelt dat de klager zelf verantwoordelijk is voor het feit dat hij last heeft van lawaai en draagt allerlei adviezen en manieren aan om de in feite zeer normale houding zodanig te veranderen dat hij geen last meer heeft. Ruim baan dus nog steeds voor de takkenherrie en zijn veroorzakers.
  Ik zou zeggen aan de slag


  Maak melding

 25. Dames en heren toch!

  Ik kom terug van een gezellige dag en dan lees ik dit allemaal. Dat je het niet eens met elkaar kunt zijn, tot daar aan toe, maar om dan zo met modder te gaan gooien…. Ik word er gewoon verdrietig van.

  Helemaal omdat zo’n schattige man als Johan Van Boven even probeert te sussen dan meteen zo wordt aangepakt. Al ben ik het politiek niet met hem eens, zo hoeft het ook niet.

  Dus kan iedereen zich een beetje inhouden hier? Probeer het inhoudelijk te houden.


  Maak melding

 26. Trudie,

  Ik verbeterde mezelf al. Ik hinkte met twee gedachtes, omdat het zo warm is. Ik bedoelde correcte man qua reactie.

  Eerder haalde ik Staphorst al door de war met Schoonhorst, het is gewoon te warm.

  Sorry. En ik ben geen familie  Maak melding

 27. Zou het niet van heel veel respect tonen van Zwolle als dit feest evenement wordt afgelast i.v.m. nagedachtenis aan de ramp met de MH0017?


  Maak melding

 28. Excuus ik bedoel natuurlijke Dancetour a.s. zondag!

  Feest vieren nadat families van minstens 154 Nederlandse doden in diepe rouw zitten vind ik niet passen!


  Maak melding

 29. De inbreng van de persoon die zich hier Jeanine noemt heeft nu het absolute dieptepunt wel bereikt.>:( Na al dagen wild om zich heen te hebben geslagen en jan en alleman te hebben beledigd, gebruikt zij/hij nu het onnoemelijke leed van de vliegramp om haar/zijn zin door te drijven. Schandalig.>:(  Maak melding

 30. @Freddie Google is je vriend. Er stond laatst nog een ingezonden brief in de Volkskrant over overlast in Amsterdam trouwens.

  Het stratenfestival hoort bij de stad vind ik, de wildgroei aan andere festivals daarentegen…


  Maak melding

 31. @Freddie
  Naar Amsterdam verhuizen dan maar..
  Och nee, daar zeiken ze ook al over de overlast van de vele evenementen.
  @Jeanine. Beetje ongelukkige reactie, je wekt op zijn minst de indruk zoals die door Hendrik85 wordt verwoord (voor zover je uberhaupt hiermee “je zin zou kunnen doordrijven”, maar dit terzijde). Vooralsnog ga ik uit van jouw goede intentie.

  Het zou de organisatie overigens wel sieren als ze het feest niet, of in aangepaste vorm, door zouden laten gaan dan wel op z’n minst er op enigerlei wijze (letterlijk) bij stil zouden staan. Maar ik verwacht dat eigenlijk niet.  Maak melding

Reageer