Expositie Zicht op Zwolle

Zwolle – Tot en met 28 augustus exposeert Gerrit Jansen met zijn werk ‘Zicht op Zwolle” in het Biebcafé van de Bibliotheek Zwolle Centrum. De expositie bestaat uit schilderijen van stadsgezichten van Zwolle en omgeving.
 
16-07-2014_expositie_gerrit_jansen-bibliotheek_01.jpg 
Gerrit Jansen (1945) had al op jonge leeftijd belangstelling voor het schilderen. Na zijn vervroegde pensionering nam Gerrit de penselen weer ter hand en sloeg wat stijl betreft een totaal andere richting in. Wie zijn schilderijen bekijkt, zal niet verbaasd zijn te vernemen dat hij aanhanger is van het consensisme, de kleurrijke stroming die naam maakte door Ton Schulten uit Ootmarsum. Hij geeft daar op een eigen wijze (vaak Zwolse of regionale, maar bovenal herkenbare) invulling aan. Na een periode met exposities buiten zijn eigen woonplaats is het werk dit jaar vooral in eigen stad te zien.
 
16-07-2014_expositie_gerrit_jansen-bibliotheek_03.jpg
 
16-07-2014_expositie_gerrit_jansen-bibliotheek_02.jpg 
 
Meer nieuws en foto’s via Lees verder…

Al twee keer eerder exposeerde Gerrit Jansen gedurende de vakantiemaanden in de bibliotheek en ook dit keer ligt de nadruk op Zwolse stadsgezichten. Zicht op Zwolle en regio laat een aantal nooit eerder geëxposeerde nieuwe ‘compilatieschilderijen’ zien.  
 
16-07-2014_expositie_gerrit_jansen-bibliotheek_04.jpg 
Kunstenaar aan het woord
Zaterdag 16 augustus geeft Gerrit Jansen tussen 14.00 en 15.00 uur een toelichting op het werk en gaat met belangstellenden in gesprek over de schilderijen. De entree is gratis. 
De expositie Zicht op Zwolle is tot en met 28 augustus gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van de Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80). 
Artikel delen:
Reacties 2
  1. Over smaak valt te twisten maar heb deze expositie al eens gezien (ook in de bibliotheek) maar dit is simpele schilderskunst.
    Wordt erg veel aandacht (m.i. teveel) aan gegeven in de Zwolse pers.
    Neem aan dat deze zoekactie naar aandacht door Jansen zelf wordt geregiseerd?


    Maak melding

Reageer