De Zonnebloem introduceert rolstoelhuurauto

Zwolle -
 Op pad met de Zonnebloemauto: waar gaat jouw reis naar toe? Vrijwilligersorganisatie de Zonnebloem is gestart met de verhuur van de Zonnebloemauto voor rolstoelgebruikers in Zwolle.

De Zonnebloem streeft ernaar dat mensen met een lichamelijke beperking volop van het leven kunnen genieten. Met de Zonnebloemauto geven we hier uiting aan. Hiermee kunnen mensen immers zelfstandig met gezinsleden, vrienden of andere bekenden op stap. Daarnaast willen wij een pool opzetten van Zonnebloemvrijwilligers die – wanneer gewenst – als vrijwilliger mee op pad kunnen. Uit onderzoek blijkt dat er voor de meer dan 400.000 rolstoelers en scootmobiel gebruikers nauwelijks geschikte en betaalbare huurauto’s beschikbaar zijn. De Zonnebloem verwacht door de introductie van deze huurauto de mobiliteit van mensen met een lichamelijke beperking aanzienlijk te vergroten.

In de testperiode werkt de Zonnebloem nauw samen met ‘Welzorg Auto op Maat’. Al meer dan dertig jaar realiseert deze organisatie autoaanpassingen voor mensen met een functie- of mobiliteitsbeperking. Zij doen dit vanuit de overtuiging dat iedereen mobiel kan zijn en wilden daarom graag deelnemen aan ons initiatief. Er zijn zes huurauto’s door Welzorg Auto op Maat aangeschaft en aangepast. De auto’s zijn te huur bij de locaties in Groningen, Zwolle, Amsterdam, Zeist, Den Bosch en Geleen. Daarmee neemt Welzorg het beheer uit handen van de Zonnebloem.

Een huurder dient in het bezit te zijn van een pas, welke via www.zonnebloemauto.nl aangevraagd kan worden. Deze pas kost eenmalig € 10,-. Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Al 65 jaar. We zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. Daarom denken we altijd in oplossingen. Er kan zoveel meer dan je denkt. Hier vindt u meer informatie over de Zonnebloemauto. Het adres van Welzorg Auto op Maat in Zwolle is Telfordstraat 18, 8013 RM Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer