Zwemwater Zwolle is goed

Zwolle – Het wordt aankomend weekend warm en zonnig. Ideaal weer om lekker te gaan zwemmen in de regio. Het Waterschap Groot Salland controleert het zwemwater in haar gebied iedere twee weken in het zomerseizoen. Momenteel is de waterkwaliteit in alle officiële open zwemwateren in het gebied goed en kan er gerust in gezwommen worden.

 wijthmenerplas_2.jpeg 

Om snel en eenvoudig te kunnen zien waar de waterkwaliteit goed is en je gerust een duik kunt nemen, is de website www.zwemwater.nl opgezet. Via drie symbolen wordt de zwemwaterkwaliteit getoond op de kaart (‘goed’, ‘waarschuwing’ of ‘negatief zwemadvies/zwemverbod’). Deze kaart wordt, wanneer er in de tussenliggende tijd van de tweewekelijkse wateronderzoeken nieuwe situaties ontstaan, á la minute bijgewerkt. Dit kan aan de orde zijn in gevallen van blauwalg. 
Ook is onlangs de Zwemwater app gelanceerd. Hier vind je naast de plekken waar gezwommen kan worden ook informatie over het aantal parkeerplaatsen, de bereikbaarheid en de aanwezigheid van horecagelegenheden.

Officiële zwemplassen
Het waterschap adviseert alleen in die wateren te zwemmen die door de provincie zijn aangewezen als officiële open zwemwateren. In het gebied van het Waterschap Groot Salland zijn dit de Wijthmenerplas, de Agnietenplas en de Milligerplas in Zwolle, De Zwarte Dennen in IJhorst, Heidepark in Lemelerveld en kolkbad De Lange Kolk in Den Nul. Daarnaast zijn er semi-openbare zwemplassen, alleen toegankelijk voor gasten of bewoners van het betreffende park. Dit zijn de zwemplas op camping Heino, de zwemvijver op bungalowpark Reggewold, de zwemplassen op camping Hellendoorn, de zwemplas bij camping Roggebotsluis en het Summercamp in Heino.
Voor vragen, klachten of informatie kan contact worden opgenomen met de zwemwatertelefoon van de provincie Overijssel, 038 – 42 52 423.
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer