Hanzecruise naar Kampen tijdens Stadsfestival

Zwolle – Het Stadsfestival komt er weer aan! Houd 3 tot 7 september vrij in je agenda; 5 dagen vol muziek, theater, dans en opera, aan de vooravond van het nieuwe culturele seizoen.
 
 stadsfestival_dag_5-18.jpg
 
Dit jaar is er een Hanzecruise naar Kampen, waar je tijdens een talkshow onder leiding van Willem Alkema op een theatrale en muzikale ontdekkingstocht gaat door de Hanze. Ook strijkt het Stadsfetival neer in de wijk Kamperpoort, met de voorstelling 'Vechten tegen Windmolens', waar de machtige ridder Don Quichot van La Mancha met zijn muzikale gevolg door de wijk trekt om het kromme recht te maken en de lijdende onderdrukte mensheid te hulp te schieten.


Bootjes varen af en aan om bezoekers een unieke kijk te geven op de Zwolse Stadsgrachten. Kies je voor het programma 'Op het water', dan kies je voor één van de vaarroutes, waar jij je mee kunt laten slepen in een theaterspektakel van De Jonge Honden, Groen & Van Lien, de Zingende Zeemeerminnen en Vloeistof, langs de Poorten van Zwolle vaart of geniet van een rondvaart vol verrassingen van Beatloos.
Het festival staat garant voor unieke locaties waar je als bezoeker anders nooit zou komen; verscholen achtertuinen, onbereikbare steigers, kelders en zolderruimtes. Bijvoorbeeld de muzikale route 'Uit de Kringloop', waarvan wel de line-up bekend is, maar de locaties tot het laatste moment geheim blijven. 'Ramkoers' van Theatergroep BOT **** speelt op de scheepswerf van Leenman aan het Zwarte Water. Trots is het Stadsfestival op de voorstellingen van de Zwolse theatergroepen The Young Ones en Kameroperahuis, die lovende kritieken kregen tijdens Oerol eerder dit jaar. 
Verder nog de gratis concerten op de Thorbeckegracht (o.a. Rico & A.R.T.)en het Rodetorenplein (o.a.Typhoon). De finale is het concert op de zaterdagavond van Guido's Orchestra. Het orkest wat groots uitpakte tijdens Symfonica in Rosso! 

Artikel delen:

Reageer