Kind naar de brugklas? Vraag € 300,- aan

Zwolle – Wanneer kinderen naar de brugklas gaan, brengt dat extra kosten met zich mee. Voor mensen met een uitkering zijn deze kosten moeilijk op te brengen. Gezinnen kunnen € 300,- aanvragen. Het college hoopt dat de overgang van het basis naar het voortgezet onderwijs hierdoor iets makkelijker wordt.

Deze tegemoetkoming is bedoeld voor ouders van kinderen die dit jaar voor de eerste keer naar het voortgezet onderwijs gaan. De ouders en het kind moeten op 1 april 2014 op hetzelfde adres ingeschreven staan bij de gemeente Zwolle. Verder mag het inkomen van de ouders in de maand april 2014 niet hoger zijn dan 110 procent van de bijstandsnorm. Het inkomen kan bestaan uit een bijstandsuitkering, een Wao-, Wia-, Ww- of Anw-uitkering. Het mag ook inkomen uit werk zijn. Het vermogen mag op 1 april 2014 niet hoger zijn dan € 11.700,-. De tegemoetkoming is € 300,- voor elk kind dat dit jaar naar het voortgezet onderwijs gaat.

Eenvoudig aanvragen
De tegemoetkoming brugklassers kunt u eenvoudig aanvragen. Het aanvraagformulier vindt u op www.zwolle.nl/regelingen. U kunt het formulier ook ophalen op Werkplein de Lure (Hanzelaan 180), het Informatiecentrum (Lübeckplein 2, op werkdagen in de ochtend geopend). U kunt het formulier ook aanvragen door te bellen naar 14038.

De gemeente Zwolle heeft meer inkomensondersteunende regelingen, deze vindt u op www.zwolle.nl/regelingen.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Het is belangrijk scholing betaalbaar te houden.

  Wanneer kinderen naar de brugklas gaan, brengt dat extra kosten met zich mee.

  Zoals?

  Is het niet beter te zorgen, dat die extra kosten er voor deze groepen mensen niet zijn? Er is anders toch nauwelijks op toe te zien of die ?? 300,- wel aan de kinderen en hun scholing besteed wordt?


  Maak melding

 2. Zoals:
  Agenda, pennen, potloden, schriften, schoolboeken, kaftpapier, schooltas, etc.
  Er zijn genoeg spullen die aangeschaft moeten worden wanneer je naar het VO gaat. Of je die spullen nu haalt bij de Action of de Bruna, het blijft een flinke uitgave. Zeker voor mensen met een laag inkomen.  Maak melding

 3. Het is zeker allemaal duur maar moet wel zeggen dat het wel een boel verschilt met schoolspullen van de Action of VD ! Al zou ik voor een (rug) tas wel iets meer uitgeven.


  Maak melding

 4. Gratis geld! Gratis geld! Gratis geld!

  De maatschappij ligt wel krom, gratis af te halen!

  Belachelijk gedoe; 300 euro! Zoals al eerder gezegd, voor een paar tientjes ben je klaar bij de Action.

  Overigens (en ja, ik generaliseer graag), minder roken, drinken, tatoeages, geen huisdieren enz enz enz kan ook nog wel eens helpen, eer de maatschappij voor zulke dingen moet opdraaien….

  Controle dus. Als mensen het ECHT nodig hebben; ze mogen het dubbele van me krijgen als daardoor een kind wel naar school zou kunnen. Maar niet klakkeloos lekker uitkeren aan iedereen…


  Maak melding

 5. Zorg dat het geld direct word besteed waar het voor is , dan is het net zo duidelijk als voorheen de huursubsidie, om die gelijk naar de woningbouw te laten storten.


  Maak melding

 6. Naast die ??50 ben je ook nog het nodige kwijt aan schoolboeken.
  Het zou wel wijs zijn om dit te controleren, maar hoe? Bonnetjes laten inleveren?!


  Maak melding

 7. Kokzwolle123 huursubsidie is net zoiets, de ministers hebben het over scheef wonen
  Als je het huis niet kan betalen moet je ergens anders wonen


  Maak melding

 8. Laten alle tegenstanders zelf eens van een bijstandsuitkering 2 maanden leven op dit niveau om inzicht te krijgen hoe dat is!!!
  (Banksaldo op nul en alle voorraden uit huis)
  Voor de mensen die vinden dat deze mensen aan het werk moeten, kom maar op met die banen!!!
  Voor jullie beeld, ik heb een baan en niks te klagen.
  Laten we onze zorgmaatschappij in stand houden!!!  Maak melding

 9. In plaats van dat men zich druk maakt over een paar honderd euro voor een beperkt aantal bijstandsgezinnen zou men zich beter kunnen richten op de miljarden verslindende en onnodige overheadkosten die er in het huidige onderwijs zijn.
  Deze gezinnen zullen de centen hard kunnen gebruiken om de kinderen van een hopelijk goede toekomst te voorzien en daarom hulde aan het college.
  Elk kind zou recht moeten hebben op goed en gratis onderwijs, inclusief diverse voorzieningen, vooral om een toekomst als uitkeringstrekker te kunnen vermijden.


  Maak melding

 10. Mijn neefje heeft verplicht een ipad nodig voor school zie daar maar eens aan te komen. En nee de school gaat dat niet vergoeden. Helaas valt hij buiten de boot qua regelingen want hij woont niet in Zwolle.


  Maak melding

 11. @geritzzz. Juist en als je je huis makkelijk kunt betalen, lees lekker goedkoop wonen, verhuizen naar een duurdere woning of koop. Daar staat scheef wonen voor.


  Maak melding

 12. Waarvoor zou je naar een duurder huis willen? Als je minimaal drie keer per jaar op vakantie wilt en elk jaar een nieuwe auto bijvoorbeeld.
  In dit land mag je als werkende geen geld over houden…
  Ik ben van mening als je het niet kan betalen en de staat bij moet springen dat dat scheef wonen is.
  Ik vind het niet zo gek hoor dat veel mensen hun vermogen niet opgeven, wordt anders van je afgepakt waar je jaren lang voor hebt gewerkt


  Maak melding

 13. “scheef wonen” is ook andersom,
  mensen die al lang verder hadden moeten
  kijken en gaan, inmiddels een goed inkomen hebben
  en knus in de ‘sociale woningbouw’ blijven hangen.
  Ik kan me wel voorstellen dat ’t makkelijk is,
  maar ik vind dat ook wel een beetje A-sociaal.  Maak melding

 14. Wat is de reden dan om verder te moeten kijken? Snap wel dat er weinig goedkope huurwoningen zijn, maar dat is de schuld toch niet van diegene die teveel verdienen?


  Maak melding

 15. Bericht door Anathema, op 19 juli 2014 11:03

  Mijn neefje heeft verplicht een ipad nodig voor school zie daar maar eens aan te komen

  Dat meen je niet?! Verplicht een iPad? Wat voor school is dat dan?


  Maak melding

 16. Ik wil daar nog aan toevoegen.
  Ik herinner me nog wel dat ik naar de brugklas
  ging. Was bij de TAK op de Bagijnesingel.
  Ik kan me heel erg goed de beweegredenen
  van het College voorstellen.
  Ik vind’t TOP!
  Echt waar, een mooi idee en goed te lezen dat zulke
  dingen gedaan worden.
  Meer van zulks? Ik ben ervoor.


  Maak melding

 17. ah ja gerritzz stel je voor, dat je in de verzorgingsmaatschappij wat van je rijkdom moet delen. Ik neem aan dat je met die instelling ook geen gebruik maakt van subsidie’s? In welke vorm dan ook.


  Maak melding

 18. Zeker wel jasper, maar werk daar ook voor.
  Jij hebt liever dat er geld naar de mensen gaat die er niks voor doen en dat er steeds minder geld bij onze opa en oma terecht komt? Of wordt ik nu in een hoekje gezet met zo’n uitspraak? Maar goed eindeloze discussie dit


  Maak melding

 19. Geritzz, niet iedereen kan er wat aandoen dat zij in de laagverdiende of bijstand terecht komen. Er zijn mensen die er hard proberen om erop vooruit te komen, zich blauw solliciteren ect. Vaak speelt de leeftijd een rol als je vanwege scheiding, reorganisatie in zulks terecht komt.
  Dan is een steun in de rug van de gemeente toch terecht?
  Over opa en oma is een andere discussie en als jij goedkop woont sla je toch en van die twee drie vakanties over om zo je opa, oma bij te kunnen staan? Zij hebben immers in het verleden jou en of je ouders toch ook gesteund? Dit is wat eregering wil daarin en nee ik ben het er niet mee eens.


  Maak melding

Reageer