Experiment Oosterenk Vervoerspas Zwolle van start

Maandagmorgen is op het stationsplein in Zwolle het startsein gegeven voor het experiment Oosterenk Vervoerspas. In aanwezigheid van ongeveer 30 genodigden heeft Job Klaasen, gedeputeerde Mobiliteit, Financiën en Bestuur, de speciale Oosterenk pendelbus van Connexxion onthuld samen met wethouder Janco Cnossen en Laurens de Lange, voorzitter van de Ondernemersvereniging OVB en directeur van Unica. 

Na een rit naar het bedrijventerrein Oosterenk ontving Hans Schepman, werkzaam bij Waterschap Groot Salland op de Oosterenk, een grote taart uit handen van Job Klaasen. Hans Schepman werd in het zonnetje gezet, omdat hij de eerste was die een Oosterenkpas heeft aangevraagd. Bij de start van het experiment hebben al 375 mensen een gratis Oosterenk Vervoerspas aangevraagd. De passen kunnen worden aangevraagd via de werkgevers die op de Oosterenk gevestigd zijn.

 

Met de Oosterenk Vervoerspas kunnen werknemers van het bedrijventerrein Oosterenk in Zwolle gratis of goedkoper gebruik maken van het openbaar vervoer. Bovendien wordt het openbaar vervoer naar de Oosterenk aanmerkelijk verbeterd. Zo is er een nieuwe gratis pendeldienst van start gegaan tussen station Zwolle en de Oosterenk. Bovendien zijn er in de ochtend- en avondspits extra ritten voor forenzen op streeklijnen die vanuit de regio rechtstreeks naar de Oosterenk rijden. Gedetailleerde informatie over de buslijnen en kortingen is te vinden op www.oosterenkvervoerspas.nl.

De Oosterenk is een van de grootste werkgelegenheids- en voorzieningenconcentraties in Zwolle. Het gemak waarmee de bijbehorende grote verkeersstromen van werknemers en bezoekers de Oosterenk kunnen bereiken is van belang voor een vitale stad. De bereikbaarheid staat echter onder druk en ook het parkeren vormt in toenemende mate een probleem. De provincie Overijssel, de gemeente Zwolle en de Ondernemersvereniging OVB hebben de handen ineengeslagen voor de verbetering van de bereikbaarheid van de Oosterenk. Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat biedt hierbij belangrijke ondersteuning en bewaakt het nationale belang van deze proef in het kader van het programma Filevermindering. Dat staat voor aanpak van files op korte termijn en verbetering van de bereikbaarheid.

De Oosterenk Vervoerspas is één van de acht experimenten die door het ministerie zijn goedgekeurd, als pilot in de aanpak van fileknelpunten/filedruk. Het experiment loopt van 10 september tot en met 21 december 2007. Na afloop zal worden bepaald of, en zo ja in welke vorm, hieraan een vervolg wordt gegeven.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Experiment Oosterenk Vervoerspas Zwolle van start”

Reacties zijn gesloten.