Rijbewijs van dronken spookrijder afgenomen

Zwolle – De politie heeft donderdagavond 17 juli een 57-jarige Zwollenaar aangehouden voor rijden onder invloed. De autosleutels van de man waren door een oplettende getuige afgepakt.

De automobilist parkeerde even voor middernacht zijn auto bij een tankstation aan de Ceintuurbaan. Toen de Zwollenaar uit zijn auto stapte viel direct op dat hij onder invloed van alcohol was. De man was onvast ter been en rook sterk naar alcohol. Toen de man vlak daarna opnieuw in zijn auto stapte wist een oplettende getuige de autosleutels uit het contact te halen om te voorkomen dat de man weer ging rijden. De politie was inmiddels al gealarmeerd en arriveerde kort daarna. Verschillende getuigen verklaarden dat zij de man, kort voordat hij bij het tankstation parkeerde, als spookrijder over de Oude Meppelerweg hadden zien rijden. De Zwollenaar werd aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man bij de ademanalyse 995 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Dit soort a-socialen moet voor altijd hun rijbewijs ingenomen worden. Is gewoon misdadig om met teveel drank op achter het stuur te kruipen.


  Maak melding

 2. Thanks Bussie. Ik ben dan altijd nog benieuwd wat dat in glazen is. Ik snap dat dat voor de politie geen goede maatstaf is, maar ik ben altijd benieuwd naar wat mensen denken dat nog verantwoord is.


  Maak melding

 3. Bussie: bedoel je niet 2 promille?
  2% zou wel heel bruut zijn, dan had hij het 45-voudige opgehad van wat hij maximaal mag hebben.


  Maak melding

 4. Ja Indische Buurt lekker anoniem en dom reageren! En maar klagen over een slechte naam die de buurt steeds wordt aangepraat. Maar met zulke hersenloze opmerkingen draag jij zeker niet bij aan een goede naam.” Zat” jij soms in die auto?


  Maak melding

 5. Is een alcoholslot misschien een goede maatregel ter
  bevordering van de veligheid in het verkeer?

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Alcoholslot

  Ik las ’t berichtje, iemand van 51, met ongeveer
  tien bier op in twee uur achter ’t stuur.
  Die heeft dat vaker gedaan. En gaat dat vaker doen.
  Toevallig wisten in dit geval adequaat optredende
  mensen ergs te voorkomen.
  Goed gedaan!  Maak melding

 6. Notoire drankgebruikers en -rijders maakt het niet uit of hun rijbewijs wel of niet ingevorderd is. Die stappen net zo makkelijk zonder dat papiertje (of tegenwoordig plasticje) in de auto. Boeien.


  Maak melding

Reageer