Zwolle opent condoléanceregister na vliegramp

Zwolle – Burgemeester en wethouders van Zwolle zijn diep geschokt door het drama dat de passagiers van vlucht MH17 is overkomen. Die ontzetting heeft een extra lading gekregen door het nieuws dat een inwoonster van Zwolle hoogstwaarschijnlijk tot de slachtoffers behoort.

Formeel is haar lot overigens nog niet bevestigd, maar familie, werkgever en de gemeente houden ernstig rekening met het slechtst mogelijke nieuws. Over andere slachtoffers uit Zwolle of met een directe relatie met de Overijsselse hoofdstad is op dit moment nog niets bekend. Het college spreekt haar medeleven uit aan de familie en naasten van het Zwolse slachtoffer. Waar mogelijk en gewenst zet de gemeente zich in om betrokkenen te ondersteunen De vlaggen op het Stadskantoor en het stadhuis hangen sinds vrijdagochtend halfstok uit piëteit met alle slachtoffers.

Zwolle heeft een condoléanceregister ingericht waar mensen die daar behoefte aan hebben hun medeleven kunnen betuigen aan de slachtoffers van de ramp en hun nabestaanden. Het register is zaterdag 19 juli tussen 10.00-12.00 uur te tekenen in de hal van het stadhuis, aan het Grote Kerkplein 15. Vanaf maandag is het register ook te tekenen op het Stadskantoor, aan het Lubeckplein 2 in Zwolle. Naast de mogelijkheid het algemene register te tekenen is er een condoléanceregister voor het Zwolse slachtoffer. De gemeente doet dit in samenspraak met de nabestaanden van het slachtoffer en haar werkgever. Namens het Zwolse college van burgemeester en wethouders tekent loco-burgemeester Nelleke Vedelaar beide registers.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Maar naast de vlaggen halfstok en condoleanceregister gaat Zwolle verder met “Business as usual”?
  M.a.w. we hossen en zwieren er op los en we gaan vooral veel geluid maken dit week-end?

  Ik zie de koppen maandag al in de ochtendkranten: “Nederland rouwt na vliegramp, maar Zwolle feest erop los”.

  Goede reclame voor Zwolle en piëteit voor de nabestaanden.


  Maak melding

 2. Twitterbericht SV Zwolle Voetbal:

  Tot ons is het vreselijke nieuws gekomen dat Tamara Ernst van SV Zwolle handbal is overleden in #MH17 Veel sterkte aan alle betrokkenen!


  Maak melding

 3. @Trudie, dit is het gebaar wat de gemeente kan maken. Dat vind ik terecht. Het intrekken van allerlei vergunningen omdat het hele land het hele weekend in rouw zou moeten zijn vind ik nogal overdreven.

  Begrijp me niet verkeerd, wat er is gebeurd is verschrikkelijk. Dat maakt niet uit of het Nederlanders, Zwollenaren of wat dan ook zijn.

  Veel sterkte voor de nabestaanden en andere betrokkenen


  Maak melding

 4. Heel veel sterkte met dit zware verlies voor alle na bestaanden en betrokkenen van de slachtoffers van deze vlucht,woorden schieten te kort.


  Maak melding

 5. dieze-oost je gaat zeker zelf naar het feessie toe! Stel je voor dat er een weekend gerouwd wordt in Nederland! Ik vind het respectloos!


  Maak melding

Reageer