Virtuele oorlog in Zwolle

Zwolle – Er is een oorlog gaande in Zwolle, in de virtuele wereld wel te verstaan. Steeds meer mensen spelen namelijk het spel Ingress waarmee je bijzondere plekken moet opzoeken en ‘aanvallen’. 

noordzuid_zwolle.jpg

Een aanrader voor iedereen die Zwolle (of andere steden) beter wil ontdekken. Zwolle lijkt zich te verdelen in het blauwe noorden (the resistance) en het groene zuiden (the enlightened). The enlightened willen ‘exotic matter’ gebruiken om m.b.v. mind-control de mensheid beter te maken. The resistance vreest dat dit slecht zal aflopen en verzet zich hiertegen.

Zie ook https://www.ingress.com/intel voor de actuele ‘oorlog situatie’

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Bericht door terstal, op 19 juli 2014 18:21
  Heeft Nederland oorlog dan???

  Ik heb vandaag al meerdere oproepen gelezen dat ze Moskou moeten bombarderen. Dus het lijkt er wel op.


  Maak melding

 2. Bericht door G.Geerink, op 19 juli 2014 18:37

  Beste Impuls, je opmerking over de titel moet erg goed bij je voelen denk ik. Heb je dit stuk over ego-propaganda al gelezen?

  Beste G. Geerink Ik zie je vergelijking niet met mijn gedachtes en of uiting. Ik ben voor dit spel ja, maar voel geen vergelijking met oorlog. Ik ben positief verrast dat het spel hier op een nieuwssite aandacht krijgt en ja dan mag ik best vragen te joinen. Dat ik daarnaast ook gewoon een medelevend mens ben en verrast was door de woordkeuzes staat mij ook vrij. Ik vind je politieke vergelijking dan ook ver gezocht.


  Maak melding

 3. Hey wat tof dat Ingress hier aandacht krijgt, ik denk wel dat dit niet het goede moment is geweest om het bericht te plaatsen (in verband met alle gebeurtenissen rondom de vliegtuig-crash), wellicht had je de tijd kunnen gebruiken om nog wat meer background-story op te zoeken 🙂

  Het verhaal is door de loop van tijd behoorlijk gewijzigd, zo wordt de Resistance gebruikt door AI genaamd KLUE en ADA, deze willen met behulp van Exotic matter de mensheid gebruiken en wellicht meer…

  Dus bij beide facties wordt er een soort van mind-control uitgeoefend op de mensen die zich onder de velden beginnen.

  Voor mensen die meer willen weten is er op internetpagina’s zoals wikipedia nog een mooie samenvatting te vinden.

  Wie weet tot ziens in de wereld van Ingress! 🙂

  Owjah en natuurlijk, help de mensheid de controle van de KLUE en ADA te ontsnappen en kom bij de Enlightened! 😉


  Maak melding

 4. Ingress heeft inderdaad een Tom Clancy achtig spionage verhaal maar je hoeft nieuws te doen met die informatie. Naast het verhaal is het daadwerkelijke spel gewoon landjepik. Je fietst heerlijk door Zwolle (of andere steden) en probeert zoveel mogelijk driehoekjes te maken door 3 punten aan elkaar te verbinden. Hoe meer driehoekjes hoe meer punten voor je team (blauw of groen).

  Dan heb je daarnaast nog het moeilijk uit te leggen verhaal. Snel even in een notendop. Er is een nieuw soort materie gevonden (xm) dat zich op speciale plekken ophoudt. De materie houd verband met onbekende aliens die shapers heten. Niemand heeft ze gezien maar ze laten tekens achter. Sommige mensen vinden dat de shapers de mensheid beïnvloeden en willen liever beïnvloed worden door een computer systeem (blauw) en sommige mensen vinden dat xm de mensheid verbeterd en dat we ons moeten opstellen voor contact met xm (groen).

  Dat is zo ongeveer het verhaal.

  Zorg ervoor dat je samen met je vrienden dezelfde kleur bent (of juist niet). Aangezien je samen moet werken om de punten die je “veroverd” te beschermen met portalen die veel punten schade kunnen hebben.

  Het spel is erg leuk en van het verhaal merk je tijdens het spelen niets. Je keuze van blauw of groen is niet echt relevant.

  Ik speel groen en ikheb in de maand dat ik speel al 20 mensen leren kennen die ik anders nooit gesproken zou hebben. Het is een erg sociaal spel. Samenwerken de sleutel en ik weet dat zwolse groen erg onnatuurlijk klinkt maar deze spelersgroep is erg sociaal en ook als je nieuw bent ben je welkom. Sta dus niet raar te kijken als je een bericht krijgt na je eerste portaal met een warm welkom. Ik weet natuurlijk niet hoe actief en positief de blauwen zijn in zwolle maar groen is heel tof…

  Owja je kunt maar één keer kiezen welke kleur je bent. Dus kies verstandig.


  Maak melding

Reageer