Echtpaar Mestebeld-Bergman 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Mestebeld-Bergman waren 20 juli 2014 60-jaar getrouwd. Wethouder Nelleke Vedelaar bracht het echtpaar zondagmorgen een bezoek in hun woning aan de Bilderdijkstraat om hen persoonlijk te feliciteren. Als cadeau kreeg het echtpaar een aantal Iris-cheques.

20 juli 2014 was het 60 jaar geleden dat Hermanna Gerritdina Maria Bergman (Mannie) en Hermannes Johannes Maria Mestebeld (Herman) elkaar het ja-woord gaven. Mannie is geboren in Zwolle op 19 februari 1929. Herman zag het levenslicht in Zwollerkerspel aan de Voorsterweg op 21 december 1930. Mannie en Herman kenden elkaar van aanzien, maar op de Zwolse kermis in 1951 kwamen ze elkaar weer tegen en toen was het bingo om voor altijd bij elkaar te blijven. Voor haar huwelijk was Mannie als dienstmeisje werkzaam in diverse gezinnen. In haar trouwen was ze thuis en zorgde ze voor het huishouden en de kinderen.

Na de ambachtsschool was Herman werkzaam als elektricien en later als bliksemafleider monteur door het hele land. In 1954 trad hij in dienst bij Philips Zwolle tot 1989 en toen de VUT in zicht kwam werd daar gretig gebruik van gemaakt. Er kwam toen tijd voor diverse hobby’s zoals puzzelen, wandelen en de bloementuin en technisch Lego. Mannie mocht graag breien. Het echtpaar woont nog steeds zelfstandig zonder hulp al 56 jaar aan de Bilderdijkstraat, in goede gezondheid. Uit het huwelijk zijn twee dochters en een zoon geboren, vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer