Dancetour Zwolle in volle gang

Zwolle – Dancetour Zwolle is in volleg gang. Op het evenemententerrein van Park de Wezenlanden klinken de beats van het gratis toegankelijke danceevent en wordt er door duizenden partypeople feest gevierd. In een tropisch sfeertje brengen verschillende DJ’s tot 22:00 hun beats ten gehore. Het programma bestaat uit zowel lokaal talent als nationale top DJ’s. Op social media valt op dat Dancetour nog niet de zee van klachten oplevert als edities van eerdere dancefeesten op het stadspark. De 83-jarige schaatslegende en Elfstedentochtwinnaar Reinier Paping, die vlakbij het provinciehuis woont en nieuwsgierig op afstand kwam kijken, weet er wel raad mee: "ik ben hier veel te jong voor. Ik hoop dat de jeugd veel plezier heeft".

 

dancetour_2014-1.jpg 

 

Erg druk was het zondagmiddag nog niet, kennelijk zocht iedereen met het mooie weer de verkoeling op van het water. De organisatie verwacht zondagavond het bezoekersaantal van 8.000 personen te benaderen. Dat was ook vorig jaar de score. De winnaar van de Pepsi DJ Clash (contest), Vin Postéga, beet 13.00 uur het spits af. Na de opening van het lokale talent zijn achtereenvolgens Julian Calor, Firebeatz, Dannic, La Fuente, Jordy Dazz en Bassjackers te zien. Uiteraard is ook de vaste host van het Dancetourseizoen 2014 MC Boogshe, die ooit in Zwolle woonachtg was, aanwezig om de DJ’s te ondersteunen.

 

dancetour_2014-10.jpg

 

dancetour_2014-15.jpg 

 

dancetour_2014-6.jpg 

 

Via Lees verder meer foto’s… 

Dancetour is uitgegroeid tot een landelijk platform met ruim 175.000 bezoekers en een online bereik van 2.5 miljoen. Bij dit gratis toegankelijke dance event geniet je samen met je vrienden en bekenden van de beste muziek van zowel top DJ’s als talenten en dat in je eigen stad. Dancetour staat voor ‘Bringing people Together’ en biedt naast 12 Dancetour evenementen ook de Pepsi DJ Clash competitie met 350 deelnemers, de Mixperience voor mensen met een beperking en virtuele stageplekken voor ROC studenten uit heel Nederland.

dancetour_2014-22.jpg 

dancetour_2014-2.jpg 

dancetour_2014-3.jpg

dancetour_2014-4.jpg

dancetour_2014-5.jpg

dancetour_2014-17.jpg

dancetour_2014-7.jpg

dancetour_2014-8.jpg 

dancetour_2014-9.jpg 

dancetour_2014-11.jpg 

dancetour_2014-13.jpg

dancetour_2014-14.jpg

dancetour_2014-16.jpg

dancetour_2014-12.jpg 

dancetour_2014-21.jpg

dancetour_2014-20.jpg

dancetour_2014-18.jpg

dancetour_2014-19.jpg

Artikel delen:
Reacties 70
 1. Ik heb geen geluidsoverlast en zou er normaal gesproken -gezien de opkomst- ook geen enkel probleem mee hebben. Ook was het wel lawaaiig.

  Alleen nu hou ik er een erg wrange smaak aan over. Waarom moet dit doorgang vinden, ik ben in ieder geval totaal niet in de stemming voor zo’n feestje! Of sla ik nu de plank mis?


  Maak melding

 2. Hey kattekop, ik denk dat het juist goed is om het leven te vieren!! Het is goed om stil te staan bij het verdriet wat er is in Nederland, maar vier je leven! wij zijn er en dat mag!!  Maak melding

 3. Misschien is het een idee dat organisatoren van andere festivals in de leer kunnen bij deze. Blijkbaar kán er dus wel een dancefeest plaatsvinden zonder overlast te geven. Of is het programma aangepast ivm de vliegtuigramp?


  Maak melding

 4. sorry hoor marleen, maar ik vind dat jij er wel heel snel over heen stapt wat er in oekraine is gebeurt! We moeten het leven weer gaan vieren na twee dagen? Die mensen zijn nog niet eens begraven! Ik denk als jouw nabestaanden in dat vliegtuig hadden gezeten, dat jij daar dan niet stond te feesten! Er zijn duizenden mensen in nederland heel verdrietig en daarvan staat het leven nu even stil. Ik vind het persoonlijk nogal ongepast om nu feest te gaan vieren. Ik snap ook niet dat zo’n organisatie zo’n evenement niet afgelast. Is het zoveel gevraagd om het een week een beetje sober te houden? Er is niet eens een dag van nationale rouw geweest! Ik snap dat het leven doorgaat, maar een beetje respect voor de mensen die nu het leven hebben gelaten. Er zijn bijna 300 mensen vermoord en sommige liggen daar nog steeds in het korenveld! Het is nog maar de vraag of de lijken nog wel terug gaan komen, nu die rebellen zelfs die koeltreinen tegenhouden. En hopelijk krijgen de slachtoffers een waardig afscheid! Het is een schande wat daar gebeurt! Maar feest gerust lekker verder!  Maak melding

 5. @Marleen123

  Blijkbaar snap je mijn tekst niet helemaal:

  Persoonlijk roept het bij mij een boel ergernis op dat mensen zoals jij daar nu feest zitten te vieren. En als ik de foto’s zie, word ik gewoon boos.

  Niet vanwege de geluidsoverlast, maar omdat het niet de tijd is om lekker vrolijk en stuiterend te hossen op muziek.


  Maak melding

 6. @kattekop

  Het is heel erg wat er in Oekraïne is gebeurt. Maar dat betekend toch niet dat er het hele weekend geen feesten mogen zijn.


  Maak melding

 7. @kattekop, hou op met misbruik maken van de situatie. Hoezo rekening houden, zijn daar protocolen voor dan ? Ik kan s morgens een kaarsje aansteken voor de overledenen ( moord is niet bewezen) en s middags gaan feesten. Ik zie er het probleem niet van in hoor en denk zelf dat jij drama amuseert en dat jou in leven houd. Get a live.

  Herdendkingsdienst van Buch mogen mee maken was een groot feest.


  Maak melding

 8. @sanne, zoiets wordt niet zomaar geannuleerd. Wie betaald de kosten dan? Het is een gratis evenement. Als je het niet gepast vindt om erheen te gaan dan ga je toch niet?


  Maak melding

 9. Derk,

  Jouw respectloze reactie naar mij toe (“hou op met misbruik maken”) geeft denk ik ook wel hoe jij in het leven staat: Respectloos naar anderen toe en lak aan de gevoelens voor anderen.

  Ik ben gestopt met lezen na je “moord is niet bewezen”. Iemand die zoveel zit te zwammen (omdat zijn feestje in gevaar komt?), kan ik onmogelijk serieus nemen.

  @Robbin
  Dat is een risico wat je als organisator nou eenmaal loopt. Er kan altijd wat gebeuren, waardoor je moet afgelasten.


  Maak melding

 10. @Kattekop,

  Misselijkmakend hoe jij een situatie als Oekraïne misbruikt om mensen een slecht gevoel aan te praten of in een kwaaddag licht te stellen. Dit is een vrij land en iedereen gaat op een andere manier om met verdriet. Bovendien heb ik het gevoel dat je geilt op dramatiek en aandacht.

  Moeten de Nederlanders nu ook massaal terugkomen van vakantie? We mogen immers geen plezier hebben volgens jou.

  Persoonlijk ben ik furieus wat betreft de situatie in Oekraïne maar heb ik behoefte aan afleiding. Om de 30 min wordt je geconfronteerd met nieuwtjes waar je bloed van gaat kolken maar het lijkt me niet gezond als ik mezelf depressief maak.  Maak melding

 11. @kattekop het is niet mijn feestje dat ten eerste. Respect heb ik voor een ieder mens, begrip dat is wat anders jij loopt toch altijd te zeuren over geluidsoverlast in de binnenstad en nu grijp jij deze droevige gebeurtenis aan. Ten derde nederlandse regering ( in tegenstelling tot andere regeringen/parlementen) heeft nog steeds niet gezegd dat het een aanslag was cq moord, dus wat bazel ik?

  Als de regering iets meer respect voor de slachtoffers had gehad waren deze desnoods met militair optreden al wegehaald.

  Oogkleppen ophoude kattekop en in je straatje blijven kijken


  Maak melding

 12. Wat mij opvalt is dat de festivalgangers totaal geen respect hebben, niet voor de situatie in de Oekraïne, maar ook niet voor de reageerders hier.

  Het is in Zwolle: ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke.


  Maak melding

 13. Ik vraag mij nu toch wel het volgende af: Hebben diegenen die nu zeggen dat het feest geannuleerd had moeten worden, afgelopen vrijdag vrij genomen van hun werk om respect te betuigen voor de nabestaanden?

  Evenementen als dit zorgen voor best wel wat werk (organisatie, artiesten, opbouw stage en terrein, beveiliging, barpersoneel etc) Voor al die mensen betekend annulering van het feest simpelweg ook minder inkomsten (of zelfs verlies draaien). Annulering betekend (forse) financiële consequenties voor meerdere partijen waar de verzekering ook niet voor opdraait. Daarnaast is het onmogelijk om het dan maar een weekje later te doen, gezien het feit dat de organisatie zich aan de vergunning moeten houden en je die niet even binnen een week geregeld hebt.

  Lekker makkelijk om kritiek te hebben maar wie o wie hier zou zelf zijn eigen inkomsten laten schieten vanwege ‘principes’?


  Maak melding

 14. @Trudie

  Hoe weet jij dat nou. Denk je nou echt dat alleen in Zwolle dit soort evenementen zijn dit weekend? Bij sportevenementen was het vandaag ook feest.

  ik vind dit een vieze smerige lage opmerking van je. Iedereen toont zn respect op een eigen manier.

  Lees eens reacties op internet en op bijv youtube. Dan weet je pas wat respectloos is. Daar is het doorgaan van dit feest niks bij


  Maak melding

 15. Is er van te voren van het feest wel een minuut stil geweest of dat er voor aanvang iets over gezegd is? Dat is het minste wat je kunt doen.


  Maak melding

 16. Waarom waren de kroegen niet dicht gisteren? eergisteren? dat zou dan toch ook niet kunnen?? ook daar word een feestje gevierd.

  zwak zwak zwak om zo’n ramp erbij te betrekken om aandacht te mogen ontvangen.. dat is pas respectloos!!!  Maak melding

 17. Wat Sanne schrijft. Je kunt even een stilte inlassen aan het begin. Ik weet niet of dat gedaan is of dat er op een andere manier aandacht aan besteed is. Maar afgelasten is niet nodig.

  Ik begrijp niks van de onbehoorlijke aanvallen van Derk en Robot op Kattekop. Zij vertelt hoe zij eronder staat… Kennelijk niet jullie mening, ook niet de mijne, maar respecteer elkaar. Er is oorlog genoeg in de wereld. De reactie van P op Trudie kon overigens ook niet.

  Rest mij nog te zeggen dat Harry mij steeds weer verbaast met zijn fotowerk. Prachtige foto’s weer.


  Maak melding

 18. Ook geen gezeik hier hey, iedereen verwerkt zijn verdriet op zijn/haar manier. Maar ondertussen gaat het leven helaas gewoon door. Kattenkop tip: koop een blafband doe het om en blaf. Blaf zo hard je nooit geblaft hebt.


  Maak melding

 19. Persoonlijk vind ik het heel tragisch wat er is gebeurt, maar vind ook dat een ieder zijn eigen keuze mag maken hoe daar mee om te gaan.
  De 1 vind zijn heil in de kerk, de ander door een kaarsje te branden, weer een ander door een condoleance register te tekenen of bloemen te leggen op Schiphol of ergens anders. Denk dat het prettiger is voor de nabestaanden om te lezen hoe iedereen mee leeft ( op welke manier dan ook ) dan de reacties van mensen die elkaar lopen te bekritiseren.

  Ik wens dan ook alle nabestaanden van deze ramp alle kracht toe.
  Ik brand vanavond wederom een kaarsje!


  Maak melding

 20. RTV Oost:

  Stilte voor slachtoffers MH17 tijdens Dancetour Zwolle met 8000 bezoekers

  Tijdens het dance-evenement Dancetour in park De Wezenlanden in Zwolle is een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 afgelopen donderdag.

  Eén van de slachtoffers van de ramp komt uit Zwolle. Het gaat om Tamara Ernst. De organisatie vond het gepast om daar bij stil te staan.Marjolein (via Twitter):
  Dancetour Zwolle was top met La Fuente als eindbaas. En een zeer indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers van de vliegtuigramp.

  [/quote]


  Maak melding

 21. @ bernard

  Nee trudies reactie was lekker. Gelijk er vanuit gaan dat niemand respect toont die naar het feest is geweest.

  Maar mooi om te zien dat er een minuut stilte is geweest. Had ook niet anders verwacht.  Maak melding

 22. @ bernard, mijn frustratie is juist gebaseerd op het gevoel dat kattenkop anderen niet respecteert door de eigen mening op plaats 1 te zetten. Dat komt door meerdere reacties vaak op specifieke onderwerpen. Dat is mijn gevoel en mening en daar kan ik niks anders van maken.

  Welterusten.  Maak melding

 23. Inderdaad heel gepast zoals de ramp herdacht is op dit feest. Maar kom op, iedere dag sterven er 24000 mensen aan honger. Nog steeds. Dat vinden we inmiddels ‘gewoon’. En als er een vliegtuig uit een ander land was neergehaald hadden we ‘o wat erg’ gezegd en waren we doorgelopen. Maar omdat een groot deel van de slachtoffers nu toevallig op hetzelfde stukje grond geboren zijn als wij, is het plotseling zo ongeveer het grootste drama ever…??? Begrijp me goed, het is echt afschuwelijk, maar een beetje relativeren op mondiaal niveau lijkt me wel zo gepast na slachtoffers van andere misstanden en rampen…


  Maak melding

 24. Wow een minuut stilte en daarmee is alles opgelost? 1 minuut stilte voor 298 vermoorde mensen en daarna gauw feestvieren!

  Ik ad eigenlijk ook géén andere reactie verwacht, zoals een ander al zei, ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke.


  Maak melding

 25. “Dingen gebeuren gewoon. Ze hadden op een vlucht eerder kunnen zitten. Een vlucht later. Op een andere dag, naar een ander land. En zo zijn er ontelbaar permutaties van een situatie die elk geloof te boven gaat. Dingen gebeuren gewoon. Zonder reden. De nabestaanden huilen, maar de wereld draait door. Op de stand van zaken in de natuur heeft het geen enkel effect. Nabestaan, dat is wat we doen. Ik zie de zon opkomen en besta na zij die niet meer bestaan.”

  Nabestaande in de Volkskrant


  Maak melding

 26. Schitterend feestje gehad. Die paar regendruppen stelden niets voor. De minuut stilte was ook indrukwekkend. Heel Nederland leeft mee, maar ook heel Nederland feest!


  Maak melding

 27. Wow een minuut stilte en daarmee is alles opgelost? 1 minuut stilte voor 298 vermoorde mensen en daarna gauw feestvieren!

  Ik ad eigenlijk ook géén andere reactie verwacht, zoals een ander al zei, ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke

  Is het je nieuwe doel geworden om festivalgangers en de organisatoren structureel zwart te maken?
  Alsof het annuleren van het feest wel alles had opgelost, maar dat was jou als fervent tegenstander van muziekfestivals natuurlijk wel goed uitgekomen.

  Ik blijf het werkelijkwaar walgelijk vinden om de tragedie in Oekraïne aan te grijpen om daarmee andere mensen die iets doen waar jij het niet helemaal mee eens bent, zwart te maken. Over lijken gaan noemen we zoiets geloof ik. En maar roepen dat juist de ander asociaal is, duidelijk gevalletje van niet weten wat zelfreflectie is.

  Maar voor je gemoedsrust, dit was het laatste grootschalige outdoor muziekevenement in Zwolle. Pas ergens achterin April 2015 zal wel weer het eerste evenement zijn. Veel plezier met je welverdiende rust en vergeet in die tijd niet om nieuwe argumenten te bedenken om de door jou gehate feestgangers weer zwart te maken zodra het nodig is.  Maak melding

 28. Zo kan een dancefeest dus ook gevierd worden; zonder een constant aanwezige zware basdreun! Gezien de foto’s en de geluiden van mensen die er bij waren was het feest er niet minder om.
  Daar kunnen de andere festivals nog een voorbeeld aan nemen!!!

  Triest wat er met de passagiers op de aangehaalde vlucht gebeurd is.
  Er bij stil staan doe ik op mijn eigen manier en dat hoeft niet door anderen of de overheid opgelegd te worden.  Maak melding

 29. Triest wat er met de passagiers op de aangehaalde vlucht gebeurd is.
  Er bij stil staan doe ik op mijn eigen manier en dat hoeft niet door anderen of de overheid opgelegd te worden.

  Helaas niet nee, helaas niet! Als ik burgemeester was geweest……


  Maak melding

 30. Maar onze burgemeester op vakantie en die komt echt niet terug!

  Van der Laan van Amsterdam wel, zo zie je maar weer wie wel zijn verantwoording neemt en wie niet.


  Maak melding

 31. @kattekop: Wat wil jij dan, dat wij met z’n allen op commando gaan zitten brullen, net zoals dat in Korea, China en dat soort landen gebeurt? Gelukkig leven we in een vrij land en mag iedereen zijn / haar gevoelens ook op eigen wijze beleven en uiten.

  Er gaan elke dag mensen dood, aan ziektes, ongelukken, moord, mishandeling en noem maar op. Bij hoeveel mensen daarvan sta jij stil?


  Maak melding

 32. Mij,

  Als het aan mij persoonlijk had gelegen: Ik had het feest verboden en daarop scherp toegezien. Veel mensen zijn niet meer in staat een ethische afweging te maken. Welnu, ik had daar graag een handje bij geholpen door middel van een verbod. Helaas pindakaas, dit zal voor mij nooit realiteit worden. En daar heb ik me bij neer te leggen, de meerderheid beslist….

  Neemt niet weg dat dit mijn mening is en blijft.  Maak melding

 33. Ik begrijp de meerwaarde niet van het eventueel afgelasten van het bovengenoemde festival, iets wat totaal geen connectie heeft met deze verschrikkelijke ramp.
  Ergens heb ik het idee dat bepaalde mensen ?berhaupt dit soort feesten niet wenst en vooral niet op zondag.
  Maar dat terzijde..


  Maak melding

 34. @ Kattekop,

  Vragen vragen en nog eens vragen…

  – Hoelang is het ethisch verantwoord is om te rouwen volgens jou?
  – Op welke manier zou je scherp toezicht houden?
  – Welk type beroep mag je wel uitvoeren zonder door jou als respectloos te worden aanschouwt?
  – Hoe bepaal je welk type ramp je om moet rouwen volgens jou? (geografisch? casualties?)
  – Om welke historische rampen rouw jij nog steeds?
  – Op welke manier rouw je dan?
  – Waarom ben je geen burgemeester?

  Mijn persoonlijke mening is dat iedereen zelf mag invullen hoe een ieder rouwt en dergelijke rampen beleeft. Buiten dat om wens ik alle nabestaanden en familie alle sterkte en kracht toe!  Maak melding

 35. Ik begrijp de mening van Kattekop wel. zij gaat er van uit dat het hele land in rouw is en dan kan het inderdaad een keuze zijn om het hele festival af te gelasten, hoewel ik die éne minuut een veel sterker symbool vind.
  Maar het hele land ís niet in rouw! De media willen ons dit wel laten geloven, maar het is niet zo! Ik ken niemand die iemand kent die iemand verloren heeft door deze ramp. Volgens de media ben ik dan dus ook een vreemde. Komop: in Syrië sterven er wekelijks meer dan 500 onschuldige mensen door oorlogshandelingen. Het komt niet eens in de Jounaals! Bedenk wel dat die raket die het vliegtuig uit de lucht schoot gefabriceerd is door Rostec, Jachthavenweg 130, Amsterdam. Toch mooi dat ons Nederlandse bedrijfsleven zo succesvol is? Alle reden om feest te vieren.


  Maak melding

 36. Waarschijnlijk is dat een via via constructie waardoor dit bedrijf weinig belasting in Nederland hoeft te betalen Bernard, maar wordt de daadwerkelijke raket gewoon in Rusland geproduceerd.


  Maak melding

 37. hallo wanneer krijgen wij ook eens een keer een festival bijvoorbeeldt op het trapveldje bij ons is niet veel te doen.


  Maak melding

 38. @Sanne: in dit geval lagen de doden t.t. van het festival nog voor een groot deel in het open veld. Ik vind het bizar om dan feest te gaan vieren.


  Maak melding

 39. @sanne, @ribo, waarom willen jullie zo graag de festivalgangers koppelen met de ramp in Oekraïne? Ribo verdraait zelfs de feiten om het nog erger te laten klinken. Schandalig. Waarom hoor ik niks over de kermis in Tilburg die gewoon plaatsvind of wat dacht je van grand slam beachvolleybal, tour de france en andere festiviteiten.

  Rouwen jullie ook een week wanneer er 300 meisjes door boko haram zijn ontvoerd, verkracht en vermoord? Dragen jullie nog kleding van de grote winkels waarbij er duizenden zijn omgekomen in India?

  Focus je liever op het positieve in plaats van te vingerwijzen en azijnzeiken.


  Maak melding

 40. @Robot: schaam je je niet? 300 onschuldigen worden vermoord en je gaat diegenen die vragen om respect voor de nagedachtenis van hen uitmaken voor rotte vis. Dat je denkt dat het doorgaan van dit evenement acceptabel is is een ding, maar je lasterlijke opmerkingen gaan echt veel te ver.


  Maak melding

 41. ribo, schaam jij je niet?? lees nog eens wat robot allemaal heeft gezegt??

  je bent echt respectloos bezig.. te pijnlijk gewoon..


  Maak melding

 42. “diegenen die vragen om respect” ??????

  Is dit hoe jij vraagt om respect? Het veroordelen van mensen die niet dezelfde opvatting hebben omtrent het rouwen van (deze) tragische gebeurtenis?

  Dit heeft niks met het vragen naar respect te maken maar met het opleggen daarvan.

  Laat een ieder voor zichzelf bepalen wat hij/zij doet om dit verlies te verwerken. Respect dient uit jezelf te komen en niet van een ander.


  Maak melding

 43. feit is dat het festival gewoon doorgang heeft gevonden en dat er aandacht is besteed aan de ramp door een indrukwekkende minuut stilte. (zoals bv bij voetbalwedstrijden de komende tijd gebeurd)

  als iemand het belachelijk vind dat het feest doorgegaan is is dat zijn/haar probleem. (laten die mensen bv hun kinderen ook niet zwemmen met dit mooie weer? want oh ze mochten eens lol hebben…

  hoe hard het ook is.. het leven gaat gewoon door.
  ik ga dit weekend ook gewoon op vakantie hoor en ga dan ook veel plezier maken maar ik zal er ook zeker bij stil staan. (bv bloemen leggen) ben ik dan ook een slecht mens??  Maak melding

 44. @Evert: Robot probeert over de ruggen van de slachtoffers van boko haram zijn respectloze gedrag te verdoezelen. Ik hoop dat ie zijn posting nog eens herleest en dan eens nadenkt.

  @Robot: het enige wat ik gezegd heb is dat ik niet begrijp dat mensen hier zin in handen. Waarom is het nodig om daarvoor mij en anderen die heel geschokt zijn door de gebeurtenissen in Oekraïne zo te schofferen? Is het zo moeilijk om maar het minste beetje respect op te brengen voor diegenen die een andere mening hebben dan jou?


  Maak melding

 45. Ben net terug van vakantie. Maar, wat staan mensen elkaar hier naar het leven zeg. Schrik er gewoon van, men wenst elkaar nog net niet dood hier. Zowel voor- als tegenstanders

  Voor bijna iedereen die hier gereageerd heeft: FOEI!!! Met blote benen naar bed vanavond!


  Maak melding

 46. De reactie was gebaseerd op een eerder stukje wat ook over het feest ging. Meisje uit Zwolle overleden door ramp, vlaggen hangen halfstok, maar het feestje in het park gaat wel door. Kwam een beetje raar over! Maar dat is mijn mening. Iedereen doet maar fijn wat die zelf wil doen. Wel mooi dat er even bij stil is gestaan met een minuut stilte!


  Maak melding

Reageer