Deel plafond parkeergarage Zwolle-Zuid laat los

Zwolle – Door nog onbekende oorzaak is zondagvond rond 22.15 uur een deel van het plafond van de ingang van de parkeergarage van winkelcentrum Zwolle-Zuid naar beneden gevallen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

hve-20140720-4016.jpg

Een getuige ter plekke vertelde Weblog Zwolle dat hij met de auto de parkeergarage binnen wilde rijden en zag dat er geen licht brandde en een plaat van het plafond naar beneden was gekomen. Waarschijnlijk heeft een hoog voertuig het plafond geraakt waardoor het beschadigd werd. De verbaasde Zwollenaar belde daarop het alarmnummer. Twee brandweerauto’s en een politieeenheid kwamen poolshoogte nemen. Enkele brandweerlieden hebben meerdere platen uit het plafond naar beneden getrokken om te voorkomen dat voertuigen of personen schade zouden oplopen. 

hve-20140720-4020.jpg

hve-20140720-4014.jpg 

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Als ik zo afga op deze foto’s lijkt het er onder meer op dat er op het laatste stuk van de systeemhoofddragers (die lange “strippen”) geen ophanging is geplaatst, waarschijnlijk omdat dat te moeilijk was met de aanwezige luchtkanalen / betonnen dragers (moeilijk te zien wat het precies zijn) die zich zo te zien heel dicht boven het plafond bevinden. Ook bij een aanrijding komen dragers niet makkelijk naar beneden, zoals nu dus wel het geval is.


  Maak melding

 2. Het winkelcentrum is bij de uitbreiding goedkoop en snel afgerafeld en dan komen dit soort zaken naar een tijdje voor de dag.Als bewoners van dat centrum weten we er al genoeg van .Komen veel narigheden tegen ook bij de woningen maar er wordt niks goed opgelost.De projectontwikkelaar Provast heeft hier goed gefaald


  Maak melding

 3. Het is geen gevolg van goedkoop of slecht bouwen van een parkeergarage, maar het gevolg van een ongeluk met een auto, waarop 2 fietsen waren geplaatst op de dakdragers. Fietsen uiteraard behoorlijk beschadigd, maar ook dus veel schade aan de parkeergarage. De actie van brandweer en politie wad niet nodig geweest, omdat er al een routine-controle had plaatsgevonden.


  Maak melding

 4. @jeppoos ik heb gebeld. Kon natuurlijk ook niet weten toen ik uit het werk kwam dat er al was gecontroleerd. Ik belde overigens niet het spoednummer maar toch kwam de brandweer met sirenes aan naar de garage. En ik weet niet of je het goed gezien had maar de platen en draag balken zaten behoorlijk los toen de brand weer er bezig was


  Maak melding

 5. De krant heeft het volgende bericht van WLZ overgenomen:

  Bij de inrit van de parkeergarage bij winkelcentrum Zwolle-Zuid is zondagavond het plafond beschadigd.

  Een automobilist die naar binnen wilde rijden zag enkele platen uit het systeemplafond op het wegdek liggen. De brandweer heeft de situatie geïnspecteerd en uit voorzorg nog enkele plafondplaten verwijderd. Vermoed wordt dat de schade is veroorzaakt door een te hoog voertuig.


  Maak melding

 6. Hallo Jeppoos, ga je nu ook een nieuw plafond (en de kosten van de inzet van de brandweer en politie) betalen. Of schrik je daar nu van?


  Maak melding

 7. @jeppoos Het kan wel een ongeluk zijn, maar dat betekent niet dat het plafond goed in elkaar zit. Zo’n systeem als dit is natuurlijk niet ingesteld op een botsing (in een sporthal is dat bijv. vaak wel het geval), maar als het volgens de normen is gemonteerd, zouden bepaalde dingen niet kunnen of mogen gebeuren.

  Enfin, het belangrijkste is uiteindelijk dat er niemand gewond is geraakt en dat het enkel bij materiële schade is gebleven.


  Maak melding

 8. Zit er bij de ingang van die parkeergarage geen hoogtebalk?
  Je zou toch denken dat een te hoog voertuig bij een hoogtebalk al zou merken dat hij te hoog is en daardoor de nu ontstane schade had kunnen voorkomen…


  Maak melding

 9. Als huismeester van de parkeergarage heb ik een toelichting willen geven. Inderdaad kon de melder niet weten, dat er een routine-controle had plaatsgevonden en is het ook niet erg, dat de melding is gedaan. En op onzinnige antwoorden (kaasdev) ga ik niet in. En van de constructie van het plavond weet ik technisch gezien ook niks. Er hangt inderdaad een maatbalk, maar die is hard geraakt, ook met schade en mevrouw heeft deze confrontatie niet opgemerkt. Ik zal verder niet meer reageren.  Maak melding

 10. Kun je ook dom noemen Plantje, maar als je echt niks in de gaten hebt rij je gewoon door, zoals deze (bejaarde?) dame in dit geval.


  Maak melding

Reageer