Dancetour Zwolle geen last van noodweer

Zwolle – Op zondag 20 juli vond in Park de Wezenlanden te Zwolle de zevende editie van het Dancetourseizoen 2014 plaats. Ondanks de wisselvallige weersvoorspellingen wisten 8.000 bezoekers het gratis toegankelijke dance event te vinden.

20-7-2014-26.jpg 

Lokaal talent Vin Postéga had de eer om het evenement te openen en werd daarna opgevolgd door collegaDJ’s Firebeatz, Julian Calor, Dannic, La Fuente, Jordy Dazz en Bassjackers. De organisatie was voorbereid op het voorspelde noodweer. Echter bleef dit gelukkig uit en heeft het feest alleen enkele regendruppels onder vonden. Daarnaast was er gedurende het evenement ook gepaste aandacht voor de vliegtuigramp van afgelopen donderdag. In samenwerking met de DJ’s, MC Boogshe en het publiek werd er één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de ramp.

20-7-2014-50.jpg

20-7-2014-60.jpg

20-7-2014-35.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

Dancetour is uitgegroeid tot een landelijk platform met ruim 175.000 bezoekers en een online bereik van 2.5
miljoen. Bij dit gratis toegankelijke dance event geniet je samen met je vrienden en bekenden van de beste
muziek van zowel top DJ’s als talenten en dat in je eigen stad. Dancetour staat voor ‘Bringing people
Together’ en biedt naast 12 Dancetour evenementen ook de Pepsi DJ Clash competitie met 350
deelnemers, de Mixperience voor mensen met een beperking en virtuele stageplekken voor ROC studenten
uit heel Nederland.
 
 20-7-2014-2.jpg
 
20-7-2014-63.jpg  
 
20-7-2014-8.jpg 
Artikel delen:
Reacties 19
 1. Tof feest! 😀 en zelfs de meest notoire zeurpieten van Zwolle hadden volgens mij niks te klagen aangezien het al zeer vroeg was afgelopen was..


  Maak melding

 2. Idd. weinig van te horen geweest, zelfs toen het windstil was.

  Gaan de andere festivalorganisatoren dit navolgen?
  Want het was er volgens mij niet minder leuk en gezellig om.


  Maak melding

 3. @Mij, hou je er rekening mee dat dit festival terrein een stuk kleiner was in vergelijking met het bevrijdingsfestival, fusion of dance, hardschock e.d.?


  Maak melding

 4. Gisteren heb ik Dancetour het voordeel van de twijfel gegeven op basis van hun uitspraken vooraf.
  En inderdaad: tot het begin van de avond was er geen sprake van overlast en kon ik gewoon buiten zitten. Dus het is kennelijk best mogelijk feest te vieren zonder daarmee anderen 12 uur lang overlast te bezorgen. Waarom het in de avond ineens weer zo hard was dat ik binnen moest gaan zitten met alle ramen en deuren dicht, weet ik niet. Met de wetenschap dat het om 22.00 uur zou stoppen, was het wel te verdragen. Ik ben dus NIET één van de bellers. Vandaag heb ik alleen een hele zware hoofdpijn van de basdreunen ’s avond in plaats van de dagenlange heftige migraine als ik 12 uur lang aan de basdreunen ben blootgesteld.

  @Robbin: kunnen die andere festivals dan ook op een kleiner terrein.

  @Hans van Eijsden: de factor wind is inderdaad niet te beïnvloeden, het geluidsniveau wel.


  Maak melding

 5. @doermin, jij bent duidelijk een uitzondering op de regel en ik hoop dat je dat zelf ook beseft. Als ik je verhaal zo lees lijkt het net alsof je 2 meter van schiphol woont.

  En hoe *** dit ook allemaal voor je is hoop ik wel dat je begrijpt dat daar 8000 mensen een hele leuke tijd hebben gehad. En als ik dan heel eerlijk mag zijn dan vind ik dat het plezier van een meerderheid voorrang heeft tov een uitzondering.

  Zijn er toevallig (goedkope) oplossingen voor jouw specifieke probleem? Zoals een ‘noise cancelling’ koptelefoon of gehoorbescherming voor lage tonen?  Maak melding

 6. @Robot
  Ja, tijdens de meeste festivals lijkt het inderdaad alsof ik op 2 meter van schiphol woon.
  En nee, ik ben geen uitzondering op de regel, ik ben hooguit de uitzondering die het ook daadwerkelijk durft te benoemen. Het is een probleem dat overal bij festivals speelt. Zomaar even een link naar één van de vele resultaten op google als je zoekt op geluidsoverlast festivals:
  http://www.bewonersplatform-geuzenveldslotermeer.nl/downloads/20090520_Geluidshinder.html

  En ja, ik besef dat er 8.000 mensen een leuke tijd hebben gehad, daarom kon ik het gisteren ook verdragen.
  En daarom zou ik het zo fijn vinden als het met de festivals wat minder kan. Minder laagfrequent geluid van de basdreunen en stoppen om 22.00 uur.
  Laagfrequent (


  Maak melding

 7. @doermin, ik bedoel met uitzondering niet de overlast zelf maar de orde van grootte van de overlast. Ik ken in mijn familie, vrienden of kennissen niemand die meerdaagse migraine krijgt van muziekoverlast of ?berhaupt migraine heeft. En ik vind het daarom extra sneu want ik kan me voorstellen dat het een hel is.

  Toch hoop ik dat je begrijpt dat er veel behoefte is aan dergelijke feesten met de daarbij behorende tijdvakken en geluidsniveaus. Het is voor bepaalde genre muziek niet mogelijk om een specifieke frequentie te vermijden omdat dit de muziek helemaal verpest. En een maatregel zoals in het artikel om het feest onversterkt te laten plaatsvinden kan al helemaal niet want de muziek is digitaal en niet instrumentaal.

  Gelukkig voor jou is het festival seizoen afgelopen en komt er nu een lange periode van rust. Overlast zal er altijd zijn, helaas.

  Heb je overigens zelf maatregelen getroffen om de overlast te beperken? Volgens mij zijn oordoppen die bepaalde frequenties tegenhouden namelijk volop aanwezig en niet duur in aanschaf.  Maak melding

 8. @ Robbin
  Er zijn zo vaak festiviteiten in het park de Weezenlanden waar wij wel geluidsoverlast van ondervinden en nu dus een keer niet.

  Heeft m.i. dus helemaal niks te maken met de grootte van het terrein maar meer met diegene die de knoppen van de apparatuur bedient.


  Maak melding

 9. @mij, FOUT, het terrein is kleiner, dus er kunnen natuurlijk ook minder mensen op. De organisatie weet van te voren al wel ongeveer hoeveel mensen er komen. Je bent appels met peren aan het vergelijken. Hoe kleiner het terrein is, hoe minder volume je nodig bent.


  Maak melding

 10. Er zijn in totaal 13 klachten binnengekomen, meldt een gemeentewoordvoerder. “De meeste klachten zijn afkomstig uit de Wipstrik en de Pierik”, aldus de woordvoerder. “Vermoedelijk is de windrichting wat variabel geweest.” Het dancefestival Dancetour was afgelopen zondag in Park de Wezenlanden in Zwolle.

  Er was ook een klacht omdat het festival doorging ondanks de vliegramp.


  Maak melding

 11. De windrichting is vermoedelijk variabel geweest. Weer die verdomde wind. Heb ik dit goedkope excuus begin dit jaar niet eerder gehoord. Let op: dit excuus zal komt veelvuldig terugkomen in de bevindingen van de evenementenwethouder, welke hij na de vakantie zou presenteren.

  Blijkbaar denkt de gemeente dat je buiten moet staan met je vinger in de lucht om de windrichting te bepalen. Hoezo vermoedelijk, kijk gewoon vooraf op internet en je exact te weten komen hoe de wind staat. Of is het internet op het gemeentehuis afgeschermd???? amateurs.


  Maak melding

 12. Afgaande op bovenstaande reacties zijn de bezuinigingen in de geestelijke gezondheidszorg inmiddels langzamerhand merkbaar geworden. 😮


  Maak melding

Reageer