Fietsen langs de Zwolse uiterwaarden

Zwolle – De PvdA Zwolle organiseert op zondagochtend 27 juli om 10.15 uur een fietstocht langs de Zwolse uiterwaarden in het kader van het programma Ruimte voor de Rivier.

Zwolle en de IJssel zijn nauw met elkaar verbonden. Ter hoogte van de stad worden nog steeds werkzaamheden uitgevoerd om het gebied langs de IJssel te beschermen tegen hoog water. Redenen volop om deze bijzondere ontwikkeling te bekijken. Er wordt via de dijk gefietst langs de Scheller en Oldeneler buitenwaarden, het Engelse Werk en de Vreugderijkerwaard. Er wordt letterlijk stil gestaan bij de gegraven geulen, de dijkverlegging en de natuurontwikkeling langs de IJssel.De fietstocht eindigt bij schapenhouderij De Vreugdehoeve.

Burgerraadslid Herman Sieben die werkzaam is bij Staatsbosbeheer zal over het programma Ruimte voor de Rivier vertellen, maar ook over de bijzondere flora- en fauna-ontwikkeling die hierdoor tot stand komt. De fietstocht is bedoeld voor een ieder die geïnteresseerd is in de ontwikkelingen langs de IJssel. Plaats van vertrek: Regiokantoor PvdA. Diezerplein 33. De fietstocht duurt zo’n 2,5 uur.

Men kan deelnemen door een email te sturen naarzwolle.pvda@gmail.com.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Als ze dan langs de Spooldersluis fietsen kunnen ze ook eens kijken naar dit vreemde voorrangsbord voor fietsers. Auto’s wel voorrang maar geldt niet voor fietsers :):)

  Het bord staat op de Boeierweg vlak voor de brug van de Spooldersluis  Maak melding

 2. Dat is een heel mooi stukje Zwolle.
  “Zwolle en de IJssel zijn nauw met elkaar verbonden”
  las ik. Yep. Mooie actie van de organisatie.  Maak melding

Reageer