Bloemen voor huis Zwols slachtoffer MH17

Zwolle – Voor het huis van Tamara Ernst in de wijk Assendorp zijn door verschillende personen bloemen gelegd. De sportieve Zwolse was een van de vele slachtoffers van vliegramp MH17.

22-07-2014_bloemen_voor_de_woning_van_tamara_ernst_in_assendorp_.jpg 

Naast haar actieve lidmaatschap bij SV Zwolle handbal werkte Ernst bij Sportservice Zwolle en was ze reisleidster voor de organisatie Crusj. Minister-president Rutte heeft woensdag 23 juli 2014 tot dag van nationale rouw verklaard. Op deze dag komen de eerste slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 aan in Eindhoven.

Dat zal gebeuren in aanwezigheid van nabestaanden. Daarnaast zullen aanwezig zijn Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, minister-president Rutte en vice-minister-president Asscher, vertegenwoordigers van landen waarvan slachtoffers te betreuren zijn en andere hoogwaardigheidsbekleders.

Na de landing van de twee militaire vliegtuigen zal de aankomst in Nederland worden gemarkeerd met een trompetsignaal. Daarna zal er een minuut stilte in acht worden genomen. Iedereen kan zich hierbij aansluiten.

In verband met deze dag van nationale rouw heeft minister-president Rutte een bijzondere vlaginstructie uitgegeven om morgen van alle gebouwen van de rijksoverheid de Nederlandse vlag halfstok te voeren.  Gemeenten, provincies en Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigingen in het buitenland wordt verzocht dienovereenkomstig te handelen. Verder kunnen op verschillende momenten van deze dag klokken worden geluid. Dit laatste geldt met name gedurende 5 minuten voor aankomst van de vliegtuigen. Deze aankomst is voorzien om 16.00 uur.

Artikel delen:
Reacties 13
  1. Tamara, we kennen elkaar niet, maar rust zacht.

    Voor familie, vrienden en kennissen: Heel veel sterkte om dit zo plotselinge door een terrorist veroorzaakte verlies te dragen.

    Onbegrijpelijk.. Onschuldige mensen… 298.


    Maak melding

  2. Heel Zwolle en de rest van Nederland rouwt met jullie mee. Heel veel sterkte met het dragen van het verlies voor de nabestaanden.


    Maak melding

Reageer