Sacha de Boer bij presentatie gedichtenbundel

Zwolle – Op 13 augustus wordt bij Waanders in de Broeren de derde gedichtenbundel “Vertrouwen” van Bauke Liefers gepresenteerd. Dichter Bauke is groot fan van Sacha de Boer en zij neemt tijdens de feestelijke bijeenkomst het eerste exemplaar in ontvangst. 

Bauke Liefers lijdt sinds 1997 aan MS. Hij begon met schrijven in het begin van deze ziekte. “Mijn teksten gingen steeds meer op gedichten lijken. Ik publiceerde zo nu en dan in De Assendorper, een weekblad in Zwolle.” In 2005 publiceerde hij zijn eerst dichtbundel “Een Zoektocht”, en later ‘Die Ene Dag’. Met het overhandigen van het eerste exemplaar aan Sascha de Boer gaat een grote wens van Bauke in vervulling.

Mogelijk gemaakt door Zwolse organisaties
De druk en presentatie van Bauke’s derde gedichtenbundel “Vertrouwen” is mogelijk gemaakt door verschillende Zwolse bedrijven via Stichting Present. Tijdens de jaarlijkse PreSint actie (2013) van Present is het contact ontstaan met Bauke en is zijn droom om een derde bundel uit te geven door Sinterklaas mogelijk gemaakt. De bedrijven die dit mogelijk maken zijn Brouwers Accountants, deltaWonen, Hemmink B.V. , W&S Scholten Uitgeverij, Norbert Bosman Fotografie en Waanders in de Broeren.

Pre-Sint actie
Elk jaar in december gaat de Sint van Present met een aantal Pieten op pad. Daarbij trekken de partners van Present en lokale politici het pietenpak aan. Sint en de Pieten bezoeken verschillende organisaties in Zwolle met natuurlijk bijbehorende pepernoten. Er is tijd voor een praatje en iedereen mag natuurlijk bij Sint komen. Bewoners van de daklozenopvang, verslavingszorg, of mensen met een (verstandelijke) beperking ontvangen een cadeautje van Sinterklaas.

Present Zwolle
Als makelaar in vrijwilligerswerk biedt Present de mogelijkheid om je als kring/groep of als individu in je eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Dit kan door middel van Present-Projecten zoals een tuin of huis op knappen, met ouderen wandelen, etc. Ook kun je kiezen voor Present-Trajecten zoals het ‘adopteren’ van een gezin/ alleenstaande/ zorginstelling of door maatje te worden.

Artikel delen:

Reageer