Bijeenkomst in Zwolle op dag van nationale rouw

Zwolle – De dag van nationale rouw die de regering heeft afgekondigd voor vandaag, woensdag 23 juli, krijgt ook in Zwolle navolging. De gehele dag hangt de gemeente vlaggen halfstok, in het Stadhuis en het Stadskantoor is rond 16.00 uur een openbare bijeenkomst.

Rond 16.00 uur is er in de Burgerzaal van het Stadhuis aan het Grote Kerkplein en in het bedrijfsrestaurant van het Stadskantoor op het Lübeckplein een openbare bijeenkomst voor mensen die daar behoefte aan hebben. Via tv-schermen is daar de uitzending van de NOS Dag van Nationale Rouw te volgen en wordt na de landing van het eerste vliegtuig met stoffelijke resten van de slachtoffers een minuut stilte in acht genomen.

Namens het Zwolse college van burgemeester en wethouders is loco-burgemeester Nelleke Vedelaar aanwezig op de bijeenkomst in het Stadhuis. Mensen die op één van de locaties de bijeenkomst willen bijwonen, zijn vanaf 15.30 uur welkom. Sinds zaterdag kunnen in de hal van het Stadhuis en het Stadskantoor de condoléanceregisters voor de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 en voor de Zwolse Tamara Ernst getekend worden. Tamara Ernst is een van de 193 Nederlanders die zijn omgekomen bij de vliegramp. Het condoleanceregister kan ook digitaal worden getekend via www.zwolle.nl/condoleanceregister.

Eerbetoon
Vlak voor de aankomst van het eerste vliegtuig met stoffelijke resten van de slachtoffers in Eindhoven, naar verwachting rond 16 uur, zullen de Peperbusklokken geluid worden als eerbetoon. Na de landing wordt een minuut stilte in acht genomen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer