Chat Log 79

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 80 ) te voorzien. Ga gerust je gang! 

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen.

 

 

Artikel delen:
Reacties 760
 1. >:( Joppuh’s vraag in de wind geslagen

  Bericht door joppuh, op 24 juli 2014 13:59

  tussen 3 en 5 ben ik onderweg dus dan geen neiuw log openen svp!

  . Had verdeurie zelf de logopener ook wel ff aan Joppuh kunnen laten. Maar ik heb van bovenstaande posting alleen de 17.00 uur onthouden, waar ik op reageerde. Hoop dat Joppuh mij het voortijdig openen vergeeft.


  Maak melding

 2. En daar kom ik verrassend en tot mijn grote genoegen ineens Assendörper tegen op t terras, gezellig, en hij hef zien zus en zwager bij zich, kenne zien eeele familie zowat weh?


  Maak melding

 3. Hebben jullie met zijn vieren alvast een paar zetels gereserveerd voor het stratenfestival? Of is de bedoeling dat julllie elkaar daarvoor nog begroeten op het verblijvenswaardige terras van Stappie?


  Maak melding

 4. Oh ja, jij kiest met stratenfestival altijd voor de muziek. Belangrijk component in een keuze idd. Zo heb ik hier net de digitale radio van radio 1 naar Veronica geklikt. Wij gaan met stratenfestival altijd met zijn vieren. Blijven hangen als het ergens gezellig is en op de stiefel als we aan nieuwe invloeden toe zijn.

  Zal Jurassic Park (nu)eens youtuben.


  Maak melding

 5. Bedankt, we hadden ff gebak van een dankbare klant. Vind de muziek té…moet ik zeggen. Die zanger stelt zich nogal aan, het is wel een potje onvervalste ouderwetse hardrock. Blackmetal?


  Maak melding

 6. Ja, maar het werkt wel aanstekelijk, heb ze al twee keer in de Docter gezien live, tijdens de koninginnen nacht en de koningsnacht, lekker om uit de plaat te gaan. Old Rockers never die  Maak melding

 7. Ik haat de peppers, ze komen bij Veronica zo vaak voorbij, net als Anouk, Phil Colliins e.d. dat ik ze echt niet meer kan uitstaan! >:(


  Maak melding

 8. U2 komt volgens mij ook vaak bij Veronica voorbij (luister niet vaak) maar die ben ik nooooooooooooooooit zat. Roxette nu met Joyride….ook een heerlijke plaat, ga je vanzelf harder van rijden 😉


  Maak melding

 9. Ik luister Veronica alleen vanwege de gastbijdrages bij de filemeldingen op vrijdag middag. Qua muziek en dj’s hoef je het niet te doen.


  Maak melding

 10. Die gastbijdrages zijn idd leuk, da’s toch in verschillende talen en met verschillende accenten etc. Vind die moppen ook wel lachen, die tik ik wel eens aan als ik in de auto naar huis zit. Wie vind jij de beste dj van NL dan? Denk dat ik voor Giel Beelen ga, maar die muziek (momenteel) op 3fm deed me vanmorgen gelijk naar Veronica vluchten. Vond vrogger Inkel wel leuk en Frits Spits blijft de beste….ook later op radio 2. Precies de goede vragen, goed te pas, intelligent, gevoel voor humor….ben nog eens bij hem in zijn programma “Kruip in de huid van….” geweest. Kreeg ik heerlijke broodjes met lunch. Kroop in de huid van Felix Meurders, wat een radio (o.a.) man! Bleken vrienden te zijn overigens.


  Maak melding

 11. Heb niks met Giel Beelen, ook niet met dj’s in het algemeen trouwens. Vind derksen op radio rijnmond altijd goed. ingetogen presenteren met alleen feitelijke relevante informatie en hij draait zijn muziek gewoon af, zonder geblaat er tussendoor. Een heel andere Johan dan bij VI.


  Maak melding

 12. Da’s idd een 1e vereiste aan een dj

  feitelijke relevante informatie en hij draait zijn muziek gewoon af, zonder geblaat er tussendoor

  . Mooi beroep: radiodj. Een radiozender zonder dj, als Sky, vind ik ook nixxx. Vaak vinden dj’s zichzelf helaas te belangrijk.


  Maak melding

 13. @ Joppuh, wat doet Feyenoord eigenlijk met al dat transfergeld dat binnenkomt? Vandaag dit bericht weer in de TeleTroepToeTerT

  De Vrij wordt na zijn sterke optreden op het WK in Brazilië gevolgd door diverse topclubs. Lazio Roma wil hem al langere tijd inlijven, maar het is bekend dat ook Van Gaal zeer gecharmeerd is van de Feyenoord-speler. En geld is geen probleem in Manchester. Mats Hummels is volgens geruchten de eerste keus van United, maar de kopsterke Duitser wil naar verluidt bij Dortmund blijven.

  Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, heeft al aangegeven mee te willen werken aan een transfer van De Vrij.

  Steken ze ook nog wat in een nieuw stadion?


  Maak melding

 14. Wederom een aansprekende Youp:
  —–
  De Twittertoog

  Het gekrakeel van de dronkenlappen aan de Twittertoog was afgelopen week eigenlijk niet te doen. De ene zatlap brulde nog harder dan de andere. Rutte was een slappe zak, de koning en zijn vrouw lagen alweer hoog en breed te luieren op hun Griekse landgoedje naast hun buurman Vladimir met zijn rattenkop en Timmermans??..

  De barman, gepokt en gemazeld in zijn vak, hoorde het allemaal aan en knikte af en toe naar de lamme stamgasten. Soms wierp hij een blik op de televisie in de hoek van het café en begreep dat de situatie allemaal wat ingewikkelder lag dan zijn benevelde client?le doorlopend schetste. Het geluid van de tv stond niet eens aan.

  Eentje brulde dat het een truc van de Joden en de Amerikanen was. De CIA en de Mossad hadden het vliegtuig uit de lucht geschoten om de aandacht af te leiden van de oorlogsmisdaden in de Gazastrook. De rest beaamde dit. Een ander legde een verband tussen het eerder dit jaar verdwenen toestel van Malaysia Airlines en de MH17. Volgens hem had het te maken met moslims en een zelfmoordcommando. Dit beaamde de rest ook.

  De barman had binnenpret om het begrip sociale media waar iedereen onder de meest verdrietige foto??s Vind ik leuk met zo??n opgestoken duimpje zette, maar wilde niet hardop lachen. Daarvoor was de zaak te ernstig, te schrijnend. Hij wist ook niet precies hoe het zat, maar wist wel dat Rutte het heel goed en verstandig aanpakte, dat de koning en zijn vrouw een grote troost waren voor zowel het volk als de nabestaanden en dat Timmermans nog wel van zich zou laten horen. Hij zei dit niet tegen de bar. Hij zat lang genoeg in het vak om te weten dat je met dit soort ouwehoeren niet in discussie moet gaan.

  Ze bleven roepen. Marco Kroon moest er heen, of anders de Hells Angels samen met de Bandidos en Satudarah. Of Badr in zijn eentje. De barman schonk rustig door en klikte af en toe op Teletekst om de jongste ontwikkelingen te volgen. Niemand keek mee. Te druk met hun eigen gelijk.

  Soms belde hij even met zijn vrouw die hem zachtjes bijpraatte over Rutte, die inmiddels getelefoneerd had met Obama, Poetin, Merkel, Cameron en andere grote jongens uit zijn vak. En over Timmermans, die zich ondertussen het leplazarus reisde om in elk geval te zorgen dat de slachtoffers deze kant uit zouden komen. Meer kon hij niet doen.

  De paar keer onderweg naar huis of terug naar zijn werk hoorde hij op de autoradio constant rouwdeskundigen en verdrietanalisten. Allemaal zelfbenoemde wijsneuzen waar kennelijk behoefte aan is in dit soort dagen. De meest wijze woorden kwamen wat hem betreft van voetbaltrainer Johnny van ??t Schip, die een boycot van de WK 2018 in Rusland voorstelde.

  Mooi om dan van de zwevende Robin van Persie een grafisch logo te maken en dat te gebruiken om de andere voetballanden te overtuigen. De zwevende Robin als symbool van de vrijheid in de lucht. Onze vrijheid. Ieders vrijheid. We knallen elkaar niet het luchtruim uit!

  Onderhand schreeuwde de Twittertoog gestaag door. Nog steeds moesten Rutte en Timmermans het ontgelden. Het is druk op de kade, dacht de barkeeper, zoveel stuurlui. Paar weken geleden waren ze allemaal nog bondscoach. Toen ging het ook over afweersystemen.

  ⤸Zoveel blinden⤝, mijmerde hij zacht in zichzelf, ⤸gebruikt De Telegraaf daarom altijd zulke grote letters?⤝ Men vroeg wat hij zei?

  ⤸Niks⤝, antwoordde hij verstandig.

  Inmiddels zag hij in zijn krant hoe het verder ging. Lijkzakken, een koeltrein, knuffels, een per ongeluk gelezen dagboek, separatisten, misbruikte creditcards, opgenomen telefoons van overleden mensen, radeloze nabestaanden, ontroostbaar en volkomen stuk. Hij voelde een zachte misselijkheid. Aan de Twittertoog ging het rumoer gestaag verder. Eentje riep triomfantelijk dat Louis met 7-0 gewonnen had en Peter-Jan Rens en zijn kind weer bij elkaar zijn.

  Meneer Kaktus, dacht de barkeeper, dat zielige snorretje in die pyjama.

  Toen werd het stil in de kroeg. Op de televisie was een vliegtuig geland. In Eindhoven. Hadden Rutte en Timmermans geregeld. Men zag een bedroefde koning en een huilende koningin. De bar viel zomaar stil. Doodstil. Eigenlijk wilde weer iedereen commentaar gaan geven, maar de barkeeper smeekte voor het eerst in zijn loopbaan met de wanhoop in zijn ogen: ⤸Jongens, heel even niet! Nu even allemaal een paar minuten je bek dicht.⤝  Maak melding

 15. Feyenoord heeft met Lazio een akkoord bereikt over de transfer van Stefan de Vrij. Volgens De Telegraaf vertrekt de 22-jarige Oranje-international voor 8,5 miljoen euro naar de Italiaanse hoofdstad. Hij tekent een contract voor vijf jaar.

  Bron: Nos.nl


  Maak melding

 16. Ook al werd hij in verband gebracht met Barcelona, Jan Vertonghen verwacht komend seizoen gewoon voor Tottenham Hotspur te spelen.

  ——
  Belangstelling voor Ajacied: ‘Maar nog geen goede clubs’

  Maandag, 28 juli 2014 om 08:25

  Jasper Cillessen geniet nog van zijn vakantie, waardoor Kenneth Vermeer tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer even de eerste doelman van Ajax is. De keeper speelde zaterdag ook tegen Benfica en maakte een uitstekende indruk. Met een knappe redding bij een een-op-een-situatie en een gestopte strafschop sleepte Vermeer de 1-0 zege voor Ajax uit het vuur.

  Frank de Boer toonde zich na afloop bijzonder tevreden over Vermeer en zei dat hij hoopt dat de keeper in Amsterdam blijft. Vermeer heeft echter geen zin om een heel seizoen op de bank te moeten zitten en is daarom op zoek naar een nieuwe club. Volgens zaakwaarnemer Winnie Haatrecht is er voldoende interesse: “Maar nog niet van clubs waarvan ik denk ‘dat is een goede club voor Kenneth, iets dat hij echt wil'”, aldus de belangenbehartiger in het Algemeen Dagblad.

  “Iedereen kent de kwaliteiten van Kenneth”, vervolgt Haatrecht. “Die wedstrijd tegen Benfica was daar nog maar eens een bevestiging van. De transferperiode loopt nog tot 31 augustus, dus er is nog voldoende tijd.” Ajax heeft in ieder geval geen haast, want Cillessen is voorlopig nog niet klaar om te spelen. De eerste keus onder de lat mist sowieso de wedstrijden tegen PEC Zwolle om de Johan Cruijff Schaal en tegen Vitesse in de competitie en Vermeer kan zichzelf in deze duels dus in de kijker spelen. Mocht hij vertrekken, dan wil Ajax Diederik Boer van PEC aantrekken als vervanger.

  * Boer ben je dus op zeker kwijt
  —-
  Feyenoord verkocht deze zomer vooral spelers, maar het is de bedoeling dat de Rotterdamse club ook zelf nog de transfermarkt op zal gaan. Technisch directeur Martin van Geel heeft overlegd met trainer Fred Rutten, die versterkingen wil, en er kan ruim tien miljoen euro geïnvesteerd worden. Van Geel erkent dat vleugelaanvaller Héctor Villalba van het Argentijnse San Lorenzo een serieuze gegadigde is om naar De Kuip te komen.

  ⤽We hebben de kandidaten voor de versterking in beeld en zullen op korte termijn knopen doorhakken⤝, geeft de beleidsbepaler aan.
  —–
  Man.Utd. wil in de komende weken liefst 125 miljoen euro besteden aan de komst van vijf voetballers: Ángel Di Maria, Stefan de Vrij, Daley Blind, Mats Hummels en Thomas Vermaelen.

  Nieuws van voetbalzone.nl


  Maak melding

 17. “Staakt-het-vuren bij rampplek”

  maandag 28 jul 2014, 17:05 (Update: 28-07-14, 17:12 op NOS.nl)

  Oekraïne heeft beloofd dat in een gebied van 20 kilometer rond de plek waar de MH17 is neergestort een staakt-het-vuren van kracht blijft. Dat zei minister Timmermans na een gesprek met de Oekraïense president Porosjenko in Kiev.

  Het gebied waar niet gevochten wordt, heeft een dwarsdoorsnede van 40 kilometer. Rusland wilde een staakt-het-vuren voor het hele gebied, maar Oekraïne is bang dat daarmee een status quo ontstaat, waarin pro-Russische separatisten het hier voor het zeggen krijgen. “Dat Oekraïne dat wil voorkomen, kan ik ze niet kwalijk nemen”, aldus Timmermans.

  Tussenpersoon
  Porosjenko zei verder dat als onderzoekers langs afgesproken routes naar het rampgebied willen reizen, Oekraïne daar geen wegversperringen zal aanleggen. Er gaat een Nederlandse tussenpersoon naar de Oekraïense krijgsmacht, die informatie krijgt over de routes die de onderzoekers vanuit Donetsk naar het rampgebied kunnen volgen.

  Timmermans is teleurgesteld dat de onderzoekers gisteren en vandaag nog niet naar het gebied toe konden, omdat het er onveilig is.


  Maak melding

 18. @ Derk, klein biertje en een paar bitter lemon (ben met de auto) is goed. Bij het Strandhuis Milligerplas? Daar kom ik langs, kan niet eerder dan 16:20/16:25.


  Maak melding

 19. 😮 Wat schrikken afgelopen zaterdag. Liep met vrienden en de directrice over de Melkmarkt…man, ben er nog niet overheen. Heb er ook nog niemand over gehoord of nixxx over gelezen op www. In de vitrine van het Stedelijk een grote poster met deze man …naast die kerel met die witte kraag[/url]


  Maak melding

 20. Nederlandse onderzoekers wéér niet naar rampgebied (althans de kans lijkt wel heel erg klein…correspondent zoekt het ter plekke nog ff uit).


  Maak melding

 21. Helaas kan ik de foto van een proostende Prins Pils met Poetin en (een op de plaat onzichtbare) op tafel dansende Koningin Maxima, hier niet plaatsen 🙁


  Maak melding

 22. Ik mis ze ook Dick. Iedereen is langzamerhand afgehaakt. Ik ook, al lees ik sinds kort weer af en toe mee.
  Connenctie aanvragen; ga naar gebruikers (als je ingelogd bent), zoek tussen de gebruikers en dan zie je een tabblad connecties en dan kun je kiezen voor connectie aanvragen.
  Ik weet overigens niet of alle oude bekenden daar nog tussen staan.


  Maak melding

 23. Heee Appie, hoe is t r nou mee? Ik vind het ook saai worden nu ierdereen is afgehaakt, jammerrrr.
  Laten we niet weer verzanden in discussies over hoe en wie en waarom, maar gewoon weer ’s proberen het e.e.a. gezellig op te starten?


  Maak melding

 24. Eens Joppuh

  Laten we niet weer verzanden in discussies over hoe en wie en waarom, maar gewoon weer ’s proberen het e.e.a. gezellig op te starten?

  Bedankt Appie…nu zul je verdeurie net zien dat mevr(?).Vlinder zich niet meer laat zien bij de gebruikers. Misschien moet ik maar wat geduld hebben, da’s nogal kostbaar zeker in mijn geval.


  Maak melding

 25. @ Derk. Probeer je net te bellen…maar hij gaat niet meer over.
  Zaterdagmiddag red ik niet; komt wel een keer. Veel plezier op Terschelling (?). Sh*t dat wou ik ook wel 😮


  Maak melding

 26. Dit lukt niet Appie.

  Connenctie aanvragen; ga naar gebruikers (als je ingelogd bent), zoek tussen de gebruikers en dan zie je een tabblad connecties en dan kun je kiezen voor connectie aanvragen.  Maak melding

 27. Appie welkom trugge, nou nog, Dame, Ingrid, Eva, ja-tja, AssendurperT, doeksn is op vakantie maar die doet toch alleen zaterdags posten en JanD en nog vele anderen hopelijk. Derk heeft zich ook al weer gemeld.


  Maak melding

 28. Nee Dick, was gewoon even in het plaatsje zelf. Leuk hoor en gezellig in de haven.
  Morgen blauwvingerdag dus ook weer gezellig 😀


  Maak melding

 29. Connecties —- gebruikerslijst ——– zoek persoon op —— klik op naam —— connecties aanklikken en connectie vragen. Thats it


  Maak melding

 30. Nederlanders zwemmen slechter én in ongezond water

  De Reddingsbrigade moet steeds vaker uitrukken voor levensbedreigende situaties, en de waterkwaliteit van zwemlocaties in Nederland is één van de slechtste van Europa. Hoe kun je deze zomer alsnog onbekommerd van het zwemwater genieten?

  Nederlanders zwemmen slechter én in ongezond water
  In het eerste drukke zomerweekeinde was het direct raak; de Reddingsbrigade moest 65 keer in actie komen voor levensbedreigende situaties, en rukte in totaal zelfs 2.056 keer uit. Het is de voortzetting van een trend die al een tijdje gaande is: zwemmers komen vaker in de problemen.

  Vorig jaar moest de Reddingsbrigade tijdens de zomerperiode 342 keer uitrukken voor een levensbedreigende situatie. Het aantal reddingen leek vanaf 2009 flink te dalen, maar is sinds 2011 weer gestegen. De cijfers worden vanaf 2008 bijgehouden.

  Beweeg de cursor over het diagram om de aantallen te zien. De gegevens zijn afkomstig van de Reddingsbrigade. – (c)NU.nl/Jerry Vermanen

  ‘Minder zwemvaardig’
  “Kinderen zijn helaas steeds minder zwemvaardig”, concludeert een woordvoerster van de Reddingsbrigade. “Vroeger gingen veel kinderen door tot aan hun zwemdiploma C. Tegenwoordig wordt niet eens overal zwemles aangeboden.”

  Ook merkt ze dat volwassenen vaak overmoedig het water in gaan. “Ze zijn niet fit en blijven aan het begin van het zwemseizoen te lang in het koude water. Daardoor kun je snel kramp krijgen en onderkoeld raken.”

  De Reddingsbrigade zag vorig jaar ook veel Poolse gasten die in het water in de problemen raakten. “Zij hebben een andere zwemcultuur. Wij leren van jongs af aan om te zwemmen, Polen hebben dat een stuk minder. Ook zijn zij vaak niet gewend aan buitenwateren.”

  Volgens de woordvoerster voorkom je veel problemen door te zwemmen op locaties met toezicht en aanwijzingen netjes op te volgen. “Zorg er ook voor dat je fit bent. Zo niet, dan kun je altijd nog tot aan je knieën in het water om af te koelen. Drink ook voldoende, en blijf niet te lang in het water. Dan kun je veilig genieten van een dagje aan het water.”

  Waterkwaliteit
  Maar zelfs als je zwemvaardigheid in orde is, kun je een nare bijsmaak aan een dagje strand of binnenwateren overhouden. Het zwemwater in Nederland behoort namelijk tot de top drie van slechtste kwaliteit in Europa.

  Vorig jaar werden 670 Nederlandse zwemlocaties door het Europees Milieuagentschap (EEA) gecontroleerd. Daarvan werden er 33 als matig beoordeeld. Groningen spant de kroon met 12,2 procent matige beoordelingen van zwemplassen. In Drenthe, Limburg, Overijssel, Utrecht en Zeeland is geen enkele locatie slecht beoordeeld. (bron: nu.nl)


  Maak melding

 31. Ongelooflijk: net tot 3x toe een onschuldig stuk over
  “Nederlanders zwemmen slechter én in ongezond water”
  naar de Admin gestuurd. Lekker begin van de dag 🙁


  Maak melding

 32. Van Nos.nl:

  Feyenoord heeft met de verkoop van Graziano Pell? (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United), Bruno Martins Indi (FC Porto) en Stefan de Vrij (Lazio) zo’n 33 miljoen euro binnengehaald.

  Feyenoord zou….van Nu.nl

  Eigenaar Alexander Tsjigirinski van Vitesse zou onderhandelen met twee partijen die geïnteresseerd zijn in een overname van de club uit Arnhem.
  Volgens De Gelderlander bedraagt de vraagprijs dertig miljoen euro.

  Vitesse kunnen inlijven.


  Maak melding

 33. Waarom reageert niemand op

  Bericht door dick, op 29 juli 2014 8:32

  . De bedoeling was juist dat er werd gereageerd op deze typisch Zwolsche post >:(>:(>:( Ook de actie die op de poster wordt uitgevoerd, schijnt typisch Zwolsch te zijn 😮 Zo is een uitspraak van een bekend oud-Zwollenaar (en kaarter) bij Stappie, altijd blijven hangen bij mij…..”Lik mie demeaze!”


  Maak melding

 34. iemand nog JCschaalAHkaartjes “gewonnen” voor as zondag?
  (bij aankoop van 20 euri, altijd prijs).
  KNVB, wat mujd’r toch mee:o:o,
  stelletje droeftoeters.


  Maak melding

 35. Twijfel of dit bericht niet op het (weer herrezen) Pol.log moet. Maar omdat de voorgeschiedenis hier ook staat en omdat dit (zoals al gemeld) een ‘meer dan politiek onderwerp’ is…


  Maak melding

 36. Oekraïne beslist over politiemissie

  Het parlement van Oekraïne besluit hoogstwaarschijnlijk donderdag of er een grote politiemissie komt naar het rampgebied waar twee weken geleden vlucht MH17 neerstortte. Doel van de missie is het vinden van menselijke resten en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers.

  Nederland liet al weten dat er vele tientallen, mogelijk zelfs honderden politiemensen, marechaussees en forensische experts aan die missie zullen deelnemen als Oekraïne instemt. Ook Australië stuurt dan mensen.

  Pistolen voor comfort en bewegingsruimte

  Nederland en de Oekraïense regering hebben maandag al een verdrag getekend dat onder meer dragen van handwapens door politiemensen en marechaussees in Oekraïne mogelijk maakt. Het is nu aan het Oekraïense parlement om dit verdrag wel of niet te ratificeren. De pistolen kunnen iets meer comfort en bewegingsruimte bieden, bijvoorbeeld als politiemensen een “loslopend bendelid” of een crimineel tegenkomen, verklaarde minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie). De handwapens zijn echter niet bedoeld om op te treden tegen separatisten, benadrukte de minister. “We moeten zo min mogelijk provocerend zijn.”

  Het verdrag legt ook de basis voor een grotere inzet met gewapende militairen, maar volgens minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) is het “zeer onwaarschijnlijk” dat het zover komt. (ANP)  Maak melding

 37. Dit is overigens een update van de missie:

  Een team van de OVSE is weer vertrokken uit Donetsk. De onderzoekers vertrokken om 06.00 uur Nederlandse tijd met drie auto’s om de weg naar de rampplek van vlucht MH17 te verkennen. Bij het team OVSE’ers zijn ook enkele Nederlanders en Australiërs.

  Als de OVSE de situatie op de weg naar de rampplek veilig vindt, kunnen de tientallen Nederlandse onderzoekers en marechaussees die nu in Donetsk zijn achtergebleven ook vertrekken.

  De afgelopen dagen probeerden de OVSE en de Nederlandse onderzoekers al enkele keren om de rampplek te bereiken, maar dat mislukte telkens vanwege de onveilige situatie op de weg ernaartoe. Dat veroorzaakte veel frustratie bij de onderzoekteams.

  Omweg

  “Het OVSE-team rijdt nu met een enorme omweg naar het rampgebied”, zei correspondent Gert-Jan Dennekamp in het NOS Radio 1 Journaal. De medewerkers rijden een route die ze nog niet eerder hebben genomen, door een gebied dat in handen is van het regeringsleger.

  “Als dit de aanpak wordt, is Donetsk geen logische uitvalsbasis meer”, zei Dennekamp.

  Razak

  Premier Rutte ontvangt vandaag in Den Haag de Maleisische premier Razak. Ze zullen praten over de onbereikbaarheid van de rampplek. Ook tekent Razak het condoleanceregister.

  Risicovol

  Mochten de onderzoekers de rampplek bereiken, dan wacht hun ook daar een risicovolle taak. Volgens de Oekraïense regering liggen er op en rond de plek bij de neergestorte Boeing mijnen. De OVSE zegt dat daar nog geen bewijzen voor zijn.

  De Nederlandse en Australische onderzoekers willen lichamen bergen en persoonlijke spullen veiligstellen.

  Onduidelijk

  Het is onduidelijk hoeveel slachtoffers er nog op de rampplek liggen. De Australische minister van Buitenlandse Zaken, Julie Bishop, zegt dat er geruchten zijn dat zo’n 80 lichamen zijn achtergebleven. Patholoog Frank van de Goot zei in het NOS Radio 1 Journaal dat het nog maar de vraag is of lichaamsdelen nog wel gevonden zullen worden nu ze er al enige tijd liggen.

  Vorige week zijn 227 kisten naar Nederland gevlogen, maar dat betekent niet dat daarin ook 227 lichamen liggen. Bij de ramp met de Boeing van Malaysia Airlines kwamen vandaag twee weken geleden 298 mensen om.  Maak melding

 38. Vette winst voor Shell. Dan kunnen ze straks ook wel wat ‘leien’ van de sancties tussen Rusland en Europa over en weer. Ze zitten ook in de oliehandel o.a. in NL

  De minister van Economische Zaken publiceerde de Aardgasnota. Hierin werd, onder andere, bepaald dat de exploitatie van het aardgas in Groningen geregeld zou worden door een maatschap. In deze maatschap had de Staat, via de Staatsmijnen (de voorloper van de DSM en nu EBN) een belang van 50%, Esso (25%) en Shell (25%). In diezelfde nota werd ook de basis gelegd voor de oprichting van de Nederlandse Gasunie. Op 30 mei 1963 werd de concessie aan de NAM verleend[1].  Maak melding

 39. Hmmm, niet echt “prima” volgens mij:

  Ruben Schaken werd door Rutten geposteerd op de positie van rechtsback, maar dat bleek geen groot succes. “Je moet je soms schikken in je rol”, verzuchtte Schaken. “We zijn natuurlijk Daryl Janmaat kwijtgeraakt en daar is nog niet op geanticipeerd. De trainer zet me dan als rechtsback neer. Oké, dat is prima, maar ik heb 18 jaar als rechtsbuiten gespeeld.”

  Schaken baalt van het feit dat Feyenoord niet naar zijn idee niet snel genoeg heeft geanticipeerd op het vertrek van enkele basisspelers. Omdat er nog geen geschikte vervangers zijn aangetrokken, kon de aanvaller niet op zijn geliefde plek spelen.

  “Als je dan een jaar hebt gevoetbald om de Champions League te halen, wil je natuurlijk wel op je favoriete positie spelen als het dan zover is. Ik denk ook dat ik als rechtsbuiten met mijn snelheid, dreiging en voorzet nog steeds een meerwaarde kan zijn.”  Maak melding

 40. Alleen Sven van Beek was goed, Kongolo en Clasie, de rest was baggerslecht, inclusief Fred Rutten met zijn fantasie opstelling met Schaken rechtsback en Verhoek rechtsbuiten, waar slaat dat op! >:(>:(>:(


  Maak melding

 41. Maar het kan nog wel Joppuh, met Basacikoglu hebben ze een goede aankoop gedaan lijkt me. Ze hadden natuurlijk VOOR gister de vrijgevallen plekken moeten opvullen.


  Maak melding

 42. Ze hebben nu de oude 32 jarige rechtsback Luc Wilkeshire aangetrokken van Dynamo Moskou, en vroeger fc Twente, is dus een oude bekende van Fred Rutten. >:(


  Maak melding

 43. van Beek is goed, misschien maar in het centrum met Kongolo en de ebide oudjes op de bank, Matthijsen was drama gisteren, schuld aan beide doelpunten, en wat is er tegenwoordig mis met het bij 2 palen een mannetje posteren bij corners tegen??? >:(>:(>:(

  Mulder uit de goal en Hahn erin, Mulder komt slecht uit en coacht ook slecht.


  Maak melding

 44. Oekraïne legt het offensief tegen de separatisten in het oosten van het land donderdag stil om onderzoekers op de rampplek hun werk te kunnen laten doen.

  Dat meldt het Oekraïense crisiscentrum. “We hebben besloten geen militaire operaties uit te voeren op deze dag van rust”, zegt legerwoordvoerder Oleksij Dmitrasjkivski. Wel behoudt het regeringsleger zich het recht voor om zichzelf te verdedigen als de rebellen aanvallen.
  ——
  OVSE-team nog (vanaf 6 uur) onderweg. Nederlandse onderzoekers volgen als de route veilig blijkt.  Maak melding

 45. Nu discussie over Lingo…met de Lingballetjes en Lucille Werner denk ik niet zozeer aan een lekker nummertje. Zucht “Lingo moet blijven” is ook nog de stelling van de dag >:( Maar eens wat goeie muziek zoeken, ter begeleiding van mijn (toch aanzienlijke) werkzaamheden.


  Maak melding

 46. Het OVSE-team met enkele Nederlandse en Australische experts heeft de rampplek in Oekraïne bereikt….Premier Rutte waarschuwt dat we er serieus rekening mee moeten houden dat de internationale onderzoekers de komende dagen geen toegang tot het rampgebied in Oost-Oekraïne zullen krijgen. Dat deed hij op een persconferentie na afloop van een gesprek met de Maleisische premier Najib Razak in Den Haag.

  * Als het OVSE-team er kan komen moeten de internationale onderzoekers er toch ook kunnen komen? Of is de groep onderzoekers te groot om bijvoorbeeld onder controle te houden of zo?


  Maak melding

 47. “Verkenningsmissie” heb ik idd ook gelezen. Maar Rutte doelt toch op al die onderzoekers incl marechaussee? Waarom zouden die

  de komende dagen geen toegang tot het rampgebied in Oost-Oekraïne zullen krijgen.

  en het OVSE-team wel?

  Misschien zijn er een paar onderzoekers met de verkenningsmissie meegeweest.


  Maak melding

 48. Het aantal Nederlanders dat is omgekomen bij de vliegramp in Oost-Oekraïne is opnieuw naar boven bijgesteld. Volgens het crisisteam in Den Haag heeft de ramp niet 195, maar 196 Nederlandse levens geëist.

  Er is een slachtoffer toegevoegd dat eerder als Maleisisch werd gezien. Dat slachtoffer reisde op een Maleisisch paspoort, maar bleek ook de Nederlandse nationaliteit te hebben.

  * Waarom wordt het slachtoffer dan schijnbaar niet als Maleisisch meer meegeteld (ook de Nederlandse nationaliteit)?


  Maak melding

 49. Feyenoord heeft twee nieuwe aanwinsten gepresenteerd. Verdediger Luke Wilkshire en vleugelaanvaller Bilal Basaçikoglu tekenden donderdag beiden een contract in De Kuip.

  Clubwatcher Martijn Krabbendam (VI) heeft zo zijn bedenkingen bij de transfers. ‘De komst van Wilshire staat haaks op het beleid.’
  en ‘Hoge transfersom voor onervaren Basaçikoglu’.

  * Toch heeft Feyenoord wel een traditie in het aantrekken van veelscorende spitsen. Dan mag het wel een paar cent kosten, zeker als je net een dikke 30 miljoen hebt binnen getikt. De toekomst zal het leren.  Maak melding

 50. 😮 De Telegraaf Media Groep (TMG) wil het krantenbedrijf NRC Media, waar NRC Handelsblad en nrc.next onder vallen, overnemen. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.

  NRC Media staat sinds maart te koop. TMG zou een bod hebben uitgebracht van 90 miljoen euro. Dat is afgewezen door investeringsmaatschappij Egeria, die eigenaar is van NRC Media. Volgens Het Financieele Dagblad overweegt TMG om een hoger bod uit te brengen.


  Maak melding

 51. Hij behoeft weliswaar geen enkele introductie meer, toch rekent de KNVB op massale belangstelling voor de presentatie van Guus Hiddink als bondscoach van het Nederlands elftal.

  De 67-jarige Varssevelder wordt vrijdagochtend om 11.00 uur samen met zijn staf in Zeist gepresenteerd door directeur betaald voetbal Bert van Oostveen en dat is live te volgen op NOS.nl.  Maak melding

 52. Een deel van het team van Nederlandse en Australische experts van de repatriëringsmissie is op de rampplek van de MH17 aangekomen. Ze zullen onmiddellijk met hun werk beginnen…De verwachting is, dat als ze toegang tot het terrein blijven krijgen, dat komende zondag mogelijk een volledige ploeg aan het werk kan gaan. Nu zouden ze met zo’n 70 man aan het werk kunnen.

  Blijft dit een vreemde uitspraak van Mark

  Premier Rutte waarschuwt dat we er serieus rekening mee moeten houden dat de internationale onderzoekers de komende dagen geen toegang tot het rampgebied in Oost-Oekraïne zullen krijgen. Dat deed hij op een persconferentie na afloop van een gesprek met de Maleisische premier Najib Razak in Den Haag.

  Temeer omdat tijdens die uitspraak een OVSE-(verkennings)team (maar ook, blijkt nu met

  De leider van de de Nederlandse marechaussees Kees Kuijs bezocht de locatie gisteren zelf.

  ter plekke aankwam.


  Maak melding

 53. De Dijk met Solomon nu op radio 1 “Hold on tight”.

  Dat hele album met Solomon Burke is geweldig, heb je de docu over de Dijk laatst (zondag) nog gezien Dick? Was echt wat voor jou!


  Maak melding

 54. Oeps, heb ik gemist Joppuh. Staat ook niet meer op terugkijktv. Maar eens op uitzendinggemist kijken. Maar volgens mij heb ik toen al eens iets van een docu met Solomon’s bezoek aan De Dijk gezien.


  Maak melding

 55. “Er gaat een gesprek komen tussen Van Hooijdonk en Van Persie”, aldus de nieuwe bondscoach Guus Hiddink tijdens zijn presentatie in Zeist.

  “Iedereen die mij kent weet dat ik sluimerende zaken het liefst direct aanpak. We moeten een keer als grote kerels bij elkaar gaan zitten, om het uit de weg te ruimen.”

  Het is nog niet duidelijk wanneer het gesprek plaatsvindt, maar als het aan Hiddink ligt gebeurt dat op korte termijn.

  Van Hooijdonk is niet de enige oud-international die gaat werken bij de KNVB. Ook Bert Konterman, Aron Winter, Sonny Silooy, Michael Reiziger en Martijn Reuser zijn bij de jeugdelftallen aangesteld.


  Maak melding

 56. Van de Stijllozen:

  GroenLinks Nieuwegein heeft een oud idee uit de kast getrokken om huizenbezitters nog financieel nog meer uit te kleden: een tuintegeltax. Mensen met tuintegels krijgen een hogere rioolheffing, omdat een tuin vol tegels een hogere belasting is op het milieu. Plus het is een mooi verzonnen extra inkomstenbron. En natuurlijk omdat het de zoveelste keer is dat de overheid haar burgers probeert te regulieren met belasting.


  Maak melding

 57. @Dick

  …Mensen met tuintegels krijgen een hogere rioolheffing, omdat een tuin vol tegels een hogere belasting is op het milieu….

  Logisch. Ben ik het mee eens. Zouden ze hier ook moeten doen. Voor 30% betegeld lijkt me een goede grens. Degenen die onder die grens zitten moeten dan uiteraard korting krijgen op de rioolheffing.


  Maak melding

 58. Ben er zwaar op tegen bernard. Idd weer een mooi verzonnen extra inkomstenbron. En natuurlijk omdat het de zoveelste keer is dat de overheid haar burgers probeert te regulieren met belasting. En de handhaving door de tuintegeltopcops? “Meneer/mevrouw mag ik even uw tuintegelgehalte komen opmeten?” Laat ze de hondenbelasting maar weer opvoeren, als ze geld nodig hebben.


  Maak melding

 59. Bericht door joppuh, op 2 augustus 2014 9:08
  Waar blieft doeks n en Dick?
  0Bericht door Assendörper, op 2 augustus 2014 9:53
  En Gaitie en Lubbert?

  En Question Master? Die mis ik ook al een hele tijd 😮


  Maak melding

 60. Youp, met nieuws

  Dus mocht NRC Handelsblad overgenomen worden door De Telegraaf, dan heeft u op zaterdag van mij geen last meer. Zonder rancune en met opgeheven hoofd zal ik dan de krant verlaten. En ik ga ervan uit dat ik dat niemand hoef uit te leggen.

  Hier is ie[/url]


  Maak melding

 61. Bericht door Assendörper, op 9 augustus 2014 10:20
  En de volgende nemen we bij de Brandaris want het Zwaantje is dan nog niet open.

  Assie, het is wel een strandwandeling hoor. Geen kroegentocht.:o


  Maak melding

 62. @ Jean 13:44. Nee, er tussenuit knijpen richting Tentmuziek zou haast niet gaan. Verjaardag was in Elburg en gezellig. Hoop en verwacht dat jullie het ook naar de zin hebben gehad bij de Tentmuziek.


  Maak melding

 63. De sympathie voor ons cluppie groeit en groeit en groeit…

  Leve PEC!

  59,7 Miljoen pond moet het Manchester United van Louis van Gaal aftikken voor Angel Di Maria, best veel voor een – blijkbaar – overbodige aanvaller van Real Madrid.

  Ik liet het omrekenen naar euro’s maar aan anderen over, het duizelt me toch al zo in deze laatste week waarin het transferraam openstaat.

  Komende maandag gooien ze hem weer voor een tijdje in het slot, het kan me niet lang genoeg duren. Murw geslagen als ik ben door al die miljoenen die bijna achteloos worden gespendeerd op een transfermarkt die krankzinnige trekjes begint te vertonen.

  Het gaat er allang niet meer om aan wie je welk bedrag uitgeeft, als de immense geldstroom maar intact blijft, zo lijkt het. Anders valt het bijvoorbeeld niet te verklaren dat een club als Liverpool de ene weirdo (Luis Suarez) inruilt voor een andere wilsonbekwame hapsnurker als Mario Balotelli. Om over het leuren met Samuel Eto’o langs bijna alle Premier League-deuren maar te zwijgen.

  Nog nooit gaf een Engelse club zoveel geld uit aan één speler als United voor Di Maria. Ik zag de goede man acteren op het WK in Brazilië, je kan hem er prima bij hebben hoor, maar het is meer een momenten- dan een superspeler die een heel team beter maakt.
  Ron Vlaar

  Als ik Van Gaal was – en de Heer zij geprezen dat ik hem niet ben – zou ik eerst eens op zoek gaan naar een dynamische, creatieve middenvelder plus een gatenstopper die het vergiet bijstaat dat nu bijverdient als laatste linie van Manchester United. Het lage dekkingspercentage dat men daar hanteert dient nodig opgeschroefd te worden.

  Een paar onverzettelijke helden van het type Ron Vlaar zijn broodnodiger dan spelers die in hun eentje bijna meer geld kosten dan de begrotingen van al onze eredivisieclubs.

  Toen ik dinsdagavond tijdens het kijken naar Celtic-Maribor (ook al zo’n beproeving) de tussenstanden doorkreeg van MK Dons-Manchester United kon ik een glimlach niet onderdrukken. MK Dons, de nummer zeven uit de League One (het derde profniveau van Engeland), spelend in Milton Keynes, het Almere van Engeland, maar dan tien keer erger, kegelde The Red Devils met liefst 4-0 genadeloos uit de Capitol One Cup, de vroegere League Cup.

  Oké, een vrij onaanzienlijk bekertoernooi en United trad aan met een veredeld B-elftal, maar toch, de schande was er niet minder om. Shaming the shirt, kopte The Daily Telegraph, DiSASTER, blokletterde The Sun. Deze selectie heeft niet alleen een Maria, maar ook een paar Jezussen nodig die deze Lazarus weer tot leven kan wekken. Aan geld geen gebrek, nu nog een visie.

  Het bijna onbekommerd strooien met bankbiljetten past ook helemaal niet in de filosofie van Van Gaal die het in het verleden toch al niet van zijn neus voor aankopen moest hebben. Maar dat maakt in Engeland allemaal niet meer uit, zorgvuldig omgaan met de liggende gelden.

  Tijdens het WK deed hij met z’n loopgraventactiek al afstand van zijn aanvallende evangelie, nu gaat hij blijkbaar ook mee in de glitter en glamour van de Premier League, die op hol geslagen sterrenleague waar iedereen met een prijskaartje onder de tien miljoen een kassakoopje is.
  Aanraakbare spelers

  Nee, dan stap ik liever woensdagavond in een bus die me een uurtje of tien later afzet bij de Generali Arena in Praag waar ik in het uitvak de wedstrijd Sparta Praag-PEC Zwolle ga volgen. Vorige week was ik bij de heenwedstrijd en wat ik daar aantrof beviel me zeer. Een knus stadionnetje, doodnormale supporters, een sympathieke trainer, aanraakbare spelers en bestuursleden, het kon me allemaal zeer bekoren.

  Zoals het niveau van het elftal me ook positief verraste. Ik begreep meteen waarom dit team twee prijzen voor de neus van Ajax wegkaapte. Spelers met lef, vaardig in de combinatie, niet onder de indruk van de tegenpartij; ze komen uit alle windstreken, maar maken al vroeg in het seizoen een gedreven en ingespeelde indruk.

  United of PEC, het is een wereld van verschil, maar ik heb m’n keuze al gemaakt. Weg met die poenerige en protserige Premier League. Leve PEC!

  Door: NU.nl/Edwin Struis

  Ennuh… de Champions League lonkt! :D:D:D


  Maak melding

 64. Misschien kom ik die kant maandag nog voor een paar dagen op JanJ mits het betaalbaar is en plaats is. Kan ook zijn dat ik voor Vlieland of Schiermonnikplaat kies.


  Maak melding

 65. JanD, morgenmiddag omstreeks 13.15 uur zet ik weer voet op het eiland. Deze keer heeft het Westcord Strandhotel Seeduyn de eer om me te mogen begroeten. Heb daar een Superior tweepersoonskamer met uitzicht op zee kunnen reserveren. Kost wel wat maar heb dan ook wel wad. 🙂


  Maak melding

 66. Iemand opgevallen dat er de laatste 2 maanden een paar keer per week rond een uur of 0.00 uur een motor keihard over de Rijnlaan / Waallaan rijdt? Wordt een keer tijd dat die op zijn plaat gaat, dan is het wel afgelopen. Levensgevaarlijk zo binnen de bebouwde kom, mensen houden er geen rekening mee dat er iemand zo hard rijdt door een woonwijk.


  Maak melding

 67. Kamperpoort! Zag gister wél een heleboel ballonnen overkomen. Die branders maken ook best veel lawaai. De honden in de buurt trouwens ook. Nu ik toch aan het klagen ben: Ik mis een topic waar ik kan klagen over het lawaai vanaf het Rodetorenplein gisteravond.


  Maak melding

 68. COLUMNS  YOUP 

  van ??t Hack

  6 SEPTEMBER117318Of ik naaktfoto??s van mijn vrouw in the cloud heb? In mijn eigen cloud wel. Ik hoef mijn ogen maar dicht te doen en ik zie haar voor me. Of ik ooit de aandrang heb gevoeld om naaktfoto??s van haar te nemen?Nee, maar andersom wel. Hoewel ik dat niet wilde heeft zij gedurende een lange periode stiekem foto??s van mij gemaakt. Hoe? Vanuit haar locker! Omdat bij ons thuis niemand elkaar vertrouwt, heeft iedereen al jaren zijn eigen locker. En ik vond het al vreemd dat zij haar camera daarin bewaarde. Altijd met de lens naar voren. Zo nam ze dus de opwindende plaatjes van mijn goddelijke sportschoollijf.Waarom? Zij wil tijdens saaie vergaderingen graag op haar mobieltje loeren en genieten van mijn gespierde torso met daarboven die guitige, alles en iedereen relativerende blik.Dus als u haar haar wachtwoord weet te ontfutselen, een kwestie van hacken, dan heeft u binnenkort minimaal 1.000 foto??s van een poedelblote Youpie op uw tablet. De fans kunnen niet wachten, roddelbladen bieden tonnen, Arie Boomsma zal exploderen van jaloezie en Albert Verlinde raakt in zwijmelcoma van opwinding als hij dit leest.Zelf heb ik nooit geprobeerd om de telefoon van mijn vrouw te hacken om de foto??s te verwijderen. Hoewel ik mijn naam daarmee wel eer aan zou doen. Youp van ??t Hack! Lijkt mij een geuzennaam.Zouden er inmiddels al Hollywoodsterren lichtelijk geïrriteerd zijn omdat hun foto??s niet zijn gehackt? Domweg omdat niemand geïnteresseerd is in hun blote reet en bijgevulde tieten. Frustrerend lijkt me dat. Er schijnen ook derderangs soapies te zijn die hun sekstapes zelf op het net gooien en die daar dan weer heel verontwaardigd op reageren. Waarom maken mensen eigenlijk een sekstape van zichzelf? Het lijkt me zo??n gedoe. Lig je goed? Komt je vrouw er goed op? Is het licht niet te koud? In godsnaam waarom? Om op je oude dag, als de fysieke feestelijkheden minder vrolijk zijn, nog eens terug te kijken? Zoals je nu soms doet met vakantiefilmpjes. Dat je in het verzorgingshuis terugblikt op je carri?re als dampende pornoacteur?Naaktfoto??s bepaalden het nieuws deze week. Met als klap op de vuurpijl de Wassenaarse hockeypedo. Toen het verhaal van deze sneue viespeuk naar buiten kwam, repten de media dat de drie prinsesjes, die ook lid zijn van deze keurige hockeyclub, niet op het in beslag genomen materiaal voorkomen. Goed nieuws. Maar al die andere prinsesjes dus wel. Iedere ouder ziet in zijn of haar dochter toch een prinsesje? Je wordt toch gek als je weet dat een of andere vunzige trainer op koude winteravonden op zijn computer naar het ontluikende lijf van je puberende dochter heeft zitten loeren? En als kind zelf helemaal. Zo??n ouwe kale, bij zijn ouders wonende kakrukker, die op zijn zolderkamer zwaar ademend naar jouw onzekere lijf zit te staren. Lijkt me ronduit ondraaglijk. Ik zeg niet dat ik als ouder met mijn stick even bij hem langs zou gaan, maar ik zou het in mijn nachtmerries wel overwegen.De man mag trouwens blij zijn dat Jozias van Aartsen net op tijd van vakantie terug was en dat bepaalde jongens uit de Haagse Schilderswijk het daar in Den Haag en omstreken nog niet voor het zeggen hebben. Dus dat de sharia daar nog niet is ingevoerd. Anders was hij allang gestenigd. Of in het doel van het hoofdveld van HGC gezet en door een stuk of zes strafcornerspecialisten geëxecuteerd.Hockeypedo! Een nieuw begrip erbij. Heeft elke sportclub niet zo??n ranzige rukker? Ik was in mijn jeugd lid van een Hilversumse hockeyclub en daar banjerde er ook een rond. Een licht loensend mannetje van één meter elf hoog. Eentje die heel graag met de meisjes op hockeykamp ging. Als vrijwilliger uiteraard. Daar wandelde hij dan ??s avonds laat graag nog even de doucheruimte binnen om wat laatste tactische aanwijzingen te geven. Iedereen vond hem vooral zielig en hij werd dan ook niet geschorst. Hij kreeg gewoon andere taken. De lijnen krijten, de doelnetten boeten en de gevonden voorwerpen sorteren. Uit medelijden gooide de vrouw van de penningmeester daar wel eens een slipje tussen. Had die schele wat te snuffelen. Maar dat was toen. Toen we vieze mannen nog begrepen.⤹ VORIGE  Maak melding

 69. Genoten van de Youp; weer van a tot z waar. Bedankt Joppuh!

  * Vorige week zat Youp op het randje van plaatsen op het onvolprezen weblogzwolle. Maar ik vond hem, helaas, net niet goed genoeg.


  Maak melding

 70. @ doeksen, volgende week zondag weer, helaas gelijk met de tentmuziek[/url]. A.s. zaterdagavond een feestje, helaas gelijk met PEC-gloeilampies. Ook een beetje spijt dat we gisteravond niet ff zijn wezen kijken bij het Stadsfestival. Is er hier (van de 3 man en een paardenkop) nog iemand geweest?


  Maak melding

 71. Ik ben benieuwd hoe ver Alejandro komt. Hij kan goed zingen, dus ik verwacht er wel wat van!

  Tja… wat is veel optredens? Alejandro is druk bezig om kroegen en motorclubs aan te schrijven.

  En over die naam: mensen mogen best weten hoe ik heet. Laatst dacht ook iemand het gevonden te hebben en verwees naar een oud artikel waar mijn echte naam bij stond. Maar posten doe ik in de regel onder Plantje. Gewoon omdat het kan 🙂


  Maak melding

 72. Dick, als je vanmiddag terug komt van hetgeen dat jij altijd eufemistisch ‘werk’ noemt, neem dan Afslag Noord ga onder de A28 door en daarna bij de stoplichten linksaf.
  Kunnen we even lekker een biertje drinken op het terras samen met je voormalige leidinggevende. :P:D


  Maak melding

 73. Hmm, ben vandaag pas om 9 uur begonnen en had me voorgenomen tot 17:15 te werken. Wellicht MOET ik hier dan eerder weg, terwijl er nog zoveel werk ligt. Maar ja, voor het goede doel….


  Maak melding

 74. @ Jean, het is toch geen flauwekul? Nou ja, een beetje op tijd in Berkum is ook niet verkeerd. Ff kijken of Syl thuis is, Willem L. of mijn maat of diens oogappels. Hmm, denk dat ik em dan zo maar eens aan trap.


  Maak melding

 75. Iemand dit gister gezien? Met de absolute topper…Kees Prins
  Moest het helaas missen vanwege kijkgedrag meerderheid zum hause. Ga de film zéker nog eens bekijken.

  aaaah, dat heb ik dus gemist en vergeten in te programmeren voor opname bovendien, is geweldig inderdaad.


  Maak melding

 76. Terwijl Opsporing Verzocht nu bezig is met de zaak-Voorhorst. De mogelijke vergissing en de sporen alsmede beelden van de auto van de vermoedelijke dader(s)…feliciteer ik ook drs.P…Wowwww 95!!! Hij is idd écht goed. Maar nu eerst tijd voor voetbal 😀

  Tot laterssssssssss


  Maak melding

 77. Sally O’Briens heeft 4 oktober voorgesteld, maar dan kunnen enkele leden van de band niet. We hopen dat we snel een andere datum kunnen regelen!


  Maak melding

 78. Jeffry Ross Hyman (New York, 19 mei 1951 – aldaar, 15 april 2001), beter bekend als Joey Ramone, was de zanger van punkband The Ramones.

  Als Joey Ramone richtte hij samen met de drie andere leden de groep The Ramones op. Hij is, samen met gitarist Johnny Ramone, de enige die van 1974 tot en met 1996 bij de band is gebleven. Hij stierf in 2001, op 49-jarige leeftijd, aan de gevolgen van lymfoomkanker.

  In 2003 besliste het stadsbestuur van New York om een straat Joey Ramone Place te noemen.  Maak melding

 79. 6 jaar? Kun je toch ook ’s morgens vieren? 2 uur ’s middags, half drie moet dan haalbaar zijn en bovendien is je ochtendhumeur dan ook al uitgewerkt.


  Maak melding

 80. Heb hier mijn toevlucht inmiddels gezocht tot

  DE DIJK

  met het album

  SKerp de zeis.

  Op het moment draait “Kan ik iets voor je doen?”

  Mag ik dit album de goegemeente van harte aanbevelen :-*


  Maak melding

 81. Hoe kijken Amerikanen tegen basketbal en honkbal aan? (bron: NOS.nl)

  “Amerikanen vinden dit WK onzin”

  Bij het WK basketbal in Spanje zijn alle ogen zoals gewoonlijk gericht op de Amerikaanse ploeg. En zonder de allergrootste namen is de ploeg nog steeds huizenhoog favoriet. Maar de Amerikanen moeten volgens commentator Mart Smeets wel op hun hoede blijven.

  Volgens Smeets maken de Amerikanen zelf een beetje een blasé indruk. “Ze vinden dit onzin, wat de rest van de wereld doet. Als de Amerikanen honkballen, dan noemen ze het de World Series. Hun eigen NBA staat ver verheven boven alle dingen. Het is heel boeiend om te zien hoe de NBA zich in moet passen bij de wereldkampioenschappen. Ze spelen met een ietwat andere regelgeving, maar de Amerikanen vinden dat zij deze sport hebben ontdekt en dat ze daarin regeren.”

  Geen grote sterren

  Grote sterren als LeBron James, Blake Griffin, Kobe Bryant of Kevin Durant ontbreken op het WK, maar dat is volgens Smeets niet direct een aderlating. “Er zijn twaalf sterren mee met Amerika. Er zijn zulke verschrikkelijk goede spelers bij. Maar ik heb het nooit over mensen die er niet zijn. Dat is ook onredelijk ten opzichte van diegenen die er wel bij zijn. De twaalf die hier zijn die hebben de hele zomer doorgetraind, die hebben verschrikkelijk goed getraind en dat is een hele goede ploeg.”

  Naast de Amerikaanse ploeg zijn er uiteraard nog veel meer NBA-spelers actief op het WK. “Als je ze allemaal optelt kom je op ergens achter in de veertig. Spanje heeft er bijvoorbeeld zes, ze spelen bij Litouwen, Australië, Brazilië, overal spelen wel NBA-jongens.”  Maak melding

 82. Eens, heb een aversie tegen tattoo’s en piercings. Dames maakt het vaak “nep-stoertjes”. Ze lijkt me ook wel iemand van de vele wisselende contacten, vind ik ook niet “des dames”….ok misschien wel “des herens”? 😉 Toch heeft Anouk wel een lekker koppie en gezonde skijt aan de wereld.


  Maak melding

 83. @ 14:42, mijn inlichtingenmannetje heeft betrouwbare info dat Marleen S. “daar” nu zit. Maar de vraag is of ze de enige webmeesterT/-meesteres is en bij wel aantal postings dit Log wordt afgetikt.

  Zelf zet ik in op 512 postings.


  Maak melding

 84. @ Jean. Als Chantal afvalt

  Chantal Jansen is mij ook te krengerig, vraag ook maar eens aan Fatima Moreira de Melo.

  Kiest je dan voor Do als lekkerste BNster….of Fatima of wellicht enig andere elegante, charmante, manipulerende, geronde vrouwelijke verschijning?


  Maak melding

 85. Hoe laat zou wanneer en waar, het feestje zijn?

  80 Logs vol met gemiddeld 500 postings

  40.000 tekstblokjes vol ragfijne en subtiele verrijkingen van het onvolprezen WeblogZwolle! Maar weer gewoon in de Broerenkerk doen; was toen (Lustrum) ook een suc6.


  Maak melding

 86. Chips ja

  Jaaaa, en dan vergeet je de voorgangers nog Dick, het Algemene log, daar hebben we ook de nodige subtiel stukjes geschreven.

  vergeten, terwijl het er beregezellig en ook gevaieerder was. De variatie in tekstuele bijdragen deed ook het Politieke Log ontstaan.


  Maak melding

 87. 😀 Tonwinst Bogarde jasje aan of jasje uit? Héérlijk bedankt Joppuh voor Jiskefet – Lullo’s – Ajax. Die goeie ouwe tijd met Kees Prins. Zet um nu ff uit want de lachsalvo’s domineren de gang en ik doe er mijn deur ook niet voor dicht (met dit mooie weer en doortochtende raam).


  Maak melding

 88. @ Joppuh, helaas de film “De uitverkorene” nergens meer kunnen vinden. Was net te laat voor “uitzending gemist op tv (Ned 2)”. Op bol.com kostte ie 10 euri maar ik WIL um helemaal niet kopen. Ga em nu op Videolandoptv kijken. Die MOETEN em toch nog wel hebben!


  Maak melding

 89. Weet jij wat jij pappa gekost hep? Ja heerlijk Jiskefet – Voetbalvader

  Het toeval wil, dat ik maandag 3 voorbeelden van voetbalvaders in Zwolle door heb gemaild naar een (ook jou bekende) maat van me. Hij heeft de mail aan jouw neefje Rob laten lezen. Rob zit gelukkig anders in elkaar. Hij had zijn hockyende dochter geadviseerd om dan maar te gaan keepen…


  Maak melding

 90. Daar skiet je raak:

  Bericht door joppuh, op 11 september 2014 15:39

  Kan toch via youtube kanaal ook wel Dick? En dan aan de tv knuppen?

  Wil ut eigenlijk het liefst op tv zien. Maar bij die knupoptie heb ik mijn zoon nodig. En ik hoor zijn hoon dan alweer over zijn “handige vader” 🙁


  Maak melding

 91. PEC-gloeilampies…

  dick 1-1
  Joppuh Ik denk 2-0!

  Waar zijn mannen als Jean, Jan D. etc als je een voorspelling nodig hebt? Keerls zonder kloten waar je niet op kunt bouwen; sloaperts >:(>:(>:(>:(


  Maak melding

 92. @ Harry P. en o.a. Hans van E.: 6e posting ever op het algemene log van het onvolprezen weblogzwolle.

  Bericht door Harry Plantinga, op 17 oktober 2006 9:14

  Ter info: Weblog Zwolle scoorde maandag meer dan 4.000 hits. Zwolle weet de Weblog te vinden. Als alle oud-bezoekers de nieuwe website gevonden hebben zal het aantal wellicht nog meer worden.

  Op hoeveel hits a day zouden we nu zitten?


  Maak melding

 93. Wa’st eigenlijk mooi weer he! Mocht vandaag een uurtje of 2 touren door ons geweldige gebied en nu staat de zon ook uitnodigend zijn haar best te doen. Wellicht een mooie gelegenheid om 1 van de 2 uitnodigende en sfeerrijke terrasjes van De Vrolijkheid, voor de 2e keer van de week, weer eens op te zoeken 😉


  Maak melding

 94. Zet in op een “geduldsbeproeving”. Wat was het record aantal postings op een ChatLog ook alweer…dikke 700? Dan bladeren ze vast de 2e helft van 2014 pas om. Dikke vinger voor de beproevers en helemaal voor de beproevers van onze tijd die zoveel macht hebben achter hun toetsenbord >:(>:(>:(


  Maak melding

 95. Chat Log 74
  zaterdag 16 november 2013 21:58
  Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 75 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

  Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen.

  Markeer als favoriet Bookmark
  Reacties (1234)add  Maak melding

 96. :'( De redactie lijkt zichzelf niet eens altijd serieus te nemen

  na ongeveer 500 reacties

  Hoe zou het overigens met de webmeesteres zijn? Zou haar dienst er nog niet opzitten? Zou ze thuiswerken? Zou ze thuis ook haar meesteressenpakje aanhebben…of zelfs uit?


  Maak melding

 97. @ Joppuh, gleuf ut of niet…bij thuiskomst was mijn zoon bezig een sticky te maken met “De Uitverkorene (vraag me niet waar ie um toch vandaan heeft gehaald) en …hoe toevallig na je postings vandaag…ALLES (zegt ie) van Jiskefet.


  Maak melding

 98. Goeiemorgen, 538e reactie nog 26 tekstblokjes van de ingeschatte 564. Vrees toch dat ik eerder hier gelijk in ga krijgen

  Zet in op een “geduldsbeproeving”. Wat was het record aantal postings op een ChatLog ook alweer…dikke 700? Dan bladeren ze vast de 2e helft van UT NAKENDE WEEKEND pas om.

  🙁


  Maak melding

 99. Nu op radio 2

  Roxette

  met, da’s dan wel weer een beetje jammer

  THE LOOK

  wat mij betreft hadden ze

  JOYRIDE

  ingelust

  maar je kunt niet alles hebben. We hebben immers al bijna

  WEEKEND!


  Maak melding

 100. Zooo, wat n sprint weer, maar nu krijg je niet gelijk met je 564, de youtube was de 564 e post, dus een uitgelzen moment om het log te laten sluut’n deur de webmeesteres!


  Maak melding

 101. Vind niet alles van Racoon leuk, maar dit nummer wel.

  Nu Bruce, er wordt al gesuggereerd dat DJ Jean maar eens een remix moet maken van sommige verouderde nrs. Toch vind ik Bruce altijd wel lekker energiek.

  en

  Guns & Roses dan, kwamen net ook voorbij, klinkt goed toch?


  Maak melding

 102. Waar zullen ze bij AZ maandag mee naar buiten komen?

  Er zit natuurlijk veel te veel tijd (minstens 3×24 uur) tussen deze berichten en de persconferentie van AZ maandag. Nou ja, mooi voer voor de TeleTroepToeTerT morgen, zondag en maandag.

  Ook zullen die ‘gelikte die dat gezond eten maar te pas en te onpas loopt te promoten enkel om zijn geldbuidel te spekken’, ‘bromsnor Johan-3’ en ‘neplach Gijp’ het er vanavond wel weer uitvoerig over hebben.


  Maak melding

 103. H6 komt zo, ben benieuwd welke…maar eerst >:(>:(>:(>:( door die f*cking Vertroste-Volendamclan heenploegen: Ode aan de vrouw (ben ik natuurlijk altijd voor maar niet uit de strotjes van Nick und Saimon).


  Maak melding

 104. Late Night

  RTL 4, 22:30 uur

  – De Britse televisiezender Channel 4 heeft Goedele Liekens gestrikt voor het nieuwe programma Sex in Class. Liekens hoopt Britse jongeren een betere seksuele opvoeding te bezorgen.
  – Zondag begint de dramaserie Nieuwe buren. De acteurs Thijs Römer, Katja Römer-Schuurman, Daan Schuurmans en Bracha van Doesburgh, schuiven aan.  Maak melding

 105. REPORTAGE

  Typisch Nederlands

  NPO 1, 21:30 uur

  Acht Nederlanders met ieder een andere achtergrond (homoseksueel, Marokkaans, Antilliaans) of religie (christelijk, moslim) leven met elkaar samen in één huis. Allemaal geven ze een andere betekenis aan de Nederlandse identiteit. Ze zoeken uit wat hen bindt en leren van elkaars verschillen. Jeroen Pauw presenteert dit sociale experiment.  Maak melding

 106. Het nieuwe televisieseizoen, dat begon op 1 september, kenmerkt zich door kleine veranderingen in formats, vindt Hans Beerekamp (NRC Handelsblad), die de balans opmaakt na twee weken. ??Soms lijkt het wel of iedereen op De wereld draait door (donderdag, NPO 3, 1.155.000 kijkers) wil gaan lijken.?? Zoals Late Night, waarin een rapper aan het einde van de uitzending nog een ode brengt aan de nieuwspersoon van de dag. ??Het lijkt een heel klein beetje op het format van LuckyTV aan het slot van De wereld draait door.?? Daarnaast noemt Beerekamp de ??stoelendans van gasten?? in Pauw en ook de keuze van zijn gasten.


  Maak melding

 107. @ Joppuh, aansprekende column over een voetbalvader. Waar we het van de week over hadden. Hierbij aannemend dat “boze supporter” ook “voetbalvader” is.

  WV-HEDW – FC AKKIE

  Door: Cécile Koekoek

  Op een druilerige zaterdagochtend bevond ik me langs de lijn van Amsterdamse voetbalclub WV-HEDW. De D1 nam het op tegen de grote, sterke jongens van FC Amsterdam, die snel konden counteren en de ballen panklaar op de schoen van de vleugelspitsen legden. Onze verdediging hield stand, hard werken werd beloond met een doelpunt en een foutje van de keeper werd direct afgestraft.

  Kortom, de wedstrijd had alles.
  Ondertussen deed een WV-vader in de inmiddels stromende regen zijn uiterste best integer te grensrechteren, ware het niet dat hij door een vader van de tegenstander regelmatig werd aangesproken op, volgens hem, verkeerde beslissingen.
  ??Wil je je er niet mee bemoeien?,?? vroeg de WV-vader.
  ??Ik bemoei me er wel mee,?? zei de andere vader. ??Moet je maar goed vlaggen.??
  ??Ik vlag hier, niet jij. Je hebt je mond te houden,?? pareerde de grensrechter.
  ??Wat nou. Matten? Wil je matten? Kom op, matten? Nou??? Opgewonden en met de borst vooruit liep de boze supporter op de grensrechter af.
  Schoorvoetend kwamen enkele ouders tussen beiden, ondertussen ??rustig aan jongens?? en ??moet dat nou zo?? mompelend.
  ??Dit lijkt me niet de manier,?? riep een van de spelers (12) vanaf het veld.
  De wedstrijd werd hervat. We roken aan de overwinning. Het werd 2-2. Er werd niet gemat. ??s Avonds kropen we op de bank om naar het familiedrama Achtste-groepers huilen niet te kijken, een film over het meisje Akkie dat leukemie krijgt en, alsof dat nog niet erg genoeg is, het schoolvoetbaltoernooi moet missen. Als blijkt dat de ziekte ongeneeslijk is, organiseren haar vrienden een wedstrijd in de tuin van het ziekenhuis, zodat Akkie vanuit haar ziekenhuisbed FC Akkie – FC Oncologie kan volgen. Terwijl mijn dochter stilletjes in mijn armen lag te huilen, probeerde ik de helende werking die voetbal kan hebben te rijmen met de agressie die ik die ochtend op het voetbalveld had gezien. En dat was dan nog maar op een eenvoudige, regenachtige zaterdag in het amateurvoetbal.  Maak melding

 108. Mooie nieuwe muzikale duetten(met…overledenen)-muziekrubriek in DWDD 😀

  Standupper P. Pannekoek was ook goed.

  Interessante koopkrachtplaatjes al in ’t Journaal. Dat beloofd nog de nodige discussie:
  Waarom profiteren ouderen niet mee van het lichte herstel?
  En waarom gaan mensen met een inkomen boven de 5200 euro er 0,75 procent op vooruit?
  Gul zijn ze wel voor alleenstaande ouders met een minimumloon. Die krijgen er 10 procent bij.

  Oeps, zal dat laatste deel ook ff kopiëren voor ’t ingeslapen Pol.log want dat hoort hier niet.


  Maak melding

 109. Aardige mening van MvR in ut NRC

  Cipier aan het bier

  In café ??De Avonden?? aan de Amsterdamse Middenweg sprak ik kort een cipier van de Bijlmerbajes die per ongeluk aan mijn glas bier was begonnen. Ze leek me bij uitstek geschikt voor haar werk, dat had ik dan aan televisieseries als Vrouwenvleugel en Celblok H van SBS6 over gehouden: bewaaksters daar hadden de haren kort en spraken duidelijk en dwingend. Deze ook: ⤸Nee, het was mijn bier. Punt.⤝

  Wat ik niet wist was dat de beroemdste gevangenis van het land binnenkort de deuren sloot en dat het grootste deel van het personeel op zoek moest naar nieuw werk. Allemaal de schuld van Fred Teeven over wie ze zei: ⤸Die man denkt alleen maar in getallen. Punt.⤝

  Misschien had deze vrouw wel een punt en had de staatssecretaris van Justitie en Vreemdelingenzaken zich zo lang vastgebeten in zijn probleemdossiers dat hij vergeten was dat hij over mensen ging, ik wist het niet.

  Samen met ??boterberg?? was ??cellentekort?? een woord dat me aan vroeger deed denken, het laatste loste Fred Teeven op geheel eigen wijze op: met minder cellen. Je moest in het hoofd van Fred Teeven wonen om te snappen hoe het kon, maar het werkte. Af en toe zei hij er iets over in de media. ??Er zitten meer mensen vast en ze zitten langer opgesloten.?? En: ??Het is af en toe krap, maar er is voor iedereen plek.??

  Zijn beleid was inmiddels zo??n succes dat er volgens Teeven 19 gevangenissen en drie TBS-instellingen dicht konden, waardoor er een nieuw probleem dreigde: werkloze cipiers. Maar Teeven zou Teeven niet zijn als ook daarvoor geen oplossing bestond.

  Een paar dagen geleden kondigde hij de mogelijke komst van honderden Noorse criminelen aan die onze gevangenissen bevolkt- en onze cipiers aan het werk konden houden. Een mededeling met wat haken en ogen. Het ging hier om Noren die nog minstens twee jaar moesten uitzitten ?? ??Anders is het de moeite niet om ze naar Nederland te laten komen?? ?? maar die tegelijkertijd ??geen gevangenen met een vlucht- of maatschappelijk risico zijn waar de gevangenissen niet op gebouwd zijn??. En de Noren mochten ook niet worden gelucht.

  Ik kende geen Noren en het Noorse strafrecht al helemaal niet, maar ze waren daar toch niet gek? Wat moest je daar doen voor twee jaar cel zonder luchten? Waarom waren Noorse criminelen niet vluchtgevaarlijk? En sinds wanneer werden gevangen als stukgoed verhandeld?

  Allemaal vragen waar Fred Teeven straks vast een antwoord op heeft zodat onze cipiers aan het werk kunnen blijven. Je zou alleen willen dat hij voor sommige asielzoekers ook zo creatief bezig was.  Maak melding

 110. :D:D:D 0:33. Op mijn werk stond de hele week een van een sportdag overgebleven doos met drank op het aanrecht. Er stond ook een aangebroken flesje liquer in. 45 of 48? Vond het zo knap van mezelf dat ik daar af heb kunnen blijven. Al lachte ie ze me dagelijks verleidelijk toe. Nu aan de HJ.


  Maak melding

 111. Tan-sjoo wel gezien? Over swingen en swingende nieuwe buren. Was wel aardig, maar was ook het enige item dat te pruimen was. We gaan de serie (zondags-avonds) wel kijken.


  Maak melding

 112. Nog ff een bavje extreme naar binnen kiepen, en dan naar mijn mandje!
  Morgen om 9 uur weer fris en fruitig naar de kwaliteitsmuziek van derksen luisteren!:) Tjuusss.


  Maak melding

 113. Zit nu aan de Captain Cook-rum uit de Duitsche Aldi. Smaakt best. :o:o:o
  Zaterdag’sochtends 9 uur precent voor de radio…bikkelen voor muziek. Veel luisterplezier en trusten alvast. Ga zelf ook niet al te lang meer wachten met pitten.


  Maak melding