Valbescherming op De Peperbus krijgt vorm

Zwolle – De inmiddels veelbesproken valbescherming op de op 52 meter hoge omgang begint zichtbaar vorm te krijgen.

24-07-2014_perspresentatie_valbescherming_peperbus_04.jpg

De keuze voor de valbescherming kreeg zijn grondslag door een aantal tragische incidenten de afgelopen jaren. Op de grote hoogte in de warme zomerzon zijn medewerkers, voorzien van de juiste veiligheids zekering, hard bezig met de laatste werkzaamheden aan de valbescherming.

24-07-2014_perspresentatie_valbescherming_peperbus_05.jpg

24-07-2014_perspresentatie_valbescherming_peperbus_01.jpg

24-07-2014_perspresentatie_valbescherming_peperbus_02.jpg
Nog een foto via lees meer.. 

24-07-2014_perspresentatie_valbescherming_peperbus_03.jpg
Artikel delen:
Reacties 26
 1. Het is inderdaad geen gezicht. En mensen die willen springen, nemen wel een kniptangetje mee. Dit is een soort selectieve theoretische bezorgdheid van het ambtenarenapparaat.


  Maak melding

 2. Eeuwig zonde! Bah! Die hoef ik dus ook niet meer te beklimmen. En dat kost dan ruim 140.000 euro. Ik snap dat de vrijwilligers van de basiliek niet nog een zelfmoord mee willen maken, maar dit vind ik als echte Zwollenaar een verschrikkelijke oplossing.

  Daarnaast denk ik dat de mensen waartegen dit hek is geplaatst nu gewoon ergens een spoorrails opzoeken.


  Maak melding

 3. Fraai is het niet maar meerdere springers met tien-tallen getuigen waaronder kinderen was ook geen fraai gezicht…
  en dat is precies de reden van deze aantasting van onze Peperbus, jammer!


  Maak melding

 4. ’t Is spijtig genog d?t ’t mut. As wi’j mensen now iens niet zo muuilijk zollen doen as der iene uut ’t l?ven wil stappen oeven der ook niet zulke verskrikkelijke toeren uut e-aald te wörren deur ?rns vanof of veur te springen.
  Ik zie gien foto’s van ofstand. Ik denke d?t ’t van verof en van ben?denof bi’jnao niet te ziene is.


  Maak melding

 5. Wat een teleurstelling als je als toerist de Bus beklimt en dan boven tot de ontdekking komt dat het verwachtte prachtige uitzicht wordt verpest door dat vreselijke hekwerk….

  Ik begrijp de oplossing ook nog steeds niet zo goed: iemand die z’n leven wil beeindigen zoekt dan nu een hoge flat of trein ofzo waarbij ook getuigen aanwezig zullen zijn. Volgens mij verplaats je alleen het probleem, ik zie de meerwaarde daar niet zo van. Ik ben het volledig met Jacco de Zwollenaar eens: het zou mooi zijn als er ruimte zou ontstaan om te euthanasiewet makkelijker uitgevoerd te krijgen als je echt niet meer wilt leven.


  Maak melding

 6. Om eerlijk te zijn schrik ik wel van de foto’s.
  Wat ik van de proefopstelling had gezien, had ik gedacht dat het meer om een vangnet ging dat een aantal meters onder de omloop hing…


  Maak melding

 7. nou geen gezicht dit kippen-gaas-

  En mensen die willen springen, nemen wel een kniptangetje mee

  gamma ”sponsor” peperbus 😉


  Maak melding

 8. De springers hebben het weer verpest voor de rest. Ik vind dat ze erop aangesproken dienen te worden en dat ze de kosten voor de valbescherming moeten betalen.

  Dus zonder te betalen, wordt er ook niet gesproken. Klaar.

  (P.S. Wel een lelijk gezicht)


  Maak melding

 9. Geen gezicht zonde. Ga we straks alle hoge gebouwen in de netten zetten hier in Zwolle? Inderdaad hannes, net een duivenhok.


  Maak melding

 10. Geen gezicht! Wie heeft bedacht dat hiervoor 140.000 euro (!!!) wordt uitgegeven? Als iemand wil springen springt’ie toch wel. Of het nou van de Peperbus is of van de flat, je houdt het toch niet tegen. Dus echt weggegooid geld (of is er weer een lobbytje van vriendjes geweest?) en een aantasting van ons stadssymbool!


  Maak melding

 11. @mark 038 inderdaad, en dat voor zoveel geld, 140.000 euro. Ben het helemaal met je eens. Weg gegooid geld. >:( . net wat je zegt, iemand die wil springen doet dat toch wel. Dit is meten met twee maten. Nog niet zo heel lang geleden is er nog iemand van een balkon gesprongen in het centrum zit daar ook al gaas om heen? Of in die flat in Holtenbroek? Denk het niet. Het hele uitzicht vanaf onze peperbus is bedorven zo. Ben benieuwd wat toeristen hier van vinden die onze bekendste toren bezoeken…


  Maak melding

 12. als je knipt met een schaartje dan heb je ook groote kans om je te bedenken je bent zo lang bezig dat je je kunt bedenken is westenschappelik bewezen moet je dat er ook even bijzeggen
  en is toch niet raar dat dit staat dooie minder is dooie minder

  sory maar zo denk ik erover


  Maak melding

 13. @JFP: Een “springer” doet dat niet voor de lol maar omdat die geen andere uitweg meer ziet.

  Misschien moet je zelf idd. ook ooit zo diep gezonken zijn om te kunnen begrijpen dat mensen zo’n laatste keuze maken.

  Het zou fijn zijn als je minder voordelen zou hebben.


  Maak melding

 14. @Mij: Eigenlijk is het helemaal niet fijn als ik minder voordelen heb. Ik begrijp ook niet waarom je mij mijn voordelen wilt ontnemen.

  Ten aanzien van mijn eerdere proza: Ik wil geen vooroordelen hebben, maar ik denk toch dat je de aard van mijn stukje verkeerd hebt begrepen.


  Maak melding

 15. @Mij Ik kan geen vooroordeel bespeuren in het stukje van JFP.

  Maar stel nou, stel dat je serieus in zou gaan op zijn stukje, dan maakt het als ik een ongeluk veroorzaak ook niet uit of ik dat voor de lol zou doen. Uiteindelijk moet ik gewoon betalen, BAM!


  Maak melding

 16. Nou ben pas geweest. Valt echt mee dat hek. Je ziet echt nog genoeg. Zonder had ik me daar niet zo veilig gevoeld met lichte hoogtevrees. Van beneden af zie je het hek ook niet zo.  Maak melding

Reageer