Sharon Bruinenberg naar finale EK in Noorwegen

Zwolle – Het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 jaar is donderdagavond doorgedrongen tot de finale van het Europees kampioenschap 2014 in Noorwegen. Een fantastische prestatie, want niet eerder slaagde het vrouwenelftal onder 19 er in de finale te bereiken op een Europees eindtoernooi. PEC Zwolle speelster Sharon Bruinenberg speelde het laatste kwartier van de wedstrijd mee. Ze kwam binnen de lijnen als vervanger van Kim Mourmans.

Het succesvolle team van KNVB-coach André Koolhof won overtuigend met 0-4 van Ierland dankzij maar liefst drie treffers van Vivianne Miedema en een doelpunt van Jeslynn Kuijpers. Nederland begon het toernooi met een gelijkspel tegen gastland Noorwegen en eindigde de groepsfase met twee overwinningen op Schotland en België. Tegenstander van Nederland in de finale is Spanje, dat eerder op de avond met 0-2 het thuisland Noorwegen versloeg. Acht keer eerder speelde Nederland tegen Spanje, waarvan Nederland er drie won, drie maal gelijk speelde en twee keer verloor. Met een doelsaldo van 10-9. De laatste ontmoeting tussen Nederland en Spanje was op 30 mei 2011 tijdens een EK-eindronde. Het duel eindigde destijds in een 1-1 gelijkspel.

De finale, die live uitgezonden wordt op Eurosport2, is aanstaande zondag 27 juli in het Ullevaal Stadion in Oslo. De aftrap is om 18.00 uur. PEC Zwolle wenst Sharon Bruinenberg en de andere speelsters van het Nederlands elftal O19 veel succes zondag! 

Statistieken
Mjøndalen Stadion, Mjøndalen, 24 juli 2014 
Ierland – Nederland  0-4 (0-2) 
EK 2014, halve finale

05. 0-1 Miedema 
34. 0-2 Kuijpers 
48. 0-3 Miedema 
55. 0-4 Miedema

Bijzonderheden: Geel voor Kim Mourmans (min. 36), Inessa Kaagman (min. 53) en Danielle Kuikstra (min. 67).  

Nederland: Jennifer Vreugdenhil (ADO Den Haag), Dominique Janssen (Essen Schonebeck), Danique Kerkdijk (FC Twente), Jeslynn Kuijpers (PSV / FC Eindhoven), Inessa Kaagman (c) (Ajax), Lucie Akkerman (sc Heerenveen) , Danielle Kuikstra (sc Heerenveen), Jill Roord (FC Twente), Kim Mourmans (R. Standard de Liège), Vivianne Miedema (FC Bayern München) en Laura Strik (CTO Eindhoven Talent Team). 

Wissels: 75. Corine Peels (CTO Eindhoven Talent Team) erin voor Kuikstra, 77. Sharon Bruinenberg (PEC Zwolle) erin voor Mourmans, 84. Lineth Beerensteyn (ADO Den Haag) erin voor Miedema.

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Ik prijs mij gelukkig dat het begrip PEC Zwolle mij niet geheel onbekend is, evenmin de afkorting KNVB. Anders had ik ik toch mooi in het duister getast omtrent welke tak van sport het hier nu precies gaat 🙂


  Maak melding

 2. Ik ben ontzettend fan en ook heel erg blij voor die meisjes.

  En het oog wil ook wel wat, zeker die strakke benen van die meiden spreken mij zeer aan!  Maak melding

 3. @Indise buurt.

  Eigenlijk heb je wel gelijk, maar het is ook niet voor niks dat bijvoorbeeld het vrouwenhockey populairder is dan dat van de mannen.
  Juist vanwege de fraaie en strak getrainde benen van de dames.


  Maak melding

Reageer