Levensgevaarlijke run over de IJsselbrug

Zwolle – Op internet is een filmpje verschenen van twee personen die over één van de twee bogen van de rode Hanzeboog tussen Zwolle en Hattem zijn gelopen.

https://youtu.be/p1tDXh6nP6k 

Het Youtube-filmpje is al een maand geleden op internet gepubliceerd. De ‘run’ werd gefilmd met een Go Pro Hero Black en was bij één van de twee personen op zijn bovenlichaam bevestigd. Daardoor kon de ander al rennend gefilmd worden en werd er een blik over de IJssel gegeven. In de zomer van 2011 was er een trailbiker die over de nieuwe IJsselbrug reed. Dit werd gezien als een reclamestunt . Op de Hanzeboog werden daardoor spikes geplaatst om fietsen tegen te gaan. Kennelijk laten waaghalzen zich daar nu niet door afschrikken. Laat duidelijk zijn dat dit een levensgevaarlijke onderneming is!! Het filmpje werd in de loop van de zaterdag, toen ook de krant het nieuws van Weblog Zwolle had overgenomen, verwijderd.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. 3 jongens inspecteerden de loopbrug bij Frankhuis afgelopen maand ook al. De politie weet ervan en is actiever aan het patrouilleren 😀


  Maak melding

 2. Hoe meer aandacht je hier aan geeft, hoe erger het wordt!!!

  laat de verantwoordelijk lekker bij de ouders liggen, die behoren op te voeden en worden geconfronteerd met de gevolgen
  en dan niet zeuren over waar de schuldvraag ligt


  Maak melding

 3. Suze dat is helemaal niet overdreven. Knappe jongens als ze het overleven wanneer ze in de IJssel lazeren. Hulpverleners mogen het dan weer opknappen. Idioten zijn het, keihard straffen als ze gepakt worden.


  Maak melding

 4. @aandacht: laat de verantwoordelijk lekker bij de ouders liggen, die behoren op te voeden…..etc.

  Lekker simpel ‘brave Henderik’,…..of heb jij nooit iets gedaan wat van je ouders niet mocht?


  Maak melding

 5. @Suze:
  Ik denk niet dat de term levensgevaarlijk overdreven is.
  Wanneer ze in de IJssel zouden vallen, hebben ze nog een kans. Storten ze op het fietspad, breken ze wat ledematen, maar wanneer ze de kant van het spoor op vallen, worden ze geëlectrocuteerd door de bovenleiding en daarna overreden door een trein….


  Maak melding

 6. De stentor spreekt van waaghalzen dat klinkt beter! Als de russen achter je kont aan zitten ga je er ook wel over, nou stel…


  Maak melding

 7. Jammer dat ie niet meer te zien is. Waaghalzen/mafkezen/gekken of wat dan ook, ze doen het maar mooi wel even! (en gelukkig ging het goed!)

  Respect.


  Maak melding

 8. Overdreven reacties hier weer.. die boog is zo breed dat elke mafkees met een beetje balans er overheen kan rennen. Tuurlijk moet er wel het lef voor hebben maar om nou van levensgevaarlijk te spreken…

  Daarbij zijn er ook nog mensen die wat ondernemen en de adrenaline opzoeken ipv de hele dag achter je pc te zitten..


  Maak melding

Reageer