Door een hel voor het goede doel

Zwolle – Op 2 november vindt de 18e editie van de Berenloop op Terschelling plaats. Zwollenaar Franklin Kramer neemt deel aan deze marathon die door velen een van de zwaarste marathons van Nederland en soms een ware hel wordt genoemd.

Zijn doel: de marathon uitlopen en geld inzamelen voor Make-A-Wish Nederland, een organisatie die de liefste wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervult. Kramer heeft al ervaringen met halve marathons, maar dit wordt zijn eerste hele. De sportieve landmachtofficier verwacht dat de afstand van 42,195 km een zware klus voor hem gaat worden maar hij traint veel en veelzijdig om zijn tocht tot een goed resultaat te brengen. „Ik wil proberen om minimaal € 2.000,- bij elkaar te krijgen voor Make-A-Wish”, legt hij uit. 

Als vader van vier en met de nodige beelden uit uitzendgebieden als de Balkan, Irak en Afghanistan nog op het netvlies, weet hij als geen ander dat het geluk en de gezondheid van kinderen geen sinecure is. Om zijn initiatief, dat de naam deliefstewens.nl draagt, succesvol te maken, heeft hij een team van collega’s en vrienden om zich heen verzameld die allemaal een eigen rol hebben in de actie. Zo werd er door een bevriende korporaal een professionele promotiefilm gemaakt, is er iemand die de verwerking van donaties voor zijn rekening neemt en zijn er collega’s die Kramer verzorgen tijdens zijn barre tocht over het derde waddeneiland. Een professionele website maakt de voorbereidingen af en biedt de mogelijkheid om online donaties te verwerken. Samen over de finish „De binnenkomst bij de finish zal heel bijzonder zijn, omdat ik na 41 kilometer begeleid wordt door collega’s die in hun gevechtstenue met mij de laatste twee kilometer mee rennen” voegt hij toe aan zijn plan. Direct na binnenkomst onder vuurtoren de Brandaris, zal Kramer namens zijn actie een cheque overhandigen aan een vertegenwoordiger van Make-A-Wish Nederland. Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe Een Wens, bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. De organisatie steunt zwaar op ongeveer 7.700 donateurs en is er met Franklin Kramer weer een rijker. Voor meer informatie: zie www.deliefstewens.nl

Artikel delen:

Reageer