Geringe belangstelling voor Twee Verenloop

Zwolle – Zondag werd er langs de IJssel bij Zwolle en Hattem de negende editie van de Twee Verenloop gehouden. De start was zondagmorgen bij Het Engelse Werk in Zwolle. De halve marathon kenmerkt zich door prachtige vergezichten. De lopers mogen onderweg 2 keer uitrusten op het veerpontje en varend 800 meter van de halve marathon afleggen. De gehele route is langs de dijk van de IJssel.

img_7898.jpg  

Voor de Twee Verenloop was een geringe belangsttelling. Mogelijk speelden donkere wolken daarbij een rol. De eerste oversteek was al na 3 kilometer. De oversteek naar Hattem. De deelnemrs liepen daar door de oude stad wat de loop extra dimensie geeft. De tweede oversteek was vervolgens na circa 8 kilometer. Na deze tweede oversteek bij Zalk liepen de deelnemers circa 5 kilometer op een smalle betonen dijkweg weer terug naar Het Engelse Werk.

img_7913.jpg

img_7908.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

img_7899.jpg
 
img_7910.jpg 
Artikel delen:
Reacties 3
  1. Dat is een leuk evenement en dat hoeft van mij niet weg, maar er moet óók eens gekeken worden naar de enorme recreatiedruk op de natuurgebieden in Zwolle. Als natuurmens zie ik duidelijke toename van druk juist de afgelopen jaren, en dat hoor ik van mijn Zwolse veldcollega’s ook. Er wordt ook niet gehandhaafd in de Zwolse natuur.


    Maak melding

Reageer