Laffe beroving van bejaarden in scootmobiel

Zwolle – Zondagmiddag 27 juli even rond 16.00 uur is een echtpaar van 85 en 88 jaar uit Zwolle op de Aalvangersweg het slachtoffer geworden van een laffe, gewelddadige overval.

img_1737.jpg

Foto: SallandCentraal.nl

De man en zijn vrouw reden beiden op hun scootmobiel, toen zij werden beroofd door twee mannen op een bromscooter. De mannen rukten op ruwe wijze de sieraden van het lichaam van de vrouw. Hierop stapte haar echtgenoot van zijn scootmobiel en kwam haar te hulp. Dit leidde tot een korte worsteling, waarbij de vrouw uit haar scootmobiel viel en deze bovenop zich kreeg. De man werd meerdere malen getrapt en viel in een steile droge sloot. De daders gingen er vervolgens richting Hollewandsweg vandoor.

Direct na de overval deed de politie een oproep via Burgernet, maar dit heeft tot op heden niet geleid naar de daders. De politie is derhalve nog steeds op zoek naar twee blanke mannen op een donkere scooter. De bestuurder droeg een grijze coltrui en een zonnebril. Beide mannen hadden donker, kort stekelig haar. Met tips kunt u bellen naar 112.

Net na de overval is het echtpaar geholpen en opgevangen door drie attente omstanders. De 88-jarige man is ter plaatse gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar behoefde geen verdere medische zorg. Wonder boven wonder kwamen beide echtelieden er zonder verwondingen vanaf.

Artikel delen:
Reacties 69
 1. We kwamen langsfietsen en vroegen ons al af wat er was. Zo verlaten was het niet zo kort bij het fietstunneltje naar Laag-Zuthem, veel fietsers.

  We willen de mensen veel sterkte wensen en hopen dat ze nog lekker de deur uit blijven gaan. Het is gewoon niet te begrijpen dat er mensen zijn die zo iets doen op een mooie zondagmiddag!


  Maak melding

 2. Ik vraag me af, doen Polen zoiets,
  of een ander soort ‘mislukte’
  communisten? ‘Mislukte’ Mensen
  denk ik. Alhoewel ik twijfel de
  term ‘mislukt’ te schrijven.
  Maar Mensen die erg kwaad doen,
  zijn toch wel ‘mislukt’ denk ik.  Maak melding

 3. Omdat onze opvoeding en culturele achtergrond ons over het algemeen extra attent maakt op het feit om juist niet zulke dingen te doen, @Japser.


  Maak melding

 4. @japser. Natuurlijk doen zoiets alleen blanke hollanders. Onze nieuwe medelanders doen zoiets niet. Stom om zoiets te bedenken


  Maak melding

 5. Wat voor mensen zitten hier dan in de gevangenissen?
  Geen blanke Hollanders?
  Laar mij niet lachen.
  Dat er mensen zijn, blanke hollanders, zoals hanshanzeland, die dit soort dingen (be)denken. Zit er een steekje bij je los?
  Als je met een vinger naar een ander wijst, wijzen er 3 naar jezelf.

  Waar gaan we heen in deze wereld.
  Te triest voor woorden.  Maak melding

 6. Omdat onze opvoeding en culturele achtergrond ons over het algemeen extra attent maakt op het feit om juist niet zulke dingen te doen

  Dus volgens die theorie zouden criminele activiteiten zoals deze niet plaats hebben gevonden als er geen immigranten in het land waren?

  Verklaar dan eens waarom ook voordat er immigranten in dit land waren, criminaliteit al bestond in dit land….


  Maak melding

 7. Zieker dan ziek, en noem het beestje maar gewoon bij zijn naam, Pim Fortuyn heeft Nederland 15 jaar geleden al voorspeld wie deze daders zouden zijn. En nu is het elke dag raak in meerdere plaatsen. Al dat geleuter dat Nederlanders dat ook doen ben ik ook al beu!!!


  Maak melding

 8. Je weet meer als de overvallers iets gezegd hebben maar er staat niets over een bepaald accent en dan gaan mensen raden…

  Enne.. het is nu eenmaal zo dat er veel criminaliteit plaatsvind door mensen uit het buitenland. Dat is statistisch aangetoond.


  Maak melding

 9. Bericht door bigge, op 27 juli 2014 20:41
  Verklaar dan eens waarom ook voordat er immigranten in dit land waren, criminaliteit al bestond in dit land….

  Wanneer was dat? Nederland bestaat volgens mij alleen maar uit immigranten. De ellende begon met de batavieren toen die bij Lobith ons land binnenkwamen. Zo beschouwd kun je 100% van de criminaliteit hier inderdaad op naam van immigranten schrijven.

  @HansHanzeland Inderdaad, Polen bedrijven dit soort misdaden. Maar ook Nederlanders, Duitsers, Belgen, Fransen, Zwitsers en ga zo maar door. Elk land en elke bevolkingsgroep heeft zijn rotte appels. “Mislukt” zoals jij het noemt vind ik een mooie aanduiding. Ergens is er iets aan die mensen mislukt. En dat kan van alles zijn. Aanleg, opvoeding, vrienden, noem maar op.


  Maak melding

 10. Ik hoop dat familie of bekenden van deze blanke jongen met stekelig haar, die een bromscooter heeft, met dit warme weer een grijze coltrui aan had, en rond 15.46 – 16.15 uur niet thuis was, deze jongen eens flink aan de tand voelen en het lef hebben om deze persoon aan te geven.


  Maak melding

 11. @G.Geerink dus voordat we de migranten kregen, gebeurde dit soort ongein nooit. Voor, laten we zeggen 1950, werd er hier NOOIT iemand beroofd, al vele eeuwen niet. En daarna, gebeurde dat echt ten allertijden altijd door migranten.

  Tuurlijk gast, wat jij wil.


  Maak melding

 12. @ Linda,

  Je hebt gelijk, het weggetje is niet niet meer zo verlaten als vroeger.

  In mijn herinnering had ik het weggetje voor voor me van 30 jaar geleden, toen ik dat stukje elke dag op de fiets moest afleggen.  Maak melding

 13. Is het niet net zo crimineel om al bepaalde groeperingen de schuld aan te rekenen,voordat er nog geen enige aanleiding er voor is?

  Of is het de domheid van de mensheid om snel en zonder enig bewijs om je eigen onbehaaglijke gevoel te voeden,en de schuldvraag klakkeloos bij anderen neer te leggen.


  Maak melding

 14. Julie jij noemt dat een beetje kattekwaad als de maan geslagen wordt die zich niet verweren kan en in een droge sloot ligt.Terwijl zijn vrouw onderste boven op de grond licht met de scootmobiel bovenop haar .Hoe zou je het vinden als het je ouders of oma en opa waren ging je er bij staan lachen soms.


  Maak melding

 15. Julie, volgens mij staat er dat ze afgetuigd zijn. Je kunt iemand aftuigen zonder dat diegene gewond raakt. ‘Gelukkig’ is dat hier het geval geweest. En hoewel ik het met je eens ben als het gaat om domme opmerkingen als lijfstraffen/doodstraf, vind ik dit absoluut geen kattenkwaad. Ik zie hierbij bepaald geen nostalgische voor me uit een verhaal van Pietje Bell of Dik Trom.


  Maak melding

 16. Tot twee maal toe supermarkt overvallen in Staphorst. Dader Nl
  Oude vrouw in huis overvallen Apeldoorn. Dader Nl
  Westenholte inbraak met doodslag. Dader Nl

  Ja realiteit, heb genoeg gezien in de gavangenis, in Zwolle is de meerderheid nog steeds Nl. En dat verhaal dat ons is meegegeven dat zoiets moreel niet kan is lulkoek, wist je dat Nlers zich aan veel laffere daden schuldig maken zoals incenst, pedofilie ect. Hou op met vingers te wijzen en wacht tot de daders bekend zijn.


  Maak melding

 17. @julie ik hoop dat ze bij jou eens zoveel kattenkwaad uithalen dat je niet meer recht vooruit kan kijken, iets waarvan ik verwacht dat je het nu al moeilijk vind gezien de scheve blik die jij op deze gewelddadige roofoverval hebt. Stakker!


  Maak melding

 18. Mooi verhaal Derk , alleen was de dader uit Westenholte een oostblokker die in Enschede bivakkeerde , en dat van de gevangenis in Zwolle stamt uit 1955 .
  Ik snap niet waarom mensen in de verdediging schieten als iemand zijn mening geeft. btw ik moest wel ff slikken bij de tekst waarbij iemand dit kattenkwaad noemt.


  Maak melding

 19. Dom verhaal de Derk!
  In andere culturen en geloven komt incest (niet incenst) en pedofilie net zo veel of meer voor dan in NL.
  Ik hoop dat de daders snel gepakt worden!


  Maak melding

 20. @Lex hier in Nederland is bijna iedereen in de cel die daar zit voor incest of pedofilie een blanke Nederlander. En daar hebben we het over.


  Maak melding

 21. Nog dommer verhaal Jasper!
  Het zwijgen en de andere kant op kijken van deze walgelijke daden zoals in het verleden in de RK-kerk,komt in andere culturen en geloven ook in NL VEEL voor!


  Maak melding

 22. @Julie, volgens mij spoor jij niet helemaal om dit kattenkwaad te noemen! Dit is echt schandalig hoe er met deze ouderen is omgaan! Die laffe berovers verdienen een flinke straf!


  Maak melding

 23. Je begrijpt het niet Dick!
  In alle culturen komt pedofilie voor en zijn er dieven, moordenaars enz.,enz.
  Dus roepen dat alleen nederlanders zich bezig houden met pedofilie is net zo dom als roepen dat alleen buitenlanders dieven zijn!


  Maak melding

 24. @Lex dat wordt helemaal niet geroepen, er wordt gezegd dat een meerderheid een blanke Nederlander is. Net zoals er ook niemand ontkent dat bijvoorbeeld Marokkaans-Nederlanders over vertegenwoordigd zijn in straatroof.

  Derk zijn verhaal sluit prima aan bij de vele tegenstand die de opmerking dat Nederlanders nooit wat doen. Jouw opmerking dat het onzin is, maakt het niet beter.


  Maak melding

 25. Zelden zoveel onzin in 1 draadje voorbij zien komen.
  Dom-rechts en lui-links brallen hun mening lekker anoniem vanachter een laptopje want ze zijn zooo betrokken bij de samenleving..
  Beetje nuance op zijn tijd kan geen kwaad dames en heren.
  Maar iemand die zo?n lafhartige daad als dit kattekwaad noemt moet zich echt na laten kijken.


  Maak melding

 26. Nou lijkt het wel dat hier gezegd word dat pedofilie meer door Nederlanders gebeurd dan door buitenlanders. Compleet flauwekul . Dat er meer Nederlanders misschien voor vast zitten kan, maar wat helemaal waar is is dat het bij alle andere culturen veel vaker voorkomt, maar niet naar buiten komt om diverse redenen. Een Nederlander zou hier voor zijn eigen vader aangeven, in veel culturen blijft familie uit schaamte buiten schot.


  Maak melding

 27. @Spreekpop van Derk

  Ga de je reacties eens goed lezen!!!!!
  Nergens lees ik dat nederlanders nooit wat doen.
  En dit is het wat Derk geschreven heeft:wist je dat Nlers zich aan veel laffere daden schuldig maken zoals incest, pedofilie ect.(letterlijk wat Derk schrijft)
  De reactie van Derk is zo dom,omdat in alle culturen en geloven deze walgelijke misdaden voorkomen.


  Maak melding

 28. Eens met Erwin, wat een domme, reactionaire reacties komen hier voorbij…Echt niet te geloven. Lijkt de jaren 30 vd vorige eeuw wel. Lekker stigmatiseren en zondebokken zoeken. Beangstigende trend.


  Maak melding

 29. Hoog borrelpraat gehalte hier…
  Alleen Derk zegt nog wat zinnigs. De daderbeschrijving is tegenwoordig genoeg om complete culturen over één kam te scheren.

  Populistisch gebral regeert en maakt dat Fortuyn nu meer aanhangers heeft dan toen hij nog leefde. Go figure…
  Ik mis nog een Godwin en dan is het compleet!


  Maak melding

 30. Derk gelinkt met een linkse kijk op zaken. Hahaha, dat ie dit nog mag meemaken. Het zou toch wat zijn, voor sommigen, als je mensen niet meer in een hokje kon denken 😮


  Maak melding

 31. Jou info : Japser, op 28 juli 2014 11:45 is op basis van cijfers??
  Wie wil je nou verdedigen ?
  De verslaafde draaideur crimineel zijn de blanke misdadigers in de gevangenis . Misschien vaak niet zo lang, maar nog altijd meer dan jou onbecijferde pedo’s.
  Maar dit allaal heeft al niks meer te maken met 2 vuilakken die 2 bejaarden op een scootmobiel overvallen. Hier zijn trouwens wel cijfers voor.


  Maak melding

 32. Hopelijk worden deze gevoelloze hufters snel opgepakt en veroordeeld voor o.a. poging tot doodslag. Het zal vast wel een veeeel te korte straf worden…

  @Julie laat jezelf even doorlichten bij de psychiater!


  Maak melding

 33. @Kokzwolle123 je l*lt dus gewoon uit je nek. Nee ok, duidelijk.

  En je hebt gelijk dat dit niks te maken heeft met de 2 rovers. Het loopt hier helemaal uit de hand sinds hanshanzeland belachelijke bewering.


  Maak melding

 34. Ook (vanzelfsprekend) eens met

  Stadshagenees, op 28 juli 2014 13:40

  Hopelijk worden deze gevoelloze hufters snel opgepakt en veroordeeld voor o.a. poging tot doodslag. Het zal vast wel een veeeel te korte straf worden…  Maak melding

 35. Vraagt iemand zich eigenlijk wel af hoe het met deze twee oudjes momenteel is! dat is beter dan al dat gezeur over wie de dader(s) zal zijn.
  Een ding staat vast het waren twee lafaards die zwaar gestraft dienen te worden!


  Maak melding

 36. Zeg Jasper , als je kinderachtige taal gaat uitslaan, reageer dan niet meer maar zoek een chatbox op jou niveau . Gegroet.


  Maak melding

 37. @Mul en ook Bernard,
  Ik schaam me ‘mislukt’ te hebben geschreven,
  over die mensen. Maarja, een laffe beroving
  van bejaarden, maakt wel wat los.
  Zo lezende hier ook.
  Dank trouwens dat jullie vanuit betere
  wijsheid meer perspectief aanbrengen.
  En bericht van Adriaan vind ik ook goed;
  lezende “Vraagt iemand zich eigenlijk
  wel af hoe het met deze twee oudjes momenteel is!”

  Slachtoferhulp heel erg goed geregeld hoop ik.
  Kan er ‘EXTRA’ slachtofferhulp voor die mensen
  geregeld worden?  Maak melding

 38. Hans, ik vond het woord ‘mislukt’ helemaal niet zo verkeerd. Ik kon het niet weerleggen. Er is bij zo iemand inderdaad iets verkeerd gegaan. Misdaadverslaggever Chris Klomp schreef daarover eens het volgende.

  Horden deskundigen buigen zich dagelijks over de reden voor crimineel gedrag. In hun oordeel zit wel iets van een soort gezamenlijke deler. Mensen die misdrijven plegen zijn Bad (??gewoon?? slecht), Mad (gestoord) of Sad (gevormd door de omstandigheden).

  Helaas zijn we er daar nog niet mee. De drie ??hoofdgroepen?? lopen meer dan eens door elkaar. Mensen met een stoornis hebben soms de omstandigheden niet mee. Of ontwikkelen een gebrekkig geweten juist door die stoornis of de slechte omstandigheden waarin ze leven. Geef een jongen met beperkte intellectuele capaciteiten een slechte opvoeding en weinig scholing en je hebt al snel een levensgroot probleem.

  Die dynamiek kent geen etnische oorsprong. Een blanke jongen in een achterstandswijk in Leeuwarden kampt wat dat betreft met dezelfde problematiek als een Marokkaan in Amsterdam-West.  Maak melding

 39. Bernard,
  Er is bij zo’n dader wel iets verkeerd
  gegaan, ben ik met je eens.

  Maar ik baal er toch heel erg van dat ik
  over een mens ‘mislukt’ schreef.

  Wrijf ’t me niet in de oren alsjeblieft, ik
  neem ’t terug.

  Maar, kan er extra hulp voor de slachtoffers
  geregeld worden? Hoe?  Maak melding

 40. Yep, Jasper.ook daarvan.
  Maar ik wil wel graag weten
  hoe ’t zit.
  Wie doen dat dan?
  Mogen we dat weten?
  Ik heb namelijk wel een
  snikhekel aan het ‘verbloemen’
  van zulke dingen.  Maak melding

 41. Ben ik weer, oeps discussie los gemaakt. lex, ja je hebt volkomen gelijk als je het letterijk neemt. Zo was het niet beoeld,letterlijk dan he. Het ging mij erom dat iemand reageerde met direct in een hoek neer zetten en thats it.

  Dat is niet de realiteit, ik heb ervaring in het “straf leven” en heb 2 jaar tussen die mensen kunnen leven. Ik heb iemand ontmoed die met een snuif coke tot het idee kwam om een woonhuis met daarin 2 ouderen te overvallen want er was geld volgens zeggen. Hdoop ellende voor de slachtoffers 2 maand overlijd die man.
  Nederlandse dader he, doet groot in het gevangenisleven en denkt de bink te zijn.
  Nedelander, die echt fout was.

  Bulgare, polen tjechen ect, ja klopt doen oplichting of snelle winst, zitten ze ook voor vast en nee die krijgen geen schoffelenn maar cestraf. Ookdie mensen doen vreselijke dingen zoals die Pool die ouderen op een rooftocht dode vinger afsneed voor de ring. Had trouwens net als die voorgenoemde nederlander ook geen spijtt.

  Ik ben absoluut niet links, maar wel menselijk en naar persoon ipv afkomst, rechts ja ik ben het ook er niet mee eens maar extreem zoals diegene waarop ik reageerde absoluut niet.

  Wie het gedaan hebben, ik weet het niet, kort zwart haar sleazeshirt. Of zoiets er zijn t shirts met een soort kraag, loopt veel jeugd in rond.

  Wat ik wil zeggen oordeel niet totdat er veroordeeld is zoals onze rechtsstaat is  Maak melding

 42. @jennie, ik was gedetineerd maar in casatie vrijgesroken. Zat vast op verklaringen van mensen zoals kok en hanzeland, die hoop zeggen maar als ze gehoord worden het niet zo meenden. Twee jaar naar de klote! Waardoor voor oordelen wat willen zeggen om zich belangrijk te voelen. Bah nu genarileer ik zelf dus ook 🙁

  Cest la vie :D:D:D


  Maak melding

 43. Waar gaat dit allemaal nog over.. 🙁 Ongefundeerde oordelen en conclusies terwijl er werkelijk geen enkele zinnige aanwijzing is over waar deze daders vandaan komen…

  Ik hoop oprecht dat deze mensen hulp krijgen en nog samen op pad durven. Het is zo belangrijk dat oudere mensen die vrijheid behouden.

  En dat de schoften, want daar kunnen we het wel over eens zijn toch, die dit op hun geweten hebben, gepakt worden en de maximale straf krijgen…


  Maak melding

 44. Naar mijn mening ging dit item over 2 bejaarden die op een zeer laffe wijze zijn beroofd.
  Links en rechts wordt er met nat vingerwerk al evt daders benoemd en bizarre lijfstraffen uitgedeeld,zonder enige aanwijzing of bewijs.

  Is het niet verstandiger om dat soort uitspraken over te laten,aan de instanties die hiervoor zijn aangewezen.

  Ook is het absoluut niet van toegevoegde waarde om hier voor eigen gewin een halve waarheid neer te zetten of iemand terecht of onterecht gedetineerd is geweest.

  Het enige wat van belang is,dat deze lafaards zo snel mogelijk worden opgepakt en de straf zullen krijgen die daarbij hoort.
  En professionele hulp dit echtpaar bij zullen staan.  Maak melding

 45. Naamen jeremy c. ook bekend als nieuwegeinse keting trekker en ze partner in crime nicky van v. ook bekend als paniek voor de mense die weeten wie get waren


  Maak melding

Reageer